Tak jsem potřeboval na celkem omezený časový úsek vyřešit mobilitu jednoho kolegy. Zvolil jsem opět metodu zápůjčky a pro dané potřeby, tedy pohyb po Praze a jejím okolí, jsem vybral i30 PDE HB 1,4 MPi:

- i30.jpg (166.88 KiB) Zobrazeno 1329 x
Ujel jsem s ní asi jen 15 kilometrů, ale musím říct, že je fakt škoda, že tenhle motor se nedal kombinovat s dostatečnou výbavou. Atmosférický čtyřválec je krásně tichý, má takový "hebký" projev. Jistě, není to trhač asfaltu, ale na pohodovou jízdu více než důstojná motorizace.
O výbavě nemluvím - zejména monochromatické rádio o úhlopříčce 5 palců a jeho logika ovládání - zdravím Joža

- ale zvyknout se na to dá...
A taky jsem dneska potřeboval převézt z Vršovic do Jenštejna Matrixe 1,5 CRDi. Připouštím, že to auto není žádný krasavec, zejména v této poslední podobě, ale je úžasně praktický. Pohodlné nastupování, vynikající výhled.... Je to jediné auto, kde mi budíky uprostřed palubky nejen nepřipadají rušivé, ony prostě skvěle fungují! A jak je příjemné nemít na volantu VŮBEC ŽÁDNÝ čudlík

. Jen bylo poněkud trapné jak jsem na Jižní spojce lovil v pětistupňové kulise šestku

....
A teď hurá do garáže sundat z obou aut staré dálniční známky, umýt po nich okna a zítra na výlet na Hlubokou!!!
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate