Jsem fanouškem kombinace DCT s benzínovými motory v i30, ale kombinace DCT a motoru 1,6 CRDi 100 kW v Tucsonu je příšernej krám!!! Převodovka při každém sundání nohy z plynu hystericky podřazuje, aby nesmyslně brzdila motorem. Mám na trase do práce esíčko z mírného kopce v obci, kde stačí při zařazené čtyřce v cca 40 km/h jen sundat nohu z plynu, proplout esíčko a za ním plynule pokračovat. Zatímco převodovka v i30 nechá čtyřku a pak se pohodově jede dál, v Tucsonu to podřadí a auto ztratí rychlost. Na co je mi automat, když denně musím myslet na to, abych před touhle pasáží přepnul na manuál, aby převodovka nepodřadila a zbytečně jsem neztratil rychlost

?
Takže si kombinaci DCT + CRDi v Tucsonu projeď a vyzkoušej jak se bude chovat, aby sis nenaběhl jako my!!!
Šestikvalt v 2,0 CRDi je klasický planetový automat, tedy převodovka úplně odlišné konstrukce. Osobně planeťáky s hydroměničem preferuju, jsou nádherně plynulé a naprosto blbuvzdorné, výborně se hodí i na skákání v kolonách. Motor 2,0 CRDi má dostatečnou rezervu výkonu, jen je potřeba se připravit na nákladné prohlídky - 8 litrů olejová náplň motoru je sice skvělá z pohledu chlazení motoru a rezervy maziva, ale každá garančka je za ránu

. Ale kombinace je to fakt moc dobrá, už od ix35

.
Pokud je mi známo, případně mě opravte, je 4WD řešeno primárním pohonem předku s připojitelným zadkem přes viskospojku dle potřeby (jak to spočítá "trpaslík") nebo dle stisku tlačítka na palubce.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate