Mexican - AccSon (son of Accent) - TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium
Moderátor: Moderátoři
- Axel.Foley
Re: Mexican - AccSon (son of Accent) - TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium
Koberce jsou drahé, šetřit se musí.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ak si spominam, tak urcite Karoq. Neviem ako vsetky tie Cupry, ale myslim ze tiez tapec. Tunajsi majitelia budu vediel lepsie
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
On ten koberec vyjde levněji než vstrikova forma,protože ten tvarují podtlakem. Možná vypadá i lépe . Ale na hlučnost je lepší podlepit plast.
Mexican píše: ↑11 dub 2025, 20:04 Dostalo sa mi velke privilegium - kamarat mi zavolal, ze by ma potreboval ako neodborne-odborneho poradcu pri kupe rocneho auta. Celkom dlho vyberal, riesil BEV ale nakoniec aj napriek faktu, ze ma na streche FVE vybral spalovak. Dal si vsak poradit hybrid
Momentalne jazdia Konu 1.0Tgdi (6 rocna, 140kkm, manualna prevodovka) a rozhodol sa pre Konu. Ja uplne bez emocii, pretoze ani auto ani farba by nebol moj vyber. Zaujala ma vsak kombinacia 1,6GDi (atmosfera) a 6st A/T ktora je ta ista ako v Tucsonovi HEV. Systemovy vykon 105kw, plne dostacujuci aj pri sviznej testovacke so 4 dospelymi na palube. Fakt sa mi to zladenie motoru, prevodovky a hybridu pacilo a prijde mi, ze vykon zodpoveda velkosti a predpokladanemu vyuzitiu auta. Obute na 18", velmi pohodlne. Motor az na skutocne dynamicku jazdu drzany v rozumnych otackach, prislo mi ale ze pri jazde na dialnici je iny prevodovy pomer oproti Tucsonovi HEV (ten toci menej otacok pri 130)
Rocne auto so 17kkm za 660k. dve sady pneu, jedny disky. Cesta z Noveho Jicina do Brna na hraniciach limitu (bolo par zuzeni na Dialnici - vysledna spotreba 5,8l. Pocitam, ze pri dennom jazdeni to bude brat o liter menej nez nas Tucson
prijemna kombinacia na sedadlach - koza/latka. Elektricke ale bohuzial bez pamate. Vyhrievany volant, vsetky sesle. Elektricke dvere kufru,predna kapota plynove vzpery. Kedze je to 2024, je tam mnoho tych zlych asistentov. Ani za 2 hodiny jazdy nedobehol update cez OTA, takze furt prudil asistent pozornosti a rychlosti. Poriesime
budem reportovat dalej, som moc zvedavy. Po dvoch dnoch su kamosi zatial nadseni![]()
Pokud má FVE na střeše,tak jsi mu poradil špatně,já už teď k Tucsonovi vybírám také elektro,protože ta střecha to dá. Já jezdím s naftou v 308 tam a zpet40km.
Koukám po ID3 a nebo možná Kona ,ale hybrid a plagin to už snad ani ne
A to s tím v baráku jedu dva byty.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ak by si cital pozorne Mlho, docital by si sa k tomu, ze aj napriek faktu ze FVE maju, rozhodli sa pre spalovak (ono, sami). A ze ja som im teda poradil aspon, nech urobia medzicestu a idu do HEV, nech to pomaly dostanu do ruk - to bola moja motivacia. Takto to bolo napisane v prispevku ktory si citoval
Ich motivacia nekupit BEV napriek elektrarni na streche a ostat pri ICE bola pravdepodobne nasledovna. Podme pocitat matiku 1.stupna zakladnej skoly. Pre udrzanie pozornosti dame bokom akekolvek naklady na nabijanie a budeme pocitat, ze sa bude nabijat doma zazracne cely rok len z FVE. Co v zime nebude, ale proste budme optimisti a nechame na nabijanie BEV kompletnu nulu. Musime vsak zvazit nakupnu cenu, tu na stranu dat nemozme
Elektricka Kona, ktora ma rok a nie je to taky ten trest pre cloveka (napriklad vybava Smart s 48KhW baterkou) bude aspon vo vybave Czech edition a bude mat 64kWh bateriu. Takze podla bazarovych ponuk, ktorych je malo budeme medzi 875 az 900 tisic kc. Pre pripomenutie za ten HEV dali 660k. Bohuzial su podobne ako ja normalni zamestnanci a tak cachrovanie s dotaciami nepripada do uvahy
