Tucson Style HEV 4x4

Založte si své téma a představte svůj nový Hyundai Tucson ostatním

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
speci
*
Příspěvky: 88
Registrován: 27 čer 2022, 22:17

Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od speci »

Ahoj.

Po 10 000 jsem se rozhodl a svém Tucsonu trošku rozepsat. S tím textem jsem to trošku přehnal :D

Proč Tucson? Ve zkratce. Seřazeno podle vítěze. Vybíráno v dubnu. Mezi kandidáty patřily tyto vozy:
Kodiaq/Tarraco(ojeté): Cena je úplně mimo, aby to trochu jelo. Naprosto obří vnitřní prostor. Hodně se mi líbí elektronické tažné. Kromě Němců to snad nikdo neumí. Vadila mi zapadlá kola.
RAV-4(nové/ojeté): Líbí se mi vnější design. Cenu bych akceptoval jen v případě ponechání na 10 a více let. Je to Toyota že. Na převodovku/hlučnost motoru se dá zvyknout. Na všechno se dá zvyknout.. Za těch 300 tis plus jsou pro mě naprosto neakceptovatelné tyto věci: Výškově nenastavitelné sedadlo spolujezdce, dělená sedadla 60:40, špatná parkovací kamera.
Honda CR-V(nové): Na konci životního cyklu (zastaralý infotainment, tempomat atd.), ale za super cenu. Převodovka mi vadila ještě daleko více než v Toyotě. Přidá se plyn auto zrychlí za okamžik se teprve přidá zvuk spalováku. Ze zvukového projevu mi bylo vyloženě špatně.
Stelvio (ojeté): Jiná galaxie jízdního zážitku. Z počátku největší favorit. V době koupě šli ojetiny extrémně nahoru. Cena paliv taky. S benzínem by jezdilo za 10l. Značka jako taková mi nedá spát. Snad příště..
Sportage: Zrovna horká novinka u dealerů. Hodně se mi líbil interiér. Lesklé plasty bych hned první den přelepil folií. Trošku dražší než Tucson. LED blinkry! Matrix světla. Opticky mi přijde menší než Tucson, díky nezasklení kufru z boku. Nakonec jsem nechtěl po předchozí zkušenosti jít do auto co se vyrábí pár týdnů.

Tucson: Ten den jsem měl domluvený termín na projížďku v Hondě CRV. Říkám si, že ze zvědavosti se půjdu podívá na Tucson. Bylo to po cestě na Hondu. U dveří stál šedý/stříbrný Tucson v N linu Style. Auto se mi interiérem líbilo. Ochotný prodejce se hned ptal jestli se nechceme projet. Na vyzkoušení měl všechny motorizace! Asi všechno v automatu. Auto stálo venku, takže studené. Pár pomalých rozjetí. Říkám super, převodovka skoro jako ve Stelviu. Trošku se proklikáte infotaimentem, vyzkoušíte tempomat atd.. Auto zahřáté tak šlapu na plyn. Podřazení o jeden stupeň, žádný kickdown k červenému poli. Říkám si jede to dost dobře na Hyundai :D Ticho při ev je super. Ale dle mého názoru nejede tak často na ev jako Toyota. Dojíždím se spotřebou 5.7l. Dost dobrý na to jak jsem s tím jel. Byla to předokolka. Skladovky žádné. Objednání do výroby cca. rok.. Ale poradil mi ať se dívám pravidleně na skladovky na stránkách Hyundai, může se tam něco objevit, tak prý hned volat. Aktuální auto jsem potřeboval co nejdříve vyměnit.

Pak jedu na Hondu, kde jsem byl totálně zklamaný. Večer už to jede ceníky, hledání skladovky N line Style 4x4 v bílé. Fakt chci Hyundai?

Celý následující týden provolán snad každý dealer v ČR, díval jsem se i do Polska :D. Nakonec volám do Rýmařova na Tucsona bez N linu. Bylo mi sděleno, že ho už nemají. Další den si už říkám, že tedy auto objednám do výroby. Po cestě z práce v ten den, kdy jsem chtěl jet objednat Tucsona. Mi volají z Rýmařova, že se jim tady objevil Tucson Style 4x4 v bílé (bez N linu). Dobrá náhoda ne? :D Beru i když není v n linu jak jsem chtěl. Podmínkou bylo vykoupení stávajícího auta. Bude Tucson! Hyundai fakt?

