Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Mr. HYUNDAI
*******
Příspěvky: 11579
Registrován: 07 kvě 2008, 12:51
Bydliště: Lázně Toušeň

Re: Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Tak jedna možnost mě napadá. Když je venku chladno, ale auto se ohřálo na sluníčku. Klima není potřeba ani na odmlžení ani na zchlazení (tak vyhřáté auto zase není), ale na to pustit si vzduch na obličej nebo nohy je zbytečně studený, takže pošleš vzduch na čelní sklo. O to si říká počasí například právě teď :wink:.
Já osobně to vidím takto. V 95% případů pouštím vzduch na čelní sklo proto, že je zamlžené a tudíž je automatické sepnutí klimy velmi přínosné a nemusím na nic myslet. V těch 5% případů, kdy pošlu vzduch na čelní sklo proto, aby mě od studeného vzduchu zbytečně nerozbolela hlava prostě hned po otočení ovladačem ventilátoru vypnu klimu. On má totiž kompresor trochu zpoždění s náběhem, takže to vždy stihnu "vymáčknout" před jeho skutečným sepnutím, takže ani zbytečně nenamáhám jeho spojku.
Není to o ničem jiném, než o zvyku. Každé auto má svá specifika (obvykle jdoucí napříč výrobním programem značky).
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Reklama
 

rastos
**
Příspěvky: 275
Registrován: 12 kvě 2006, 08:28
Bydliště: SK

Re: Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Příspěvek od rastos »

No ja mavam takmer vzdy, v lete ci v zime, zapnuty ventilator na 1 a ofuk na celne sklo. Dovod je ten, ze chcem, aby sa v aute dostatocne vetralo, pritom nechcem, aby mi to fukalo do tvare ani na nohy. Ked to dam na celne sklo, tak sa to od neho odraza a rovnomerne rozptyluje do kabiny. Cize posadka vpredu to neciti a vetranie je OK. Nepotrebujem k tomu zapnutu klimu.
Navyse, casto chodim kratke trasy po meste, 2-3 km. Tam nechcem zapinat klimu vobec, pretoze ju nemam kedy vysusit, co inac zvyknem robit, aby sa predislo zaplesneniu.
Matrix 1.6
Uživatelský avatar
Engineer
Moderátor
Příspěvky: 3306
Registrován: 22 lis 2006, 22:15
Bydliště: Bratislava

Re: Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Příspěvek od Engineer »

keď vadí klíma tak zapnúť klímu a zavrieť výduchy :mrgreen: recept zaručený...
PS: Len to nikto neberte vážne :P
Momentaly: VW Polo 1,4TDi 55kW RV2002 100 000km
Passed: WrAccent MC 1,4 71kw RV2007 60 000km
WrAccent LC 1,3 61kW RV2001 150 000km
Posledný príspevok sa necituje! používaj tlačidlo ODPOVEDAŤ.
Uživatelský avatar
alarm
******
Příspěvky: 3685
Registrován: 08 kvě 2009, 21:31
Bydliště: BLAVA

Re: Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Příspěvek od alarm »

Bojoval som s týmto problémov na Accente 2004. Strašne ma to rozčulovalo, že blbý automat zapína klímu, keď ju ja NECHCEM!!!!!
Rečičky o tom, že to pomáha proti vlhkosti a orosovaní u mňa neobstoja. Keď sa niečo orosuje, tak si ju zapnem, ale na krátke trasy do 10 km, ktoré jazdím najčastejšie sa neoplatí zapínať klímu ani v lete, lebo kým sa to vychladí, tak vystupujem.
Technicky to zvládnuté mám:
Jediná možnosť, ako by auto vedelo, že má zapnúť klímu pri ofukovaní okien je spínač, ktorý bude umiestnený za tým ovládacím koliečkom. Stačí ten kábel odtrhnúť,odstrihnúť,zničiť, rozrúbať a zahodiť...Akurát je tam zlý prístup, takže som čakal, kým padne záruka. A vzápätí som kúpil íčko, takže som to už neriešil.
Ale viem, o čom hovoríte... :mrgreen:
A napíšem príklady:
1)rádio je dobrá vec, ale keby sa zapínalo samo vždy pri naštartovaní, asi by som nadával
2)svetlá- ak by sa zapínali vždy po naštartovaní bez môjho pričinenia, asi by ma to nepotešilo. Predstavte si vonkajšiu teplotu okolo 30, opravujete niečo na aute, musí byť naštartované, a žiarovky pečú a pečú, Oskar tiež pečie...a reflektorom to robí strašne dobre, keď sú žeravé a nie sú chladené ako pri jazde... #-o
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)

Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD

alarm.ba@gmail.com
behe
**
Příspěvky: 186
Registrován: 21 úno 2008, 08:13
Bydliště: Bratislava

Re: Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Příspěvek od behe »

Ja som si uz zvykol na to automaticke zapinanie klimy. Najcastejsie to vyuzivam ked chcem normalne zapnut klimu - rovno pretocim aby to fukalo do skla a klima je tym zapnuta.
Akurat sa mi objavuje mensi fyzikalny problem - ked mi klima fuci na predne sklo a vonku nie je vyslovene hic, zato ale dusno, tak to sklo sa dost neprijemne rosi. Zvonku, samozrejme. Chapem, preco to robi, ale nemozem to nespomenut...
Matrix Premium 1.6
George
*
Příspěvky: 37
Registrován: 24 pro 2008, 22:16

Re: Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Příspěvek od George »

Čau všem,

už to tady nebo někde tuším bylo :
***************************************************************************************************************************************
"Pokud vás prudí, že se vždycky při přepnutí na ofukování skla automaticky zapne klimatizace, tak tady je návod, jak to deaktivovat:
1) Kliček přepněte do polohy ACC, ventilátor na stupeň 1, nastavení směru foukání vzduchu na sklo (pravá krajní poloha).
2) Přepněte klíček do polohy ON a potom stiskněte 5x rychle po sobě tlačítko vnitřního okruhu. Párkrát blikne tlačítko vnitřního okruhu, signalizace toho, že byla deaktivace provedena.
Aktivovat zpět se to dá úplně stejným způsobem.
Na nějakých autech to funguje. Ale nemůžu zaručit, že to bude fungovat na všech"
***************************************************************************************************************************************
převzato.
MATRIX 1,6I ACTIVE 2008
gongo
*
Příspěvky: 19
Registrován: 17 kvě 2010, 19:10

Re: Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Příspěvek od gongo »

No zo začiatku mi to tiež liezlo pekne na nervy a skúšal som stláčať a stláčať a aj tak sa nič nedeaktivovalo...Časom sa na to však dá zvyknúť a v podstate je to skvelá vec hlavne ráno keď potrebujem rýchlo odrosiť predné sklo. Oveľa horšie sa mi zvyká na ten biedne odhlučnený podvozok...
MATRIX 1.5 CRDi VGT
rastos
**
Příspěvky: 275
Registrován: 12 kvě 2006, 08:28
Bydliště: SK

Re: Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Příspěvek od rastos »

George, mozeme zarucit, ze na Matrixoch to nefunguje :D
Matrix je starsia koncepcia, tam taketo fajnovostky nemame...
Matrix 1.6
taigr
Příspěvky: 2
Registrován: 20 čer 2019, 12:59

Re: Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Příspěvek od taigr »

Ahoj.

Jen chci potvrdit, ze navod od George funguje na ix20 r.v. 2009

Deaktivace automaticke klimy
1) Kliček přepněte do polohy kdy se zapne ventilator v aute (poloha 2), ventilátor na stupeň 1, nastavení směru foukání vzduchu na sklo (prvni tlacitko z hora nalevo od kruhoveho ovladace ventilatoru).
2) Stiskněte 5x rychle po sobě tlačítko vnitřního okruhu. Párkrát blikne tlačítko vnitřního okruhu, signalizace toho, že byla deaktivace provedena.

zapne se to opakovanim stejneho postupu
Petan
Příspěvky: 9
Registrován: 03 led 2011, 15:35

Re: Deaktivace automatického zapnutí klimatizace

Příspěvek od Petan »

Na mém Matrixovi to nefunguje. Že se zapíná klima sama od sebe mi sice nevyhovuje, auto ze mě dělá blbce, ale dá se to vydržet - co je horší, že se přitom přepíná sání vzduchu na vstup zvenku a vypne to cirkulaci. To je úplně nejhorší, až v autě začnu kašlat kvůli smradu zvenku, tak to sice přepnu zpátky, ale to už je pozdě. Přitom před odjezdem vždycky kontrola, protože trpím na respirační nemoci a i po cestě se na to snažím dávat pozor, ale radši bych sledoval provoz.
Matrix 1.5 CRDi 81kW 2008
Getz 1.5 CRDi 60 kW 2004
Odpovědět

Zpět na „MATRIX“