Nový Hyundai Accent

Moderátoři: Martun, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
mirec
**
Příspěvky: 439
Registrován: 01 úno 2006, 23:09
Bydliště: Košice, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirec »

tom píše: Tak s majiteli fábií mám naprosto opačnou zkušenost, jeden z nich dokonce tvrdí že dílenské zpraconání accenta je na hrozné úrovni (sváry na rámu dveří, panty víka kufru, v motorovém prostoru přimontování blatníků a mohl bych ho citovat dále), tomu se musím jen smát :lol: , protože on má fábii sedan s motorem 1,4TDi (3-válec) a výbavou clasic, (která nemá skoro nic), a ten motor 51kW - (upřímě řečeno to je taky nic) Která ho stála více než 370.000Kč, a ve srovnání s Accentem 1,5 CRDi VGT, který má 81kW a výbavu Elegance za 350.000Kč je pro něj jasným výtězem fábia. !!!NECHÁPU PROČ!!! Jasně, fábia má určitě o něco lepší dílenské zpracování, možná i lepší plasty :idea: , ale to je tak asi VŠECHNO. Navíc další argument pro accenta je dobrovolná záruka na 3 roky, fábia dává jen 2 roky, kterou jí udává zákon. A argumentů pro accenta by se našlo mnohem víc. Příznivcům fábií fakt nerozumím...
Fabiu ja beriem ako najhorsiu alternativu ked si clovek potrebuje kupit auto....ako cital som clankov o fabiach dost....a este som aj videl tie fabie co prisli na prvu garancku.....a vymena platniciek uz po 15 tisicoch kotuce bolo treba sustruznickym nozom ocistit po obvode a zvysok je asi jasny....a to som tam nebol dost dlho aby som videl jak tam vymienaju capy jeden za druhym tiahla a take hovadiny...ja mam accent ktory ma 50 tisic nabehane dosky som menil raz co ja viem....capy tlmice tiahla je vsetko original...akurat som menil tycky stabilizatora....ako u mna Hyundai vyhral na plnej ciare...a jak pise kolega ze lacnejsie kupis accenta....jednoznacne vitaz...
Sonata 2,4 2006 Elegance
Accent GLS 1996 1,5 12V 5dv.
Reklama
 

Marecek
*
Příspěvky: 37
Registrován: 21 bře 2007, 22:09

Příspěvek od Marecek »

Nic si z řečí majitelů (v tomto případě Fabie) nedělej..Já si také nedělám..U mě prostě nemůže obstát argument "no jo ale já mám měkčené plasty a velký kufr"..Ten kufr zrovna u Fabie je velmi podprůměrný..A závady, myslím tím chronické, které Fabie I má a o kterých majitelé Fabií mlčí a mlčí, těch je také dost (žárovky H7, velmi rychle vytlučené kosti, celkově podvozek kostitřas - na našich silnicích něco šíleného). Nechci pomlouvat Fabii, každé auto má své mouchy, ale já se setkal s tím samým..Každý mi říká no jo Kia to je na tři roky a pak sbohem, no jo tvrdé plasty a bůhví co ještě..Já umím přiznat chybu na svém autě, ale jak tak pozoruji ve svém okolí, majitelé zn. Škody nepřiznají barvu nikdy..Možná nemohou, protože sami ve své duši vědí, že koupili kolikrát nevybavenou, zato řádně předraženou škodovku..Já jsem s Riem (Accentem) spokojen, a ať si každý majitel jiné značky mele tu svou písničku, kterou mu předkládá TV, noviny, časopisy..Ono je asi těžné přiznat pro majitele nevybavené, málo výkonné Fabie, když mu všude servírujou, že je to to nej, nej ale realita je malinko jiná..Tímto jsem nechtěl popíchnou majitele jiných značek, jenom jsem reagoval na Toma (jestli se nepletu), protože tohle mi také vadí..
Kia Rio II, 1,4LX+, rv.2007, béžový interiér :-)
Uživatelský avatar
tom
***
Příspěvky: 751
Registrován: 14 bře 2007, 12:47
Bydliště: Kladno, Slaný

Příspěvek od tom »