Mame teda rozdiel 215 az 240 tisic kc rozdiel medzi HEV a BEV Konou. Znova budem optimista a budem verit BEV a nechame ten rozdiel na 200 000kc
Vieme, ze eKona podobne ako ine EV zaracne nepotrebuju servis a tak si neodlozime ziadne peniaze bokom. Takze servisne naklady budu nula. Budeme dychat hnusny vzduch cez mnohorocny filter, nebudeme riesit brzdy ani podvozok. Proste nula. U HEV kony si bokom odlozime 50 000kc na bezny autorizovany Hyundai servis a budem pocitat s nakladmi ktore platim ja u Tucsona HEV s menzim pridavkom za lenivost. Takze 7500kc/rok/15 000km
Ostane nam teda po odlozeni penazi na servis z tych 200 000kc rozdiel 150 000kc. Kona HEV (a to mam teraz informacie od nich, maju uz za sebou aj roadtrip po Bavorsku) bude v pohode jazdit do 6,0l. Co znamena, ze pri cene benzinu okolo 37kc bude naklad na palivo na kilometer 2,22kc. Co mozme rozhodit do tych 150 000kc rozdielu a dostaneme sa na cca 68 000km, ktore budu mat uz teraz v podstate predplatene. Co pri najazde 15 000km znamena 4,5 roka bezstarostneho jazdenia. A vratme sa k servisu - 4,5 roka x 7500kc servisna prehliadka je do 34 000kc. Za 16 000kc mozu este povyletovat s prenocovanim, dat si niekde par krat dobru veceru a podobne
Ze som niekomu poradil spatne? Mozno budu mat smlolu na kus, moze sa stat. Ale myslim, ze celkovo to nebol pre nich zly vyber. Proste nieco chceli, na niecom im zalezalo. Dohnane do extremu si s FVE na streche mozes kupit elekorobicykel a usestris oproti autu este viac.
A to sme pocitali samozrejme s faktom, ze clovek ma hotovost. Tz nebude si brat uver, pretoze ako vieme uver ma urok. A aj pri 4-5% uroku z rozdielu 200 000kc zaplatime pri rozumnej splatke celkom vela penazi extra. A je rozdiel ak cloveku prave na ucte ostane hotovost vo vyske 200k a moze s nou pracovat (riesit ine veci, investicie, spotrebne zalezitosti atd) a tu hotovost nemat
Oni to vyriesili uplne inak - z vyrazne nizsej ceny, ktoru museli zaplatit za HEV oproti BEV im ostane sice menej na jazdenie, ale budu instalovat klimatizaciu do domu za cca 60kkc. Ktora realne pomoze na jar a jesen (bude temperovat barak) a v lete ho bude chladit. Zadarmo, len z prebytkov FVE. To povazujem za vyrazne lepsiu investiciu ako priplacat tretinu do toho isteho auta. Spatne by som im poradil v momente ak by som ich prave nasmeroval na jazdeny id3
Kazdeho vsak osobna vec, je to mimo mna
Ich motivacia nekupit BEV napriek elektrarni na streche a ostat pri ICE bola pravdepodobne nasledovna. Podme pocitat matiku 1.stupna zakladnej skoly. Pre udrzanie pozornosti dame bokom akekolvek naklady na nabijanie a budeme pocitat, ze sa bude nabijat doma zazracne cely rok len z FVE. Co v zime nebude, ale proste budme optimisti a nechame na nabijanie BEV kompletnu nulu. Musime vsak zvazit nakupnu cenu, tu na stranu dat nemozme
Elektricka Kona, ktora ma rok a nie je to taky ten trest pre cloveka (napriklad vybava Smart s 48KhW baterkou) bude aspon vo vybave Czech edition a bude mat 64kWh bateriu. Takze podla bazarovych ponuk, ktorych je malo budeme medzi 875 az 900 tisic kc. Pre pripomenutie za ten HEV dali 660k. Bohuzial su podobne ako ja normalni zamestnanci a tak cachrovanie s dotaciami nepripada do uvahy
Mame teda rozdiel 215 az 240 tisic kc rozdiel medzi HEV a BEV Konou. Znova budem optimista a budem verit BEV a nechame ten rozdiel na 200 000kc
