1. Garanční prohlídka
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: 1. Garanční prohlídka
tu sa jednoznacne dala usetrit tisicka, pri zakupeni vlastneho kab.filtra aj viac, aj ta geometria na rok starom aute volajako dlho trvala v zabehnutom servise (samozrejme vsetky pracovne operacie dlhsie ako pre jednorukeho)
i30 Combi FAMILY; vyrobene 3/2020; 1.4T-GDI
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
divim sa, ze na tom polozkovom rozpocte od Balvina nebolo este 3x odkaslanie si technika.
Hrozna cena za prvu GP (ak odpocitam to prislusenstvo)
geometria za 1440 bez dane je peklo, otazka preco sa robila (poziadavka zakaznika? v servisnom plane nie je)
240 bez dane / 290 s dph za 3 minutovu vymenu filtra klimatizacie povazujem za zlodejinu. A oznacit to ako 0,2 casovej jednotky (tz 12 minut je snad este horsie). A to je len jeden priklad. Tradicna tema 490kc/ bez DPH za liter oleja - to je bez komentara
tvrdim vam to to ud roku 2007 - bojujte, rozpravajte sa s tymi prijmacimi techmikmi, zaujimajte sa a najma dopredu. Den pred servisom si staci otvorit prirucku a pozriet si, co sa menit ma a nenechat sa ukecat na nieco, co si technik povie. Potom nebudete prekvapeni a aj technik bude mat z vas trochu respekt, ze nie ste tydyd z firmy, ktoremu nezalezi na peniazoch.
U Balvina som kupoval 2 auta, okrej jedneho pripadu som sa mu vzdy vyhol
Hrozna cena za prvu GP (ak odpocitam to prislusenstvo)
geometria za 1440 bez dane je peklo, otazka preco sa robila (poziadavka zakaznika? v servisnom plane nie je)
240 bez dane / 290 s dph za 3 minutovu vymenu filtra klimatizacie povazujem za zlodejinu. A oznacit to ako 0,2 casovej jednotky (tz 12 minut je snad este horsie). A to je len jeden priklad. Tradicna tema 490kc/ bez DPH za liter oleja - to je bez komentara
tvrdim vam to to ud roku 2007 - bojujte, rozpravajte sa s tymi prijmacimi techmikmi, zaujimajte sa a najma dopredu. Den pred servisom si staci otvorit prirucku a pozriet si, co sa menit ma a nenechat sa ukecat na nieco, co si technik povie. Potom nebudete prekvapeni a aj technik bude mat z vas trochu respekt, ze nie ste tydyd z firmy, ktoremu nezalezi na peniazoch.
U Balvina som kupoval 2 auta, okrej jedneho pripadu som sa mu vzdy vyhol
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Tu chladící kapalinu jsem řešil spíš technicky - pokud opravdu ubyla, ať to tam klidně za těch pár korun dolijou. Totéž ostřikovače.
Odkašlání technika tam zřejmě je - položce "časová norma prohlídky"
.
Až na výjimky si žádné díly nechci kupovat ani měnit sám, takže tady úsporu nehledám.
Geometrie je údajně povinná a upozornili mě na to už před prohlídkou. Všechny hodnoty před a po úplně stejné.
Před prohlídkou jsem zjišťoval, co se bude dělat a jestli je všechno povinné, ale o ceně jsem nepolemizoval - to by asi nemělo smysl.
Časová dotace jednotlivých operací je folklór - opravdu nečekám, že tam napíšou reálnou dobu zručného mechanika.
Reálně mi na té akci tedy asi nejvíc vadí ta geometrie a blbosti typu "prohlídka karoserie".
Filtr klimatizace možná taky zbytečně (před prohlídkou mi sdělili, že si to vyhodnotí sami).
Matně si vybavuju, že první garančka u Chevroletu Aveo před 13 lety byla nějak pod 7k, tam se ale neměnil filtr klimatizace (protože tam nebyla, ale zkusili to na mě a musel jsem to reklamovat), nedělala se geometrie a olej byl taky jiná cena.