Další týden jedu do Rýmařova prodat stávající samochod. Než přijde Tucson dostanu i30 v 1.5 dpi. Při usednutí jsem nevěděl co je to za motorizaci. Vyjíždím v i30. Říkám si ta spojka je nějaká divná. Asi zvyk. Rychlé reakce na plyn, asi to bude ten nový mild hybrid... Pak dávám více plyn. Turbo to tedy určitě není. Však to vůbec nejede :D Majitelé 1.5dpi mi prominou, ale po zkušenosti a navyknutí na turbomotor kolem 100kw to prostě nejede. Na tu spojku jsem si za dva týdny moc nezvykl. Nedalo se s tím rychle rozjet. Dlouho jsem se s autem raději nerozjížděl na dvojku. Naprosto minimální rozdíl mezi 5 a 6 rychlostním stupněm. Ze 4 rovnou na 6? Aspoň budu nadšen z Tucsona více než kdybych teď dostal Ioniqa 5 :D.

V týdnu mi volají z Kie Opava, že jim teď přišla testovačka Sportage, jestli ji nechci vyzkoušet. Říkám že asi ne, jsem rozhodnut pro Tuscona. Pak mi volají znova zda ji nechci půjčit na víkend. Tak říkám proč ne :) Sportage jsem v provozu ještě neviděl. Byla v oranžové barvě, takže na mě každý čuměl, jako by v životě neviděli auto se čtyřmi koly :D Vyzkoušel jsem si parkovaní do své úzké garáže. Spotřeba byla 5.2l 4x2. Utvrdilo mě to, že jsem si vybral dobře.


Tady jsem:
IMG_3203.jpg
IMG_3203.jpg (137.04 KiB) Zobrazeno 1070 x
Zkušenosti po 10 000km:

Motor/převodovka/brzdy:
+ Dynamika - jede to prostě skvěle. Nejvíce si užívám pružnost motoru. Do 75% plynu je to dokonalé po rovině nebo z kopce. Při předjíždění většinou jednou podřadí a opře se o točivý moment. Žádné zběsilé hučení motoru. Pružné zrychlení jako Kodiaq RS tdi!
- Při svižnější jízdě/předjíždění do kopce se převodovka na můj vkus chová občas nějak divně. Nechává pořád zařazený rychlostní stupeň i když povoluji plyn nad 3000 tis ot..
- Nejvíce jde hybridní systém vyvézt s míry v těchto situacích: Pomalu jedoucí kamion do kopce. Vy se za ním vlečete 30kmh na ev. Postupně vybíjíte baterii. Máte ji kolem 25% a teď začnete předjíždět. A to převodovka řadí i při poloviční plynu k červenému poli. V ten okamžik si připadám jako ve firemní Corolle hybrid. Hned sahám po pádlu řazení na volantu..
+ Horské dálnice s naloženým autem naprosto skvělé. Výborné odhlučnění motoru.
+ Rychlé reakce. Ať si každý říká co chce, ale hybridy vrátily spalovákům zase reakce na plyn, co jsme znaly z dřívějška.
+ Jsem rád, že jsou v autě pádla pro řazení. Jsem daleko mladší ročník než je tady průměr. Tak se v horách rád projedu svižně. Moc si nedovedu představit lítat s cvt převodovkou po Italských dolomitech..
+ 4x4 posílá hodně výkonu na zadek, vyzkoušeno..
+ Parkování s hydroměničem a hybridem je naprosto luxusní. Nedokážu si představit parkovat Kodiaqa s dsg do své garáže..
+ Brzdy jsem ještě moc nepoužíval :D