Pavel46 píše:
Marecek píše:No také nevím, ale v Riu mám to co píšeš už v základu a na Accentu je to v základu také..Prostě otočím klíčkem do polohy ON a rozsvítí se potkávačky, nastartuji a rozsvítí se normální..Vypnu klíček, vytáhnu a světla zhasnou..Spínač světel je stále zapnutý...Nevím možná ta příplatková funguje nějak líp, ale zase tady normálně fungují dálková světla..Tak nevím
Úplně přesně popsáno, přesně tak mi to funguje, pouze po vypnutí motoru a vytažení klíčků stále svítí parkovačky až do otevření dveří na straně řidiče, pak teprve zhasnou. :lol:
Přesně tak to funguje. Před téměř rokem, hned po koupi auta jsem se zhrozil že auto v eleganci nemá ani signalizaci rozsvícených světel při otevření dveří. Až po dlouhém skoumání jsem přišel na to jak to vlastně funguje a je to dobře vymyšlený.Nezáměrně nelze nechat svítit světla. A když náhodou potřebuju nechat svítit parkovačky a přitom opustit auto, tak vyndám klíček, otevřu dveře, v ten okamžik zhasnou a stačí jen vypnout spínač světel a zase zapnout. V ten okamžik se rozsvítí parkovačky a zůstanou svítit i po uzamčení vozu. Taky dobrá funkce.

Ještě jeden poznatek:
V tom sériovém rozsvěcení se rozsvítí parkovačky po vložení klíčku a po zapnutí klíčku i potkávačky a zhasnou až po vyndání klíčku a otevření dveří.

Zatímco v příplatkovém rozsvěcení by se měla světla (parkovačky a potkávačky) rozsvítit až po nastartování motoru a zhasnout hned po vypnutí motoru.
Naposledy upravil(a) tom dne 28 bře 2007, 12:49, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
tom
***
Příspěvky: 751
Registrován: 14 bře 2007, 12:47
Bydliště: Kladno, Slaný

Příspěvek od tom »

Marecek píše:Nic si z řečí majitelů (v tomto případě Fabie) nedělej..Já si také nedělám..U mě prostě nemůže obstát argument "no jo ale já mám měkčené plasty a velký kufr"..Ten kufr zrovna u Fabie je velmi podprůměrný..A závady, myslím tím chronické, které Fabie I má a o kterých majitelé Fabií mlčí a mlčí, těch je také dost (žárovky H7, velmi rychle vytlučené kosti, celkově podvozek kostitřas - na našich silnicích něco šíleného). Nechci pomlouvat Fabii, každé auto má své mouchy, ale já se setkal s tím samým..Každý mi říká no jo Kia to je na tři roky a pak sbohem, no jo tvrdé plasty a bůhví co ještě..Já umím přiznat chybu na svém autě, ale jak tak pozoruji ve svém okolí, majitelé zn. Škody nepřiznají barvu nikdy..Možná nemohou, protože sami ve své duši vědí, že koupili kolikrát nevybavenou, zato řádně předraženou škodovku..Já jsem s Riem (Accentem) spokojen, a ať si každý majitel jiné značky mele tu svou písničku, kterou mu předkládá TV, noviny, časopisy..Ono je asi těžné přiznat pro majitele nevybavené, málo výkonné Fabie, když mu všude servírujou, že je to to nej, nej ale realita je malinko jiná..Tímto jsem nechtěl popíchnou majitele jiných značek, jenom jsem reagoval na Toma (jestli se nepletu), protože tohle mi také vadí..
Tak to přesně je, také sem se setkal s názorem že to je tak na 3 roky a pak že za to dostanu leda tak hov.... Samozřejmě beru argument Např. v bazarech 3 roky starý accent se prodává za 150-200.000Kč, když vezmeme a kouknem se po stejně vybavené fábii, přibližně se stejnými kilometry a ve stejném stavu, tak narazíme na ceny 200-250.000. Z toho vychází že majitel fábie dostane třeba o 50.000Kč víc, a tím argumentují. Ale už neberou v potaz že nové auto je přišlo mnohem dráž než majitele accentu. A to o víc než těch 50.000Kč které dostanou navíc.
Uživatelský avatar
maring
*
Příspěvky: 28
Registrován: 23 srp 2006, 11:29

acc

Příspěvek od maring »

Zdravím po dlhšej odmlke všetkých akcenťákov,hlavne tých nových a prajem im vela príjemných kilometrov.
Moje autíčko má za sebou 15.800 km a prvú garančnú prehliadku dopadlo to dobre a v priebehu týchto km akcentík nepredviedol prakticky žiadne problémy,krmim ho dieslom W-power od Shellu,ktorý mu pasuje a i na zimných Firestone pneumatikách mal velmi dobrú spotrebu.

Accent je jasná jednička s Fabiami sa to nedá porovnat /osobná skúsenost
predtým Fabia/ a naviac nová Fabia sa mi designovo vobec nepáči je to akýsi hybrid Roomsteru,Joysteru a ešte bohvie čoho.
Accent 1,5 CRDi Gold Beige ZLATÝ DRAK
Kcheml
*
Příspěvky: 77
Registrován: 14 bře 2007, 18:44
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kcheml »

Tak jsem zkoušel ještě ta světla a prd. Při poloze ON v zapalování se rozvítí potkávačky, po vypnutí zapalování to zhasne, ať je spínač světel v jakékoliv pozici. Nevím, jestli to dobře namontovali, ale rozhodně to je o ničem a při nejbližší příležitosti to nechám odstranit. Vámi popsaná "přirozená" funkce mi sedí mnohem víc a děkuji, že jste mi umožnili prokouknout. :roll:

Jinak jsem samozřejmě nechtěl vyvolávat žádný flame ohledně Fábií. Myslím, že všichni tu své vozy vybírali pečlivě a vědí, co Škoda nabízí. Ty obdivné reakce přišly od lidí, spíš známých rodičů, kteří si bez uvažování koupili Fabii, protože je česká, a teď jim Accent připadá minimálně jako auto o třídu výš (navíc levnější). A to vše jen proto, že jsou příliš omezení na to, aby si před koupí vozu něco sami zjistili. Obdobně to bylo v práci, laické reakce byly opět velmi pozitivní. Holt Accent dobře vypadá, obzvlášť mezi všemi těmi okoukanými Oktávkami a Fabiemi.

Jinak jsem pořád nepochopil, jakou úžasnou výhodu mají ty měkčené plasty, že to je tak neskutečně zásadní kritérium... To na někdo za jízdy spí s hlavou na palubní desce? 8)
Hyundai Accent ´07 1.4 Beige Gold
Uživatelský avatar
David C3
*****
Příspěvky: 1769
Registrován: 11 zář 2006, 16:01
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David C3 »

jo jo davám vám za pravdu! a proto půjdu do Accentu... Jinak doma mame Fabii Tdi 74kW sedan najeto 225ti km! těd když je C3 v servisu sní jezdím a navíc ma původní kotouče a tlumiče prostě vše tak to se musí nechat nějaká kvalita tak asi je, navím je to i řidičem.. věřím že někteří zničí auto po 80 tis az te to Accent nebo Passat..
Accent Crdi Elegance GOLD 02/2008, parkovací čidla,Folie, 95tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
Uživatelský avatar
peaty
**
Příspěvky: 285
Registrován: 04 led 2007, 17:19
Bydliště: Stará Turá

Příspěvek od peaty »

Tak pani, dnes nabehanych dalsich 100km, cize uz ma accent 150km. Spotreba velmi dobra na surovy motor = 5,7 l :!: A to je kombinovana spotreba, do kopcov, dole kopcami, rychlost mimo mesta 90-100km...
Este nech ta spotreba klesne na 4,7 l a bude maximalna spokojnost :lol: A nemal by to byt problem po zabehani motora, kedze uz teraz je ta spotreba dost nizka. Sa aj cudujem, pretoze viem, ze na zaciatku ti co mali diesel, tak mali ovela vacsiu spotrebu.
A ta spojka v tom aute ide tak lahucko, clovek ani nevie ze ju stlaca :D Ale brzda tak ta ide o nieco tazsie. Hlucnost motora velmi nizka, ale pneumatiky su zatial dost hlucne, snad sa to zabehanim zlepsi...
A nema tu niekto v accente namontovane aj ovladanie radia na volante? Ja to mam, ale momentalne nefunkcne, zevraj zatial este nie je vhodny kabel na prepojenie radia a toho ovladania na volante. To su mi nepochopitelne veci... :shock:

maring: Ty mas aku spotrebu?
Obrázek
Accent 1.5 CRDi, 2007, Red Wine
Obrázek
Uživatelský avatar
Andy4
***
Příspěvky: 674
Registrován: 31 črc 2006, 18:28
Bydliště: ke/ks

Příspěvek od Andy4 »

Peaty: Nahoď foto toho volantu rád by som videl kvalitu prevedenia montáže ...
mx5/swiftsport/santafe/accent
Uživatelský avatar
David C3
*****
Příspěvky: 1769
Registrován: 11 zář 2006, 16:01
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David C3 »

nevíte jak na Accent řešený ten tempomat? je to na volantu nebo páčka ?????? dííííííííík
Accent Crdi Elegance GOLD 02/2008, parkovací čidla,Folie, 95tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
tute
*
Příspěvky: 12
Registrován: 21 bře 2007, 21:39
Bydliště: Bratislava

tak uz je doma

Příspěvek od tute »

Zdravim vsetkych.

