Mám Hyundai i30 1.5 DPI 09/2022 - zakoupené jako nové auto momentálně najeto 22.000 km můj dotaz prosím zní:
14.3.2024 jsem dal auto do servisu na reklamační opravu, chyba se ukázala únikem chladící kapaliny, doléval jsem za měsíc cca 1,5 litru fridexu.
14.3.2024 byl vystaven reklamační protokol a závada se začala řešit. Po týdnu jsem volal do servisu co s autem tedy je, odpovězeno mi bylo, že po tlakové zkoušce našli únik přes těsnění pod hlavou, postup mi řekli následující: zjistí se příčina, vymění se těsnění pod hlavou.
Následujících 7 dní se nic nedělo tak jsem do servisu volal znovu, odpověď: posíláme hlavu motoru na tlakovou zkoušku ozveme se.
Následujících 14 dní se nic nedělo, opět jsem volal do servisu znovu, zda mají pro mě nějaké informace, odpověď: tlaková zkouška nebyla provedena, externí firma, která zkoušky provádí jej nemohla uskutečnit (z nějakého záhadného důvodu jim to prostě nešlo) postup: objedná se nová hlava motoru a vymění se, jedna je na skladě na můj dotaz kdy to bude hotové mi bylo řečeno, že termín se neví
Můj dotaz zní, je nějaké řešení, jak se bránit? Lze odstoupit od kupní smlouvy? 14.4.2024 to bylo již 30 dní vyřizování reklamace a o delším termínu trvání reklamačního procesu jsme se nedomlouvali.. Ve finále nikdo pořádně ani neví, co s autem je a kdy bude opravené
Děkuji všem za jakékoliv odpovědi..