Hybrid:
+ Výkon elektromotoru by měl být 44kW a 265Nm, baterie s kapacitou 1,49kWh.
+ Přepínání mezi připojování spalováku naprosto neznatelné.
+ Po rovině není problém 3km na ev.. 130Kmh taky zvládne.
- chybí mi tlačítko na vynucení ev jízdy. Zase co jsem včera zkoušel s Corollou 1.8, tak ta umí na ev tlačítko jen do 60kmh. A při větším plynu se zapíná spalovák. Rav4 možná umí i vyjet slušný kopec jen na ev.
Ev v Tucsonu jde vynutit vždy puštěním plynového pedálu. Při opětovném lehkém přidání plynu jede na ev až do vybití baterie. V horách jsem vždycky všem ujel a poslední dvě serpentýny jsem vyjel na ev, abych mě lvybitou baterii před klesáním.
+ V 80% procentech se v zácpě posunujete na ev. Ve 20% při nabité baterii a zahřátém motoru se auto prostě na elektřinu při totálním hlazení plynu jet nechce. To moc nechápu..
+ Rekuperujete pořád, furt. Nějak si bez toho auto už nedokážu představit. Kolik energie a brzdného prachu zbytečně vyletí do vzduchu... Kdybych bydlel ve vysokých horách uvítal bych větší baterii. V českých podmínkách naprosto v pohodě.
+ Ostatní výhody: můžete klimatizovat bez zapnutého motoru. Výjezd z garáže, přeparkovaní auta bez zapnutí spalováku.

Spotřeba:
Prvně bych chtěl říct, že mám tohle auto jako víkendovku. Přes týden jezdí minimálně. Parkováno v garáži a výjimečně trasy pod 25km. Používán VIF. Všude skoro +10kmh. Mimo město jezdím rychleji. Předjíždím co se dá. S tím výkonem to jde moc dobře. Dálnice tak 30% tras. Na dálnici pomaleji, nejčastěji 125kmh. Tam už žere hodně.
Olej byl vyměněn při 2 500km, při 8 000 vyměněn olej + olejový filtr.
+ Aktuálně je spotřeba 5,9l. S předchozím autem jsem měl 7 litrů s kombíkem bez automatu, 4x4 a se skoro polovičním výkonem...
+ Město do 6 litrů
+ Mimo město hodně záleží na profilu trasy. U hybridu především. Cestou do hor mám 7,3 zpátky 4l. Eko jízda 5l. Normálně 5,5l. S předjížděním všeho 5,8l.
+ Dálnice 7,5l, 140kmh tachometrových 9l
- Za studena je spotřeba na prvních kilometrech obrovská. 12litrů na 3km není problém.
IMG_4538.jpg
IMG_4538.jpg (92.48 KiB) Zobrazeno 1070 x
Exteriér:
+ Každého věc. Mně se auto libí až na...
- Žárovky v zadních blinkrech. To je vážně hnus. Fakt to nechápu. I umístění mi přijde nebezpečné..
+ Auto mám na několika kritických místech potažené ppf folií.
+ Černé oplastování mi nakonec přišlo vhod.
- Čas od času je krytka nádrže více vystouplá. Jakoby nelícovala. Jediná závada, kterou jsem zatím zpozoroval.

Interiér:
- na dveřních madlech bych si dokázal představit něco jiného než lesklý černý plast. Naštěstí se to kupodivu neškrábe.
+ Sedadlo lze nastavit hodně nízko oproti autům co jsem zkoušel. Tak to má být.
- Sedadla - u těch mě nejvíce mrzí, že nebyl n line. Jsou strašně obyčejné a takové měkké. Občas se jakoby zvlní sedací část. (jakoby měli sedadla za sebou 150tk, pak se vždycky vrátí). S komfortem na dlouhých cestách nemám problém. U Style bych dával určitě něco jiného. Kia má daleko lepší.
+ Místo vzadu vyhovující. Mám 190cm a dozadu naprosto s rezervou.
+ 3 zonou klimatizaci bych si odpustil. Myslím nastavování teploty. Výdechy bych určitě chtěl. Pod sedadlem sedícího uprostřed je nasávání chlazení baterie. Tak bacha. Ničím nezakrývat.
+ Kufr dostatečně velký. Není zde rezerva. Podlaha se dá snížit, ale není pak úplně rovná. V podlaze je taková vana z hromadou odkládacích míst. V té podlaze je takových dalších 80 litrů. Chcete to ale trochu zručnost v tetrisu.
IMG_3930.jpg
IMG_3930.jpg (125.64 KiB) Zobrazeno 1070 x
Asistenti/ infotainment:
+ S adaptivním tempomatem jsem naprosto spokojen. Při přidávání/brždění rychlosti akceleruje zvolna. Přesně jako bych chtěl. Možná by bylo vhodné pro ostatní nějaké režimy sport, eco normal.
Při blinkru ihned zrychluje. Nečeká až bude prázdno. Tempomat zapnu jedním tlačítkem a hned drží rychlost. (Co na to Toyoto, třemi tlačítky je to správně?)
+ Při aktivní navigaci si můžete nastavit zda má auto samo brzdit. Blbost. Upozornění na puštění plynu přijde vhod.
+ Automatické řízení až překvapivě dobře funguje. Používám to naprosto zřídka. Při hledání pití neocenitelná věc :D Počítám, že hromada lidí s tím čumí do mobilu..
+ Při vyparkovávání vám upozorňuje jestli něco jede a z jaké strany. Super. V zácpě vás upozorní, že se vozidlo před vámi rozjelo :D
+ Na display před volantem toho moc nastavit nejde. Počítadlo spotřeby jen do 9999km? Mapa nelze a všechno se nastavuje přes hlavní display. Líbí se mi detailní stav baterie. Sice tam nejsou procenta, ale neukazuje to jen 5 dílku jako ostatní výrobci.

