2. Garanční prohlídka
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: 2. Garanční prohlídka
Také mám po druhé garanční prohlídce...Jen jsem nechtěl ošetření karoserie nebo co to dělají a geometrii... 

- Reklama
Nelze mi zatím nahrát soubor, později pošlu. 

Axel.Foley: V pneuservisu mi tam prý prohodili šroub za jiný který byl v hrozném stavu (tak to vypadá že kola sundali a vyčistily).
Scaild: Byl jsem u Lennera v Říčanech, jestli máš prověřený servis v Praze s rozumnější cenovou politikou budu ti za info vděčný. Byla to moje prví životní zkušenost s autorizovaným servisem, kde jsem si odnesl pár poučení...
Kuca: Pěkná cena.

Scaild: Byl jsem u Lennera v Říčanech, jestli máš prověřený servis v Praze s rozumnější cenovou politikou budu ti za info vděčný. Byla to moje prví životní zkušenost s autorizovaným servisem, kde jsem si odnesl pár poučení...
Kuca: Pěkná cena.
Jo jo,byl jsem v Mostě.Ceny jsem jsem si předem zjišťovat. 

- Axel.Foley
Jenda Z: Zkus HCP Počernice, ceny prohlídek najdeš zde https://servis.hyundaipraha.cz/soubory/ ... -T-GDI.pdf
Ušetřit lze třeba na kabinovém filtru. Používám MANN a měním sám každých 15000 km. Práce na 2 minuty i s úklidem v schránce spolujezdce. A ušetřit lze také tím, že člověk si před objednáním servisní prohlídky zašle poptávku do několik servisů v okolí.

Ušetřit lze třeba na kabinovém filtru. Používám MANN a měním sám každých 15000 km. Práce na 2 minuty i s úklidem v schránce spolujezdce. A ušetřit lze také tím, že člověk si před objednáním servisní prohlídky zašle poptávku do několik servisů v okolí.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White

Axel.Foley píše: 23 kvě 2020, 19:16 Jenda Z: Zkus HCP Počernice, ceny prohlídek najdeš zde https://servis.hyundaipraha.cz/soubory/ ... -T-GDI.pdf
Prieskum trhu je najdôležitejší... 3 -4 telefonáty a človek je hneď múdrejší.. cenový rozdiel na SK je aj 80€ na bežnej prehliadke (olej + filtre).
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.

ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
29 800km a druhá garance hotová. Kromě klasiky jako olej a filtry, proběhlo vyčištění a promazání brzd, čištění klimatizace a kontrola geometrie. Aktualizovali mapy a software (mapy jsou EUR.12.41.47.551.101.3(D.F9). Upozornil jsem, že při parkování slyším divný zvuk od volantu. Technik sedl nastartoval a párkrát otočil volantem. Rovnou objednal nové součástky (v půlce června jim to tam mám hodit a proběhne "výměna řízení na záruku". Protože auto má aktivní sledování, tak vím, že bylo 2 a půl hodiny na dílně. Na kapotě byl od kamínku vryp (2x2mm) a to tak, že fakt hluboko (byla to šlupka na dálnici od kamionu), tak si s tím poradili. Je tam zakápnutá díra barvou. Když se na to místo nezaměřím, tak to nevidím. Samozřejmě je to spíš jen ošetření proti "korozi" než estetika, to by si s tím musel někdo dát víc práce a to nemá cenu řešit. Poškozené čelní sklo, také od kamínku, bylo také vyřešeno výborně. Klasický murphy zákon - kamínek trefil místo přesně v pohledu řidiče a udělal tři bodky, které byly dost nepříjemné na "ignorování".
Konečná cena 6 700,- Autorizovaný servis v Praze. Auto bylo vyluxované, všechno otřeno včetně mřížek průduchů vzduchu.

Konečná cena 6 700,- Autorizovaný servis v Praze. Auto bylo vyluxované, všechno otřeno včetně mřížek průduchů vzduchu.
- i30 III kombi 1.4T-GDI Style, Premium / Stellar Blue od 2019
- i30 II hatchback 1.4i CVVT TRIKOLOR, komfort+, parking, Steel Gray II, 2013 - 2019
- Seat Córdoba, 1.4, r.2000
Autorizovaný servis v Praze - mohl bys upřesnit?

i30 kombi, 1.4 T-GDI, Style Navi Go! (18-  )
-
i30 CW, 1.4 CVVT, LPG, Trikolor Style (12-18)
Daewoo Nubira 2.0 16V CDX, LPG (06-12)
Š Felicia kombi 1.3 Color (00-06)
VW Passat II kombi 1.8 (96-00)
Škoda 120L (95-96)
Trabant 601 limousine, 0,6L (94-95)

-
i30 CW, 1.4 CVVT, LPG, Trikolor Style (12-18)
Daewoo Nubira 2.0 16V CDX, LPG (06-12)
Š Felicia kombi 1.3 Color (00-06)
VW Passat II kombi 1.8 (96-00)
Škoda 120L (95-96)
Trabant 601 limousine, 0,6L (94-95)
Taky bych poprosil o upřesnění, chystam se teď na druhou garančku a tohle zní až podezřele dobře 

i30 Fastback - Engine Red, T-GDI 120, Trikolor Komfort

Jedná se o Domanský na Stodůlkách, Praha 5Scaild píše: 07 črc 2020, 10:52 Taky bych poprosil o upřesnění, chystam se teď na druhou garančku a tohle zní až podezřele dobře
- i30 III kombi 1.4T-GDI Style, Premium / Stellar Blue od 2019
- i30 II hatchback 1.4i CVVT TRIKOLOR, komfort+, parking, Steel Gray II, 2013 - 2019
- Seat Córdoba, 1.4, r.2000
Ja mám za sebou taky 2. garančku a to ako aj prvú v   Opava. Za mňa iba spokojnosť. Do ničoho zbytočne netlačia a s ničím nebol problém. Na olej som mal zjednanú zlavu 50% už pri kúpe a aj kabínový filter som si menil sám, len som na to upozornil aby nemenili a nebol problém. Ešte sa ma pán ptá či vyčistiť klimu tak hovorím netreba, už vyčistená je. Výsledná cena po zlave na olej a bez kabínového filtra necelých 4000 Kč. Za mňa teda paráda, prístup príjemný, neriešil som našťastie ešte žiadny problém
 Opava. Za mňa iba spokojnosť. Do ničoho zbytočne netlačia a s ničím nebol problém. Na olej som mal zjednanú zlavu 50% už pri kúpe a aj kabínový filter som si menil sám, len som na to upozornil aby nemenili a nebol problém. Ešte sa ma pán ptá či vyčistiť klimu tak hovorím netreba, už vyčistená je. Výsledná cena po zlave na olej a bez kabínového filtra necelých 4000 Kč. Za mňa teda paráda, prístup príjemný, neriešil som našťastie ešte žiadny problém  ale zatial teda spokojnosť.
 ale zatial teda spokojnosť.
Jako samozrejme za výmenu oleja s filtrom + brzdovka to samozrejme nie je zadarmo ale v rámci sazeb nemožem nadávať
  nemožem nadávať 

Opava. Za mňa iba spokojnosť. Do ničoho zbytočne netlačia a s ničím nebol problém. Na olej som mal zjednanú zlavu 50% už pri kúpe a aj kabínový filter som si menil sám, len som na to upozornil aby nemenili a nebol problém. Ešte sa ma pán ptá či vyčistiť klimu tak hovorím netreba, už vyčistená je. Výsledná cena po zlave na olej a bez kabínového filtra necelých 4000 Kč. Za mňa teda paráda, prístup príjemný, neriešil som našťastie ešte žiadny problém
 Opava. Za mňa iba spokojnosť. Do ničoho zbytočne netlačia a s ničím nebol problém. Na olej som mal zjednanú zlavu 50% už pri kúpe a aj kabínový filter som si menil sám, len som na to upozornil aby nemenili a nebol problém. Ešte sa ma pán ptá či vyčistiť klimu tak hovorím netreba, už vyčistená je. Výsledná cena po zlave na olej a bez kabínového filtra necelých 4000 Kč. Za mňa teda paráda, prístup príjemný, neriešil som našťastie ešte žiadny problém  ale zatial teda spokojnosť.
 ale zatial teda spokojnosť.Jako samozrejme za výmenu oleja s filtrom + brzdovka to samozrejme nie je zadarmo ale v rámci sazeb
 nemožem nadávať
  nemožem nadávať 
Hyundai i30 kombi, 1.4 T-GDi 2018
Volvo V70, 2.4 benzin + LPG, MY05
................. minulost .................
Volvo V40, 1.8 benzin + LPG 1998 / Ford Mondeo MK3 2.0 TDCi 2005 / Škoda Superb II 2.0 TDi 2011 / Peugeot 306 SW 2.0 HDi 2001

Volvo V70, 2.4 benzin + LPG, MY05
................. minulost .................
Volvo V40, 1.8 benzin + LPG 1998 / Ford Mondeo MK3 2.0 TDCi 2005 / Škoda Superb II 2.0 TDi 2011 / Peugeot 306 SW 2.0 HDi 2001
Tak druhá garančka se mi pomalu blíží, takže začalo obepisování servisů. Jako první se ozvali z Lennera na Praze 4. No... obrázek si asi udělejte sami   

Cena od 6253Kč za výměnu oleje + filtru + těsnění vypouštěcí zátky v motoru, filtru klimatizace a brzdovou kapalinu
plus za příplatek prohlídku a ošetření karosérie cca 1326Kč
geometrie cca 1589Kč

Cena od 6253Kč za výměnu oleje + filtru + těsnění vypouštěcí zátky v motoru, filtru klimatizace a brzdovou kapalinu
plus za příplatek prohlídku a ošetření karosérie cca 1326Kč
geometrie cca 1589Kč
i30 Fastback - Engine Red, T-GDI 120, Trikolor Komfort

- Axel.Foley