ja by som skôr povedal, že za to, že je to o tom, môžu práve politici. A vedel by som menovať priamo niekoľkých. Na druhú stranu, kvantum z nich je práve rusofilných riťolezov, len preto, že prišla doba, že je in byť alternatívny, antiamerický a tváriť sa ako som prekukol svet. Samozrejme americké doláre nesmrdia nikomu z nich.lumix píše: 26 led 2023, 13:44 Lidi se začali totiž neskutečně urážet, už to není jako kdysi, kdy se dalo říci koho bude kdo volit. Dnes když nevolis podle diktátu, tak jsi hned troll, lůza, prorusky svab, chudý nevzdělaný vesničan, lopata co se měla lépe učit atd..
Treba vnímať širšiu spoločenskú situáciu. Napr. Na Slovensku nejakí dezolé zase vypustili vymyslenú infrmáciu o tom, že sa chystá mobilizácia do armády. A čo sa stalo? namiesto toho aby ich ľudia vysmiali, na Okresné úrady došli tisícky dokumentov od ľudí, že sa chcú "vyškrtnúť" z brannej povinnosti. Pritom sa žiadna nechystá.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
A značná časť politikov ešte tieto nálady podporuje (o tvrdeniach návštevy prezidenta na 5. avenue, dlažobných kockách v kríkoch a podobne). O rôznych fašistitckých krikľúňoch, osoby citujúce 14 slov Davida Lanea v priamom prenose ani nehovoriac. Problém je že zlyháva štát, toto vôbec nepostihuje. Lebo sa razí teória trestné právo je nástroj ultima racio a tak je tlak vytlačiť všetko čo sa dá do roviny priestupkov. A tie pokuty z nich sú smiešne vysoké. Tiež nezabúdajme na to, že právo politikov na politické vyhlásenia sa vykladá extrémne extenzívne a preto sa neboja ísť za hranicu a za každú cenu polarizovať. Potom stačí dať nádej ľudom dezorientovaným alebo pomýleným, že ja som ten čo Vám rozumiem a politické hlasy sú isté. A mohol by som začať aj o spolitizovaní polície, štátnej správy atď atď. Proste demokracia karpatského typu, do toho proveľkoruská propaganda a sme v prdeli. Vyspelé štáty majú problém vysporiadať sa s hybridnou vojnou zo strany Ruska, nieto ešte tak komplikované krajiny ako sme my.