Podvozek:
+ Pneu Michelin Primacy 4 235/50 R19
+ Jsem nadmíru spokojen. Auto je z těch tvrdší méně se naklání. Komfort je na tom hůře. Na příčných nerovnostech dupe. Prostě něco za něco. Stelvio to není. Něco takového jsem ale chtěl. Já osobně nemám pocit, že auto převrátím na střechu.
+ U 4x4 jsem překvapen kolik výkonu posílá na zadek na asfaltu. Na můj vkus se ani předek při akceleraci z místa moc nezvedá. Nápravy jsem zatím křížil jednou.



Co dál?
K auto jsem dostal zimní pneu Nokian. Dostal jsem je i u předchozího auta. Nezažil jsem hlučnější pneumatiky ](*,) Takže výměnu oddaluji co nejvíce, počasí zatím přeje. Disky nechám a budu měnit jen pneu.
IMG_4525.jpg
IMG_4525.jpg (51.74 KiB) Zobrazeno 1070 x
IMG_3910.jpg
IMG_3910.jpg (149.44 KiB) Zobrazeno 1070 x
Hyundai Tucson NX4 Style HEV 169kW 4x4
Toyota Corrola Hatchback 1.8 Hybrid Selection 90kW
Reklama
 

Uživatelský avatar
petzl62
*******
Příspěvky: 5091
Registrován: 03 pro 2011, 17:09
Bydliště: Opava

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od petzl62 »

Dobře ty =D> =D>
Naprosto s tebou souhlasím co se týká hor.
Kdo jednou pozná Dolomity, už nechce jinam. Pro mne je to takový druhý domov [-o<
Ještě k tomu s klidem přidám Julské Alpy.
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,72 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,0l/100km
Aktuálně 30250 km
palivo: EO N95,pokud možno bez biosložky.
Uživatelský avatar
speci
*
Příspěvky: 88
Registrován: 27 čer 2022, 22:17

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od speci »

Snažím se to střídat, ale prostě to nejde. Na přes rok tam stejně musím. Jak říkáš znám tam taky každý špatný kanál na cestě :D
Letos den před odjezdem tam byly velké sesuvy deště. Nejhorší to bylo kolem Vigo di Fassa.
Tohle jsem měl při výhledu z okna, jde tam i z dálky vidět Tucson: https://youtu.be/l4UoAn0w5oQ Na druhé straně to zasypalo tu hlavní cestu.
Totální dopravní kolaps od La Villy po Bruneck. Auta odkláněly přes šotolinovou cyklostezku. Rozumnější obsadili hospodu a nebo šli spát do aut.

Ježdění po těch cestách je radost. O fous lepší je ještě toto:
IMG_3940.jpg
IMG_3940.jpg (144.82 KiB) Zobrazeno 1030 x
Hyundai Tucson NX4 Style HEV 169kW 4x4
Toyota Corrola Hatchback 1.8 Hybrid Selection 90kW
Uživatelský avatar
Axel.Foley
*******
Příspěvky: 20050
Registrován: 07 zář 2011, 00:02
Bydliště: Olomouc

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od Axel.Foley »

Skvěle napsáno =D> Přeji hodně spokojených chvil za volantem.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White, alias Tuky
ex Hyu i30 1,4 Trikolor Plus, 08/2011, Continental Silver, alias Číbrný sršeň
ex Ford Escort 1,6 16V kombi, r. v. 1998, tmavě modrý, alias Modrásek
Uživatelský avatar
idam.i
*******
Příspěvky: 8980
Registrován: 24 dub 2012, 23:25
Bydliště: Bratislava

