Aha tak ak je ten odtrh na nových Yuda cca 1,25mm tak sa divím že to autorizák povolil tie Bosch protože tam je odtrh 0,7mm a to mi príde že už je rozdiel celkem velký. V takomto prípade tie Bosch alebo NGK musia mať výrazne menšiu iskru a ak je motor naladený na iskru vačšiu tak nemusí dobre spalovať ... a teoreticky može sposobovať to strielanie do výfuku ... teda je to iba moja úvaha.
Na tej tvojej fotke to porovnanie rozdiel v odtrhu je jasný, ja som taky videl rozdiel keď som dával tie NGK ale pripisoval som ho opotrebeniu sviečky, používaním sa myslím elektróda skracuje takže sa odtrh zvačšuje ... ale ak už u nových bol tých 1,25 tak si trúfam odhadovať že rozdiel je to značný. Alebo sa mýlim a tu hodnotu ste namerali na tých jetých?
Priznám sa že mám trochu strach tie sviečky čistiť aby ich niekde nepodrel a nezačala strielať iskra jinde jak má takže ich radšej nechám tak ako sú.
Čo som čítal pri vyndávaní sviečoj je dobré autom pojazdiť svižne cca 20km aby sa vypálil bordel a potom po dojetí rýchlo vyplnout klúčik, v mojom prípade nastal skor opak takže budú zanesené krátkymi jazdami a chodom na volnobeh. Po rýchlej jazde by teda mali byť ešte čistejšie.
Nicmene ich dám dnes spať a uvidím či bude strielanie do výfuku aj s nimi.
V tom autorizáku kde zajtra pojdem o tom vedia že som menil sviečky a prijimací technik s tým nemal problém už keď som mu hlásil že tam budem dávať neoriginál sviečky.
Ešte ma napadá síce možno zbytočný dotaz ale myslím že keď tie pozužité sviečky dotáhnu taky na 20Nm tak by to malo byť v klidu že

Ide mi o to že nové sviečky majú definovaný iný uhol dotažení protože ešte nie je zdeformovaná podložka. Použité sa dotahujú ináč, na menší uhol ... ak ale použijem momenťák tak myslím že je to ideál dotáhnout na tu samú hodnotu tých 20Nm.
Teda ale si hovorím že mi též šibe že to tak riešim, auto v záruke, mal som to hneď na začátku vraziť do autorizáku a vobec neriešiť, teraz som možno zbytočne vyhodil 1200,- za svíčky aby som tam nakonec možno kupil ešte nové originály (ak jednou zase budú

). Na druhú stranu sa človek dozvie nových vecí

...
Offtopic - jedna vec ma ale prekvapila, včera som študoval servisku a zistil že po dvoch rokoch štandardnej záruky bežia ďalšie 3 roky už ale za trochu iných podmienok, napr nemám nárok na náhradné auto v dobe riešenia reklamace...