I30 nováček

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
kamione
Příspěvky: 3
Registrován: 21 srp 2022, 09:09

I30 nováček

Příspěvek od kamione »

Zdravím, nedávno jsem se stal majitelem Hyundai i30 kombi 2.gen. 1.6 88kw.

Přešel jsem z Focuse 2 FL a tak mám pár dotazů, nebo jen námět na pokec.

Auto mám na 15kách kolech. Přemýšlím o 16kách nad léto. Jak moc se změní komfort oproti 15?

Automatický dojezd okna je asi jen u řidiče, kde je napsané AUTO. Ale sjíždí jen dolů. Nedá se naprogramovat i na vyjetí nahoru? U ostatních oken asi jen jednoduché ovládání, že? U Focuse to šlo naprogramovat...

Hodiny v autě jsou jen v rádiu? Na středový panel je asi nějak dostat nelze že? Jsou hodně mimo zorný úhel a navíc, co když rádio vyměním?

Ochranné lišty na dveře. Dával někdo?

Samozatmavovací vnitřní zpětné zrcátko. Dodělával někdo? Údajně existuje i s obrazem couvací kamery. Kamera by byla umístěna kde?

Radio s bt. Mám obyčejné originál autorádio. Chtěl bych s bluetooth. Klidně originál, jestli není úplně špatné. Předělával někdo? Asi bude chybět mikrofon?
Nebo náhrada s ovládáním z volantu. Nechci android.

Díky za reakce
Reklama
 

motorol
***
Příspěvky: 722
Registrován: 20 srp 2016, 20:37

Re: I30 nováček

Příspěvek od motorol »

Neni lepsi koupit auto, kde to už je vse vyřešené? Koupit si holy základ a pak vse dodelavat je o dost drazsi.
Rozdíl 15x16 kola je minimální, ale je otazka jestli jsou oboje v technicaku.
Okna tusim přes žádnou jednotku nejdou, tak tam nejde nic doprogramovat. I na zavření oken při zamnkuti auta se prodávala extra krabicka.
Rádio se dělalo jak s bt tak bez, ti co si koupili android občas rádio prodavaji. Ano chybí ti tam mikrofon a ovládání na volantu.
Aktuálně: Hyundai i30 2014 new weekend 1,6 MPI
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
kamione
Příspěvky: 3
Registrován: 21 srp 2022, 09:09

Re: I30 nováček

Příspěvek od kamione »

Já si na výbavu nestěžuju. Polepšil jsem si např o tempomat a klimatizovanou schránku.
motorol
***
Příspěvky: 722
Registrován: 20 srp 2016, 20:37

Re: I30 nováček

Příspěvek od motorol »

To nebyla výtka, to bylo konstatování. Ojetých aut je dost, za výbavu se u ojetiny moc neplatí, tak je snazší si sepsat vse co chci a podle toho vybrat- impulzni stahování na všech oknech bylo u výbavy style a výše, ale zavřít na dálku okna originál i30 Gd neuměla.
Jinak misto na kameru je u kombika uprostřed dveri- je tam na to zaslepka a proto je otevírání trochu bokem. U krátké verze je pod odklapejicim se znakem na 5. Dveřích.
Jinak pokud zjistíš kolik verzi zpětného zrcátka je, rad si to poslechnu. Netusim jestli všechny samostmivajici měly i displej, jen neni v některých verzi zapojen nebo bylo tech verzi více.
Aktuálně: Hyundai i30 2014 new weekend 1,6 MPI
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
kamione
Příspěvky: 3
Registrován: 21 srp 2022, 09:09

Re: I30 nováček

Příspěvek od kamione »

Aut je dost to je pravda. Já se po "novém" autě díval dva roky, a nespěchal jsem, protože jsem měl čím jezdit. Měl jsem několik kandidátů. Kritéria: cena - neboli můj rozpočet, motorizace (bez turba), rok výroby, nájezd, stav a výbava. Další hodně důležitá věc byla vzdálenost od bydliště. No a po splnění podmínek najednou zjistíš, že auto, které by stálo za vidění se objeví jednou za čas. Nejsem z Prahy :-)
Navíc se stala pro kupce velmi zvláštní věc, že auta stárnou, mají víc najeto a zároveň zdražují. A docela výrazně. Takže jsem časem musel změnit i rozpočet.
Ke štěstí mi z výbavy stačí a zároveň to požaduji: klima, všechna okna v elektrice a dálkový centrál. U Forda ještě vyhřívané čelní sklo. Chtěl jsem ještě rádio s BT a hagusy. Hagusy jsem zjistil, že jsou u i30 tak trochu na ozdobu a musím dokoupit "zahrádku" ale to nějak přežiju a rádio nějak pořeším. Zatím si můžu telefon připojit přes bt modul přes aux. To jsem vymontoval z předchozího auta.

Ty automatické dojezdy oken jsem netušil, že u některých značek nejsou, ale přežiju to.
Díky za upřesnění kamery. Ta by možná stála za zvážení, třeba i v kombinaci s rádiem a přenosem obrazu do něj. Hlavě když couvá manželka :-)
Odpovědět

Zpět na „i30 2012- Pokec“