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od idam.i »

Gratulujem a prajem veľa spokojných kilometrov. =D>
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Uživatelský avatar
Maras
*****
Příspěvky: 1693
Registrován: 09 srp 2020, 14:44

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od Maras »

Pěkně jsi to sepsal a kde je nejlepší zajet do Dolomitů a kde se tam ubytovat v které oblasti? Ještě jsem tam nebyl, ale láká mně to na tůry.
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81 Kw Smart
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
Uživatelský avatar
speci
*
Příspěvky: 88
Registrován: 27 čer 2022, 22:17

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od speci »

Děkuji všem.

Maras: Je tam hodně pěkných míst. Nejvíce byl ale doporučil Colfosco, Corvaru, La Villu. Nebo Cortinu, to je už takové malé městečko.
Nedoporučil bych určitě Arabbu (jak je v údolí, tak je tam hned tma) a okolí Fassa je velká loterie. Hodně se tam drží oblačnost.
Byl jsem i San Martinu di Castrozza. Tam je naprosto úžasná túra, ale stejně jsem pak hodně jezdil do okolí Sella Rondy.

Každopádně týden bude velice málo a pojedeš tam příští rok zase. Po 4 letech začneš chodit to co si chodil před těmi 4 lety :D
Výjezd kabinou na stojáka na Sassolungo a kolem hory dokola už mám 4x za sebou. Za mě ještě lepší než Tre Cime.
Hyundai Tucson NX4 Style HEV 169kW 4x4
Toyota Corrola Hatchback 1.8 Hybrid Selection 90kW
Martinsp
****
Příspěvky: 1398
Registrován: 25 zář 2010, 09:59
Bydliště: Č. Budějovice

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od Martinsp »

Spotřebu máš úžasnou. Já mám o litr až 2 vyšší. Ale jak píšeš krátké vzdálenosti jsou na spotřebu špatně.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Uživatelský avatar
Maras
*****
Příspěvky: 1693
Registrován: 09 srp 2020, 14:44

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od Maras »

speci píše: 05 lis 2022, 20:53 Děkuji všem.

Maras: Je tam hodně pěkných míst. Nejvíce byl ale doporučil Colfosco, Corvaru, La Villu. Nebo Cortinu, to je už takové malé městečko.
Nedoporučil bych určitě Arabbu (jak je v údolí, tak je tam hned tma) a okolí Fassa je velká loterie. Hodně se tam drží oblačnost.
Byl jsem i San Martinu di Castrozza. Tam je naprosto úžasná túra, ale stejně jsem pak hodně jezdil do okolí Sella Rondy.

Každopádně týden bude velice málo a pojedeš tam příští rok zase. Po 4 letech začneš chodit to co si chodil před těmi 4 lety :D
Výjezd kabinou na stojáka na Sassolungo a kolem hory dokola už mám 4x za sebou. Za mě ještě lepší než Tre Cime.
Díky moc za tipy. Určitě tam pojedu.
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81 Kw Smart
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
Uživatelský avatar
Mexican
*******
Příspěvky: 7901
Registrován: 05 srp 2007, 14:39
Bydliště: Střelice (JmK)
Kontaktovat uživatele:

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od Mexican »

pekne napisane skusenosti. objektivne musim priznat, ze je to prinosnejsie ako 90% testov v mediach
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023

http://pancuha.wordpress.com/
Uživatelský avatar
speci
*
Příspěvky: 88
Registrován: 27 čer 2022, 22:17

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od speci »

Ještě bych chtěl napsat pár poznatků, na které jsem zapomněl:

Rekuperace a brzdy: Při mytí auta jsem si říkal, proč je tolik brzdného prachu na zadních kolech. Ve předu vůbec nic. Asi to bude tak, že při větší rekuperaci se připojují zadní brzdy. Z důvodu stability. Snad je moje úvaha správná. Pohon 4x4 to mohl řešit. Není to nic hrozného, brzdný prach je minimální. Uvidíme kolik vydrží brzdy a počítám, že budu první měnit zadní. To samé bych řekl, že funguje i u elektromobilů s jednou hnanou nápravou [-X

Otevírání zadního kufru bezdotykově: Hned jsem to musel vypnout. V garáži mi to jinak samovolně otevírá kufr při pohybu kolem kufru. Systém s kopnutím mi přijde lepší.

