Zdavím,
čas od času se mě při jízdě objeví oranžové ikonky vykřičníku a havárie + hláška "Nezávislý systém nouzového brzdění vypnutý. Kamera blokována"
Za necelý rok, co auto mám mi to udělalo asi 5x (většinou až na podzim, kdy se teploty přiblížily nule)
--- Stává se to někomu z vás také ? Je to vlastnost toho auta, nebo porucha ? Je to důvod k řešení přes servis ? ----
Dííky
Porucha - Nezávislý systém nouzového brzdění vypnutý
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Reklama
Re: Porucha - Nezávislý systém nouzového brzdění vypnutý
Už se to tady někde řešilo. Dělá to v okamžiku, když kamera nevidí dobře dopředu a systém není schopen správně vyhodnotit, co se děje před autem, takže to můžeme prohlásit za vlastnost. Já jsem to viděl zatím jednou.
i30 Kombi PDe, 1.4 T-GDI 140, Style go!, Champion blue (2018)
Super, děkuji za rychlou odpověď 
Jedná se o kameru která snímá překážky na silnici a pod ?
Mám úplně low verzi se nebarevným displejem, takže tam žádnou parkovací kameru a pod nemám...

Jedná se o kameru která snímá překážky na silnici a pod ?
Mám úplně low verzi se nebarevným displejem, takže tam žádnou parkovací kameru a pod nemám...
- Mr. HYUNDAI
Kamera je u vnitřního zpětného zrcátka. Slouži systémům LKA a nouzového brzdění.
První auta po zahájení produkce to házela často, následoval upgrade SW a problém skoro zmizel. Nicméně rozmázlý hmyz blízko kamery, mlha nebo vodní tříšť od auta před Tebou kameru spolehlivě "oslepí".
První auta po zahájení produkce to házela často, následoval upgrade SW a problém skoro zmizel. Nicméně rozmázlý hmyz blízko kamery, mlha nebo vodní tříšť od auta před Tebou kameru spolehlivě "oslepí".
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
- Axel.Foley
Mr.
má naprostou pravdu, taky jsem se s tím potkal u půjčené náhradní i30. Hláška se občas objeví i se sluncem nízko nad horizontem.

Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Ahoj, ted na me vyskočila tato hláška dva dny po sobě. Po chvilce zase zhasla, co s tím?
- Přílohy
-
- att.sq5Eu-ES4SzPSJhep8tSbKbWLmNnyyQQ0q2DcWSmUJo.jpeg (132.66 KiB) Zobrazeno 541 x
Na našej i30 ktorú máme 1 rok nám táto hláška vyskočila 1x bola tma a hmlisto. Senzor je ale údajne za predným znakom Hyundai. Hláška zmizla asi po 300m, takže zatiaľ sme to neriešili. A na 1. garančnej som na to zabudol.
Toyota RAV4 2.5 Plug-in Hybrid AWD Executive + JBL pack (10/2024)
Hyundai Tucson 2.0 CRDi VGT 16V 4WD Premium (01/2009)
Hyundai i30 1.5 DPi Kombi Family + Smart Pack + NAV 10,25"(01/2024)
Hyundai Tucson 2.0 CRDi VGT 16V 4WD Premium (01/2009)
Hyundai i30 1.5 DPi Kombi Family + Smart Pack + NAV 10,25"(01/2024)
Stává se mi to, když mám namrzlé přední sklo. I po očištění, když se rozjedu a pustím vzduch na přední sklo, tak dojde k částečnému orosení kamery a hláška je tu. Po ofoukání skla (cca 1 min) hláška zmizí a kamera funguje normálně.