Vieme, ze eKona podobne ako ine EV zaracne nepotrebuju servis a tak si neodlozime ziadne peniaze bokom. Takze servisne naklady budu nula. Budeme dychat hnusny vzduch cez mnohorocny filter, nebudeme riesit brzdy ani podvozok. Proste nula. U HEV kony si bokom odlozime 50 000kc na bezny autorizovany Hyundai servis a budem pocitat s nakladmi ktore platim ja u Tucsona HEV s menzim pridavkom za lenivost. Takze 7500kc/rok/15 000km
Ostane nam teda po odlozeni penazi na servis z tych 200 000kc rozdiel 150 000kc. Kona HEV (a to mam teraz informacie od nich, maju uz za sebou aj roadtrip po Bavorsku) bude v pohode jazdit do 6,0l. Co znamena, ze pri cene benzinu okolo 37kc bude naklad na palivo na kilometer 2,22kc. Co mozme rozhodit do tych 150 000kc rozdielu a dostaneme sa na cca 68 000km, ktore budu mat uz teraz v podstate predplatene. Co pri najazde 15 000km znamena 4,5 roka bezstarostneho jazdenia. A vratme sa k servisu - 4,5 roka x 7500kc servisna prehliadka je do 34 000kc. Za 16 000kc mozu este povyletovat s prenocovanim, dat si niekde par krat dobru veceru a podobne
Ze som niekomu poradil spatne? Mozno budu mat smlolu na kus, moze sa stat. Ale myslim, ze celkovo to nebol pre nich zly vyber. Proste nieco chceli, na niecom im zalezalo. Dohnane do extremu si s FVE na streche mozes kupit elekorobicykel a usestris oproti autu este viac.
A to sme pocitali samozrejme s faktom, ze clovek ma hotovost. Tz nebude si brat uver, pretoze ako vieme uver ma urok. A aj pri 4-5% uroku z rozdielu 200 000kc zaplatime pri rozumnej splatke celkom vela penazi extra. A je rozdiel ak cloveku prave na ucte ostane hotovost vo vyske 200k a moze s nou pracovat (riesit ine veci, investicie, spotrebne zalezitosti atd) a tu hotovost nemat
Oni to vyriesili uplne inak - z vyrazne nizsej ceny, ktoru museli zaplatit za HEV oproti BEV im ostane sice menej na jazdenie, ale budu instalovat klimatizaciu do domu za cca 60kkc. Ktora realne pomoze na jar a jesen (bude temperovat barak) a v lete ho bude chladit. Zadarmo, len z prebytkov FVE. To povazujem za vyrazne lepsiu investiciu ako priplacat tretinu do toho isteho auta. Spatne by som im poradil v momente ak by som ich prave nasmeroval na jazdeny id3

Včera sa mi stala nemilá vec. Idem si veselo v kolone rýchlosťou 20km/h po dialnici okolo nehody. Vravim si, odfotim si ju. Odfotil som 1 fotku a mrd, za 3 minúty ma mali pomáhači-chrániči a 4 body + 2500Kč. Takže tebe aj ostatným, dávajte si bacha. Nechápem kde a ako ma videli, ale videli.

Santa Fe 2,2 CRDi 143kW TM
ex
H1 Tour 2,5 CRDi 125kW TQ
i30 1,4 cvvt 80kW LPG FDh
Santa Fe 2,2 CRDi 147kW DM
ex
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ja si teda nehody nefotim. Prijde mi to neeticke
Svojho casu (dva roky dozadu) som dostal 500kc za drzanie telefonu. Siel som v Stonicu myslim ze to bolo vo Valaskych kloboukoch a zdvihol som telefon do ruky pretoze mi infotainment napisal "nekompatibilne zariadnenie", tak som chcel restartovat BT + vycistit cache. A bum, za mnou cajti. Nevykrucal som sa, moja blbost
Svojho casu (dva roky dozadu) som dostal 500kc za drzanie telefonu. Siel som v Stonicu myslim ze to bolo vo Valaskych kloboukoch a zdvihol som telefon do ruky pretoze mi infotainment napisal "nekompatibilne zariadnenie", tak som chcel restartovat BT + vycistit cache. A bum, za mnou cajti. Nevykrucal som sa, moja blbost
Tiež som sa nevykrucal, normalne som sa priznal. Neetické asi hej, ukazujem to mojim deťom. Nezneužívam to. Bola to nehoda 5tich áut, to bežne nevidia. Ľudia pri tom neboli. Každopádne už ma to nabudúce nenapadne. 
EDIT: Pointa bola, že už to je pekne drahé a hlavne za 4 body.

EDIT: Pointa bola, že už to je pekne drahé a hlavne za 4 body.

Santa Fe 2,2 CRDi 143kW TM
ex
ex