Asi pri 80 000km som zacal pocitovat trhanie/cukanie pri rozjazde (3x to cuklo, potom sa preradila 2 a uz to bolo v pohode) alebo ak som jemne stal na brzde a posuval auto na semafore bez plynu, tak vtedy to vedelo trhat s celym autom az kym som nezastavil.
Zacal som to riesit v ramci zaruky, na co mi bolo povedane, ze ano, mame viac takychto tucsonov resp. automatov s dvojspojkou. Ze sa budu vymienat nejake casti v spojke za lepsie .... spojka bola zodrata, cize sa menila aj ta ... Po vymene problem zmizol, i ked som si nebol az tak velmi tym isty, ci to nahodou niekedy este v slabsej miere neurobil, ale tak neriesil som to, asi to tak ma byt

Ubehli skoro 2 roky a uz som mal 130 000km a zacalo to trhat vyrazne znova, cize som reklamoval znova tu istu zavadu. Najprv sudrohovia robili aktualizacie na prevodovke, potom vymenili olej v prevodovke, co nepomohlo, a po rozobrani spojky, sa znova vymenila spojka, lozisko a tentokrat aj zotrvacnik, ze tam bola vola. Spojka bola uplne zodrata.
Po druhej vymene je to uplne ine auto. Uplne to inac zabera, taha, plynulost radenia, pohynania. - ozaj nechapem, ako je mozne, ze sa to takto nespravalo aj pri prvej vymene - alebo sa to nevimenilo tak ako malo, kto vie, nevidel som, co sa robilo.

Otazka znie, ako sa da znicit spojka za 40 000km pri automate? Ak s tym nejazdim ako prasa? Mohlo sa to prvykrat opravit tak zle, ze to tu spojku takto stihlo opotrebovat? neviem trebars vola v tom zotrvacniku ak bola aj predtym? Blbost asi, ale neviem ako to funguje, tak ak mi to niekto vysvetli, budem vdacny

](./images/smilies/eusa_wall.gif)
otazka k stylu jazdenia, ak som na hranici, kde je pasova kontrola, a cakam 3 hodiny a raz sa posuniem o 2 auta za 10 sekund, inokedy za 5 minut a inokedy za 10 minut .... stale mam nechat D? lebo na semafore je to jasne, D a neriesim, ale co v tomto pripade? ak ten cakaci cas je taky premenlivy? Je riesenie dat N a zatiahnut elektronicku rucnu brzdu? vidim vela aut pred sebou davat P ... ale co ak je situacia, ze sa 10x za sebou posuniem kazdych 10 sekund .... a potom zasa bude situacia 5x kazdych 10 minut.... co skodi tej prevodovke viac? resp. spojke v tomto pripade

Dik za akekolvek rady