Demontáž topeni

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
Petr Balák
Příspěvky: 6
Registrován: 30 led 2017, 19:33

Demontáž topeni

Příspěvek od Petr Balák »

Ahoj všichni. Už párkrát se tu řešilo špatné topeni u Santy II. Už jsem zkusil vše a vypadá to ze budu muset topné těleso na jaře vyměnit. Nevíte někdo jak se demontuje přístrojová deska tak aby se dostalo na topení??? Díky za každou radu.
Reklama
 

Uživatelský avatar
69pavel
*****
Příspěvky: 1711
Registrován: 30 srp 2009, 20:29

Re: Demontáž topeni

Příspěvek od 69pavel »

no tak treba ti pomuze toto http://144.162.92.233/faculty/shop/hyun ... anuals.swf


jinak nez zacnes s vymenou zkus toto http://www.bg-care.cz/prevence/chlazeni ... s513219748



je to docela ucinny pripravek oproti jinym podobnym pripravkum a plni ucel,pokud bys to aplikoval tak doporucuji po aplikaci a vypusteni pripravku rozpojit hadice k privodu topeni a proplachnout radiator topeni opacnym smerem cistou vodou,vyplavi se spousta bordelu a pak si reknes kde se to tam vzalo,preci pouzivas destilku s nemrznouci smesi.....po vyplachnuti zustane voda v telese tak je treba nalit nejdriv cca 0,5l ciste nemrznoci smesi a pote redenou chladici smes,podotykam pokud ale je teleso natolik zacpane ze to nemusi pomoct a bude nutna vymena ale jak se rika zkusit se ma vse a toto prijde levneji nez nove teleso.... s praci za demontaz a montaz,vyzkousej a uvidis ......
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Petr Balák
Příspěvky: 6
Registrován: 30 led 2017, 19:33

Re: Demontáž topeni

Příspěvek od Petr Balák »

Díky moc za pomoc. Věc se ma tak,v říjnu jsem koupil Santa fe IICM,r.2006,2.2crdi 110kw a duální klimatizaci. Vezl jsem to od Prostějova az k nám na Sokolovsko a předchozí majitel zatajil ze se ztrácí voda a špatně to topí u spolujezdce. Hned druhy den jsem dolil fridex s tím ze to odvzdusnim a bude po problemu. Jenže voda se ztrácela dal,topení netopilo pořádně a nejdřív jsem pátral po te vodě s tím ze az to odstraníme tak bude i tlak v systému a topení zafunguje. Ta voda utíkala nakonec pres zpětný ventil výfukového potrubí,tudy vede hadice od vodní pumpy do topení. Ten ventil jsem obešel jeho vyřazením. Topení neslo dal takže po řadách na tomto fóru jsem vyměnil chladicí kapalinu,termostat,čidlo chladicí kapaliny,čidlo teploty interieru atd. Servomotorky klapek topení fungují normálně,ty se hybou po otočení knoflíky teploty na klimosce a když je vyndam a rukou je nahradím,,tak proudění vzduchu se meni ale u me to netopi moc a vpravo vlastně vůbec. Poslední nápady jsou ze bud klapka vzduchu co je před topným tělesem ze nedoleha a vzduch zvenčí nejde pres těleso ale pouze okolo. Takže jsem to už dvakrát proplachoval různými přípravky bez úspěchu,v sobotu jsem to proti proudu napichnul na externí čerpadlo a x hodin to horkou vodou proplachoval a taky nic. Bud to mám totálně zabetonovany nebo špatný klapky na který přijdu po úplný demontáži topeni. Po jízdě jsou obě hadice stejne teple což by značilo ze se voda v topení neudrží a neochladi,hadice do nej vedou na straně řidiče a proto možná je tepleji u me. Omlouvam se za dlouhý popis,tohle me fakt trápí,takovou závadu jsem za cely roky u různých aut nikdy neměl a z netu vim ze Santa na to docela trpí. Už jezdim 30 let ale tohle me zaskocilo. Díky za radu a pokud někdo bude chtít něco vědět tak také rad poradím,už jsem se natrapil dost a urcite me čeká cela rada dalších oprav,myslím ze jsem nekoupil moc dobre a nez pochytam mouchy,ajajaj. Díky ahoj Petr.
venahrad
Příspěvky: 1
Registrován: 07 pro 2017, 20:10

Re: Demontáž topeni

Příspěvek od venahrad »

Ahoj,známej má uplně stejný problém. Levá strana topí a pravá ne.Moturky fungují, klapka v topení také. Celej systém jsme propláchli radiator profoukli vzduchem a výsledek byl,že na volnoběh se to zlepšilo,ale při jízdě stejný. Chci se zeptat zda máte zkušenost s výměnou radiatoru a co vše se musí rozebrat. Díky
Josef Viktořík
Příspěvky: 5
Registrován: 22 kvě 2016, 17:54

Re: Demontáž topeni

Příspěvek od Josef Viktořík »

Ahoj všichni mám úplně stejný problém. Topí jen levá strana a to ještě nic moc. Radiátor topení mám vyměněný, musí ven celá palubka +vypustit klimu a pak napustit. Měnil jsem i termostat, v autě byl s otvírací teplotou 76°. Nový otvírá při 88°.V zimě ale stejný problém, špatně topí.
Uživatelský avatar
Mr. HYUNDAI
*******
Příspěvky: 11579
Registrován: 07 kvě 2008, 12:51
Bydliště: Lázně Toušeň

Re: Demontáž topeni

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Kdysi dávno mi přesně tohle dělal ucpaný chladič :-k .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“