Podle mne ten výběr není až tak složitý. Nejdůležitější je ujasnit si na začátku pořadí svých priorit (a napsat si je podle důležitosti), co od kamery očekávám a pak už je výběr podle testů, recenzí a příkladů na youtube snadný.
Například tady byly moje priority sestupně podle důležitosti:
1) Co nejmenší kamera s magnetickým připevněním kamery na držák, abych nemusel něco mechanicky odjišťovat, zajišťovat, šroubovat, zacvakávat či nastavovat držák když chci kameru sundat a schovat nebo naopak rychle nandat do držáku.
2) Automatické zapínání/vypínaní při nastartování/vypnutí auta.
3) Dobrý obraz i v noci
4) GPS kvůli souřadnicím v obraze a záznamu rychlosti auta
5) Dostatečná maximální kapacita karty a záznam ve smyčce s přemazáváním nejstarších záznamů (ale to snad už mají všechny kamery)
Protože kameru chci mít jen jako jistotu pro případ nehody a k ničemu jinému, tak jsou mi takové funkce, jako zapínání kamery v zaparkovaném autě při pohybu osob kolem auta, upozornění na překročení nastavené rychlosti nebo možnost fotografie ve vysoké kvalitě či možnost editace obrazu celkem šuma fuk. Jednou ji nastavím a pak už o ní v autě nevím. Jen ji chci, když je potřeba a mám obavy ze zlodějů, rychle během vteřiny sundat z držáku a zase ji během vteřiny na držák nandat.
Já mám
Niceboy PILOT XR, která mi toto všechno splňuje. Má dvě mouchy, které mne netrápí, protože jsou pro můj způsob používání nepodstatné:
- neintuitivní a složitý způsob nastavení v menu (Jednou to nastavím a pak už do toho nevrtám, takže mne to netrápí)
- baterka, která umožňuje provoz bez napájení jen pár minut a lze ji nabíjet jen přes držák kamery, což je vzhledem k tomu, že je držák přilepený ke sklu poněkud nepraktické (Protože si s kamerou nechci hrát, nastavovat a editovat obraz mimo auto, tak mne to taky vůbec netrápí)
Jinak je kamera vynikající i co do obrazu (má i 4K), tak i co se týče provozu.

- 135.JPG (60.69 KiB) Zobrazeno 1580 x

- 129.JPG (71.16 KiB) Zobrazeno 1580 x
-