Dobrý deň, kúpil som si hyundai i40 cw ročník 2017 a je tam 7 stupňová automatická prevodovka, chcel som si dať v nej vymeniť olej ale v servise mi povedali že tam sa nemení olej čo sa mi moc nezdá, menil už niekto olej v tejto prevodovke ? za odpoveď ďakujem
Tak ďalší mi odpísali toto, tak asi na tom niečo bude : D7UF1 suchá dvojspojka prevodovka obsahuje len 1,9 L oleja
Odporúčaný interval na výmenu oelja v prevodovke je 90 000 KM.
Přesně tak, máš li DCT převodovku, mění se jen olej v převodovce, která je klasická mechanická a udělá to kterýkoliv slušný servis. Zbytek je suchá varianta. Mám za sebou. Normální výměna oleje v převodovce. Ale jen ti opravdu znalí ti řeknou, že je sakra žádoucí dodržet specifikaci oleje, která je zrovna taková a KIA specialita. DCTF 70W. Hodně špatně se shání a není zrovna nejlevnější
Kdysi byly tyhle oleje k dostání u autorizovaných servisů. Světe a zákazníku div se- už je nemají, ani pro svou vlastní potřebu
Na můj dotaz, jak se tedy řeší výměny olejů v převodovkách mi diplomaticky nebylo odpovězeno
CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,9l/100km
Aktuálně 54000 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
A my co mame faceliftovou i40 tak tady tento. Podle toho co tady ten manik pise, tak původně do DCT ptevodovek se davalo z vyroby 75W a tedko uz to zmenili na 70W. Vice info here https://multilinkstory.blogspot.com/201 ... f.html?m=1