Birdr píše: ↑14 úno 2024, 11:28
Kdo si hraje, nezlobí.
Přináší mu to dobrý pocit? Evidentně ano.
Škodi tím někomu, něčemu? Evidentně ne.
Platí to za svý peníze? Zřejmě ano.
Je to jeho auto, jeho peníze, jeho spokojenost.
Tak potom nechápu, proč vás to, některé, tak vytáčí.

Že nesdílí vaši představu? Nechce, nemusí, je to jeho věc.
Přesně tak, chlapci. Trochu odbočím - jedna věc se mně na USA autoslužbách oproti ČR přeci jen líbí. Sice tam jezdí na méněoktanový benzín, ale když tam přijde zákazník (i kdyby kokot negr), vytáhne tisícidolarovky (i kdyby z karty na jídlo

) a vysloví přání na přepolstrování nebo dodání autosedaček za 150tis. do auta za 80tis., na vylepšení sání za x tis do auta za pár šupů, na dodání audia za 100tis. do Dacia Sandero (jako u nás v Plzni u nejmenované audio firmy u Americké ul.), tak mu to prostě většinou bez keců provedou. Náš zákazník je přeci náš pán!! Dokonce i v tom nebohém Rusku jsem viděl 35let starou Ladu Samaru, která měla v sobě drahý sedačky z karbonu. A to ani nemluvím o supernákladných úpravách veteránů.
Bohužel to takhle v ČR není. Tady se furt v tuning servisech, nedejbože na fórech, špekuluje, jestli to má/nemá smysl, jestli se zákazník náhodou nezbláznil atd. atp. Wtf ?! To přeci není věc servisáka, když dostane tučnou odměnu, ne?!
Už mě to a nejen mě, i mýho kolegu s BMW5 a Mercedes Vianem, v ČR dost s**e. Ten už to prakticky vzdal a jezdí na kontroly do SRN, kde na všechny servisní úkony mají stanovenou hodinovku. Což je taky něco, co v ČR neprošlo (viz dobové snahy Intercaru v ČR).
Kašlete na to, PROČ zákazník chce chipovat starý motor, proč chce super sání do dejchavičnýho motoru. Prostě držte pusy a konejte, myslet si můžete cokoliv o p*deli.
Já třebas uvažoval o výměně G4LA 57kW 1,2l motoru ve starý 2009 i20 za verzi s CVVT s o něco málo kW navíc. A kdyby se to ještě čiptuningovalo, kdo ví, byla by ta hračka možná svižnější. Já i otěcko bychom to čas od času využili při předjíždění na svazích a Šumavě nebo při jízdě s přívěsem. A je mně bytostně ukradený, co si o tom bude myslet někdo okolo
Jinak, mimochodem, zabijete těmahle ironickejma (a defétistickejma) poznámkama poslední snahy o činorodý tuning vozidel. Mám pocit, že na to nostalgicky poukazoval i admin tohohle fóra Miloš - "
tomu se dříve říkávalo tuning"...