Tak od dnes som plnohodnotnym clenom clubu. Predajca sice meskal dva dni (celkovo osem), ale co je to oproti cakaniu 2-3 mesiace.

Inak predajca OK, bol som milo prekvapeny ze to ma pneu Pireli, (cakal som Kumho), zato v nadrzi bolo min. benzinu, takze prva starost bola ist na najblizsiu pumpu.

Prve dojmy oproti Lanosu:
- akustika neporovnatelna, motor tichucky, pneu obcas pocut, aero sum super
- radenie - uplne v pohode,
- podvozok - v recenziach pisali ze je makky, mne sa zda zatial tvrdy podobne ako vo Fabii, tak isto sedacky, ale to chce len zvyk.
- az teraz som si uvedomil ake som mal doskrabane celne sklo, v accente som mal pocit ze sedim vonku.
- manzelke sa paci (az na farbu), deti si uz na okna nalepili nalepky ktore mali aj v starom aute a dcera po chvili kricala ze je jej zle - takze vsetko po starom.

to David C3 - trochu som sa bal tej farby (NT) ci nebude velmi tmava, a posledne dni som pozeral po vsetkych tmavych autach, ale zacina sa mi pacit. Nejake foto spravim cez vikend.

zatial vsetko majte sa pekne TUTE
Uživatelský avatar
David C3
*****
Příspěvky: 1769
Registrován: 11 zář 2006, 16:01
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David C3 »

Super! velka gratulace!!!! jinak se těším na foto te barvy... pravě ten odstím na neto skoro vůbec není :-(
jinak kdo chce koupit kola a pneu tak tady je jeden moc hezky pomocník!!

http://www.elektrony.cz/?&volba=ElKonfi ... model%2006
Accent Crdi Elegance GOLD 02/2008, parkovací čidla,Folie, 95tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
Uživatelský avatar
tom
***
Příspěvky: 751
Registrován: 14 bře 2007, 12:47
Bydliště: Kladno, Slaný

Re: tak uz je doma

Příspěvek od tom »

tute píše:Zdravim vsetkych.

Tak od dnes som plnohodnotnym clenom clubu. Predajca sice meskal dva dni (celkovo osem), ale co je to oproti cakaniu 2-3 mesiace.

Inak predajca OK, bol som milo prekvapeny ze to ma pneu Pireli, (cakal som Kumho), zato v nadrzi bolo min. benzinu, takze prva starost bola ist na najblizsiu pumpu.

Prve dojmy oproti Lanosu:
- akustika neporovnatelna, motor tichucky, pneu obcas pocut, aero sum super
- radenie - uplne v pohode,
- podvozok - v recenziach pisali ze je makky, mne sa zda zatial tvrdy podobne ako vo Fabii, tak isto sedacky, ale to chce len zvyk.
- az teraz som si uvedomil ake som mal doskrabane celne sklo, v accente som mal pocit ze sedim vonku.
- manzelke sa paci (az na farbu), deti si uz na okna nalepili nalepky ktore mali aj v starom aute a dcera po chvili kricala ze je jej zle - takze vsetko po starom.

to David C3 - trochu som sa bal tej farby (NT) ci nebude velmi tmava, a posledne dni som pozeral po vsetkych tmavych autach, ale zacina sa mi pacit. Nejake foto spravim cez vikend.

zatial vsetko majte sa pekne TUTE
Proč si čekal kumho????? Vždyť Accent není korejec, ale evropan.
VOLVO V70 Summum 11/2013 D4 120kW
Peugeot 206cc 2.0i 100kW

Bylo: S80 3,2 LPG, C4 1,6 LPG, Accent 1,5 CRDi, Favorit 1,3 LPG, Škoda Pick-Up 2000 1,9D
Uživatelský avatar
peaty
**
Příspěvky: 285
Registrován: 04 led 2007, 17:19
Bydliště: Stará Turá

Příspěvek od peaty »

Andy: tak tu to mas: :lol:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Accent 1.5 CRDi, 2007, Red Wine
Obrázek
Uživatelský avatar
Andy4
***
Příspěvky: 674
Registrován: 31 črc 2006, 18:28
Bydliště: ke/ks

Příspěvek od Andy4 »

PEATY: Wooow vyzerá to SUPER !! Tlačidlá su podsvietené ?? A je to kompatiblné s tým základným rádiom Pioneer ? Ak to nieje tajomstvo čo to celé stálo?
mx5/swiftsport/santafe/accent
Odpovědět

Zpět na „New Accent - Pokec“