Snad se někdy dočkám.
Moderátor: Moderátoři
Není třeba se omlouvat, to je informace pár týdnů stará a zatím tekla primárně interními kanály, probublává to postupněAxel.Foley píše: ↑07 čer 2023, 12:03 Omlouvám se za mystifikaci. Žil jsem s tím, že FL bude koncem léta. Zvlášť poté, co jsem potkal zamaskovaný testovací kousek.
Slyšel jsem od dealera něco podobného, že se situace obrátila a aut je spousta.Pivisek píše: ↑07 čer 2023, 09:07 Ono asi taky brzy přijde prodejní krize. Už teď když jsem prodával a tedy ještě prodávám svého Tucsíka( 2 roky starého) Tak mi samozřejmě hned volali 3xA a klasika. Teď zrovna potřebujeme tyhle auta naskladnit, takže mých požadovaných 630k není problém. Říkám OK, tak si pro něj přijeďte. Za 2 hodiny volali znovu, a že by mi mohli nabídnout 520-550k, že auta teď stojí a nikdo moc nechce kupovat. Tak jsem se s nimi rozloučil. Ale i ten dealer mi říkal, že všichni si naskladnili spousty aut, aby překlenuli tu prodlevu než přijde FL a najednou jako když utne a auta se neprodávají.
Tak možná zas přijde doba, kdy nás budou prodejci lákat na různé benefity, aby vůbec prodali.![]()
Můžeme doufat, že ladí ty asistenční systémy, co prej jsou ve FL hrozný.Mr. HYUNDAI píše: ↑07 čer 2023, 08:53 Přesně tak - facelifty Tucsonů a i30 jsou odloženy a objednací sloty jsou znovu otevřeny.
Pokud mám správné informace, tak omezení objednávek do výroby je v tom, že Tucsony nelze objednat PHEV, i30 prý pouze manuály...
Důvodů proč jsou facelifty odloženy jsem slyšel několik a vlastně ani jeden mi nepřijde věrohodný - přestavba linky nedává smysl, žádná přestavba tam nebude nutná, v rámci faceliftů se mění věci, které přichází na linku obvykle zvenčí (od MOBISu), jako montážní celky.
Problémy s homologací taky nezní moc věrohodně, technika se bude měnit minimálně.
Moje původní teorie, že se facelifty odkládají kvůli velkému množství nevykrytých objednávek je nesmysl - to by neotevřeli objednávkové sloty.
Možná je za tím opravdu čekání na výsledky jednání potažmo osudu Euro 7, i když u i30 moc nedává smysl ani tohle, protože s nástupem Euro 7 byl v plánu nástupce i30...
Dnes mi predajca písal, že zajtra (1.8.) má prísť môj Tusík na predajňu... Prekvapil ma... Lebo začiatkom júna (června), keď som mal cestu okolo, mi povedal, že nemá info o tom, že by išlo skoro do výroby... Tak som na terajším autom urobil za aktuálny mesiac 5500 km (naposkedy 10 dní AUT-ITA-SUI-LIE-AUT s 3100 km).drobcek73 píše: ↑07 čer 2023, 13:33 Ja som objednával Tusíka (4x2, HEV) v 11/22 a podľa zmluvy má byť koncom 09/23. Z tých skúseností tunajších nových majiteľov som nadobudol dojem, že by som sa aj ja mohol Tusíka dočkať mierne skôr (možno po 7. mesiacoch). Bol som minulý týždeň v Bratislave (u jedného z dvoch najväčších) dealera, kde je auto objednané a sedel smutný - že nemajú čo predávať - i30 "stoja" a vôbec nemajú info, či vôbec nejaký FL príde. Pri Tusconoch sa čaká na FL, ale povedal, že je pesimista a myslí si, že FL sa začnú predávať až koncom roka, možno až začiatkom toho ďalšieho (to by aj dávalo zmysel, lebo objednávky/predaje sa väčšinou rozbiehajú po jesenných autosalónoch). Ale čo mi povedal, že jedinú istotu má už dnes, že FL Tuscona bude určite drahší, ako bola moja objednávka![]()
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |