Problemy s cuvacimi senzormy, Kona 2019

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
Milosch

Problemy s cuvacimi senzormy, Kona 2019

Příspěvek od Milosch »

Dobry den kamarati.
Moja 5 rocna Kona vyhlasila problem s cuvacimi senzormi.
Nic neukazuje. Na displeji vypise:"Skontrolujte system".
Kamera sa samozrejme zapne a funguje normalne.
Po pripojeni na diagnostiku vyhlasil poruchu napajania vsetkych ôsmych senzorov.
Skontroloval som poistky v oboch skrinkach (v motorovom priestore + pod volantom) a vsetky poistky boli v poriadku.
Sucasne s touto poruchou som zistil, ze radio ma mensiu citlivost. Ako keby prestal fungovat predzosilnovac anteny.
Ma niekto napad kam sa pozriet?
Vie mi prosim niekto poradit, kde mam hladat?
Som elektrotechnik, tak si viem veci premerat, len neviem kam siahnut.
Velmi by pomohla schema a ulozenie kabelaze.

Dakujem za pomoc
Reklama

dibarbora

Re: Problemy s cuvacimi senzormy, Kona 2019

Příspěvek od dibarbora »

Informácie by som čerpal tu...
https://service.hyundai-motor.com/euro5 ... s?siteCd=H

za nejakú nie likvidačnú čiastku si vieš kúpiť prístup do dielenskej dokumentácie..

Inak by som začal kontrolou kabeláže pod nárazníkom.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
mozecek

Příspěvek od mozecek »

nevim jak to ma kona, ale funguji ti senzory bez nastartovaneho motoru? jakoze klicek do prvni polohy a zaradit zpatecku? pokud v tuto chvili senzory funguji hledal bych v ruseni od alternatoru, resp. je tu moznost slabe baterie, spatneho uzemneni atd.

mel sem neorigo senzory na VW a casem prestavaly merit, mezitim jsem zjistil ze ma problemy i dashcam - mel sem takovou co mela i zadni pripojenou na zpatecku a pri razeni zpatecky se prepnul obraz a videl sem na displeji jen obraz zadni na couvani. Vysledek byl ze pri nastartovanem motoru na obraze behaly prouzky. Nemel jsem osciloskop ale mel sem presne podezreni na na nejake ruseni. Stejne jako kamerka byl na svetlo zpatecky napojen i ty neorigo senzory. Delal sem s tim ruzne pokusy a nakonec si matne vzpominam ze sem dal elyt kondik jakoze na odruseni a bylo to cajk. Tedy za me je to nejake ruseni.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

Diagnostika je na senzory inak dosť "bezzubá".. poukáže len na smer, ku ktorému sa treba vybrať ale nerozlíši problémy na káblovačke od problémov na senzore. Na záruku som riešil senzor vpredu.. v rámci diagnostiky museli rozhádzať celý predok auta, kde pravdepodobne senzory prehadzovali medzi sebou... a až potom objednávali nový kus
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Odpovědět

Zpět na „KONA“