Bezdrátová nabíječka: Jak je na šikmo, tak jsem ji musel vypodložit. Jinak je mobil moc dole a nenabíjí. Je s aktivním větráním. Bohužel bezdrátové zrcadlení nejde. Při výstupu upozorní, že jsem v autě zapomněl mobil.

Navigace: Že bych byl zrovna nadšen to určitě ne. Spolupracuje s hybridem, upozorní na puštění plynu(že tam dojede bez plynu), automatické brždění je až moc důchodcovské. Na dálnici ukazuje km do nejbližší čerpací stanice, odpočívadla, sjezdy, hodně super. Aktuální doprava klasicky ukazuje zácpu kde nic není. Waze se nedá srovnat. A přijde mi že předtím ukazovala radary, teď už ne. Dálniční asistent jsem po nějaké době vypnul. Má se řídit podle značek a podkladů v navigaci. Lze nastavit tolerance +-kmh kolik má dodržovat. Na rovné dálnici mi však brzdil na 80kmh i když zde žádné značky nebyly...
Apku v mobilu používám především na posílání adresy do navigace. Máte tam report tras. Délku, čas, průměrnou-maximální rychlost. Na dálku lze auto pouze zavřít a otevřít. Paradoxně jsem to už často využil. Například když mi někdo vystoupí s klíči z auta.

Okna lze otevřít a zavřít klíčem. Zrcátka se nesníží při parkování. Ambientní osvětlení snad jakoby tam nebylo. Tři úrovně automatické klimatizace jsou skvělé.
Hyundai Tucson NX4 Style HEV 169kW 4x4
Toyota Corrola Hatchback 1.8 Hybrid Selection 90kW
Uživatelský avatar
milosh
Administrátor
Příspěvky: 2040
Registrován: 12 dub 2005, 15:29
Bydliště: internet

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od milosh »

Díky za super popis, kdybych měl volný dukáty, jdu po tomto přečtění zítra nakupovat - kdyby bylo kde :lol:
Uživatelský avatar
drobcek73
**
Příspěvky: 176
Registrován: 11 čer 2018, 17:26
Bydliště: Bratislava

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od drobcek73 »

Speci, nie som síce odborník na elektriku, ale pri rekuperácii auto brzdí motorom pričom kynetická energie sa mení na elektrickú a ukladá do batérie. Podľa mňa ten prach na brzdách nie je spôsobený rekuperáciou (možno je to skutočný prach a ty nepoužívaš brzdy :D :lol: )... Ak sa mýlim s pojmom rekuperácia, nech mi odborníci odpustia a opravia
HYUNDAI TUCSON HEV 169 kW (1,6T-DGi, Style + DizajnPack+SmartSense)
[https://www.spritmonitor.de/en/detail/1472293.html]
Predtým: Subaru Outback - Hyundai i30 kombi - Citroen C4 Picasso - Citroen Xsara Break - VW Golf - Renault 11 - Škoda 120 L.
Uživatelský avatar
idam.i
*******
Příspěvky: 8980
Registrován: 24 dub 2012, 23:25
Bydliště: Bratislava

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od idam.i »

To ako motor vyrába elektrinu do baterky? :-k
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Uživatelský avatar
speci
*
Příspěvky: 88
Registrován: 27 čer 2022, 22:17

Re: Tucson Style HEV 4x4

Příspěvek od speci »

Elektromotor..

No párkrát už jsem myl auto a vždy na těch zadních kolech je více brzdného prachu. Na předních není že absolutně nic.
Taky nejsem žádný odborník, ale snad by mělo auto při brždění brzdit všemi koly. Ne jen předními. Třeba na sněhu?
Když máš zadokolkové elektro auto, které dokáže rekuperovat daleko více, tak snad bude na sněhu/dešti brzdit jenom zadními?

Možná říkám blbosti, ale logiku to snad má ne?
Hyundai Tucson NX4 Style HEV 169kW 4x4
Toyota Corrola Hatchback 1.8 Hybrid Selection 90kW
Odpovědět

Zpět na „Tucson III - Auta členů“