Odkašlání technika tam zřejmě je - položce "časová norma prohlídky"

Až na výjimky si žádné díly nechci kupovat ani měnit sám, takže tady úsporu nehledám.
Geometrie je údajně povinná a upozornili mě na to už před prohlídkou. Všechny hodnoty před a po úplně stejné.
Před prohlídkou jsem zjišťoval, co se bude dělat a jestli je všechno povinné, ale o ceně jsem nepolemizoval - to by asi nemělo smysl.
Časová dotace jednotlivých operací je folklór - opravdu nečekám, že tam napíšou reálnou dobu zručného mechanika.
Reálně mi na té akci tedy asi nejvíc vadí ta geometrie a blbosti typu "prohlídka karoserie".
Filtr klimatizace možná taky zbytečně (před prohlídkou mi sdělili, že si to vyhodnotí sami).
Matně si vybavuju, že první garančka u Chevroletu Aveo před 13 lety byla nějak pod 7k, tam se ale neměnil filtr klimatizace (protože tam nebyla, ale zkusili to na mě a musel jsem to reklamovat), nedělala se geometrie a olej byl taky jiná cena.
Geometrii na prvni po me nechteli, na druhe mi ji spise jen nabidli, ale kdyz sem rekl ze mam 12tis km tak i technik uznal ze je to blbost.
Na geometrii ma smysl jit kdyz jsem si vedom ze sem trefil obrubnik (treba v zime na naledi), trepe se volant, auto samo zataci, po nehode, po oprave napravy a ulozeni kol a jestli jako prevence tak aspon po 50tis km.
Prohlidku karoserie bych vam mohl poslat video .. trvala presne 1 minutu, za kterou technik obesel auto se serviskou v ruce, pricemz 20 sekund koukal na muj zadni napis hyundai co sem odloupl a nalepil roztahnutej doprostred. A vite s cim skoncila? Zaznamem ze mam skrabanec na levych dverich .. duvod? Technik trefil nejaky gumy po vjezdu do garaze - na videu je videt jak se k nim blizi o metr a pul pozdeji divna rana. Doma sem to behem minuty rozlestil .. ale ani to ho netrapilo. Tolik ke slavne prohlidce karoserie.
Na geometrii ma smysl jit kdyz jsem si vedom ze sem trefil obrubnik (treba v zime na naledi), trepe se volant, auto samo zataci, po nehode, po oprave napravy a ulozeni kol a jestli jako prevence tak aspon po 50tis km.
Prohlidku karoserie bych vam mohl poslat video .. trvala presne 1 minutu, za kterou technik obesel auto se serviskou v ruce, pricemz 20 sekund koukal na muj zadni napis hyundai co sem odloupl a nalepil roztahnutej doprostred. A vite s cim skoncila? Zaznamem ze mam skrabanec na levych dverich .. duvod? Technik trefil nejaky gumy po vjezdu do garaze - na videu je videt jak se k nim blizi o metr a pul pozdeji divna rana. Doma sem to behem minuty rozlestil .. ale ani to ho netrapilo. Tolik ke slavne prohlidce karoserie.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Povinná geometrie, hmm a když si ji nenecháš udělat, tak přijdeš o záruku na co? Na pneumatiky? Tam by chtělo se podívat jak dlouhá záruka je na podvozek a čeho se týká. Ja rikal vždycky bez geometrie a nebyl problém.
Chladicí kapalinu respektive destilku mi tam dolevali.
Ohledně kabinového filtru- jak píší ostatní, výměna na 5 min, úspora znatelná.
No a jak píší ostatní, je potřeba se s nima bavit. Ja přijel kdysi na 4.garancku a on hned slinil tužku na úkony po 120 tis km- což jsem mu rozporoval, ze jsem mel najeto asi 103, tak jsem rikal, je vhodna mensi garancka po 105, tak chvili remcal, ale ve finále udelal tu po 105 bez geometrie a kabinaku.
Chladicí kapalinu respektive destilku mi tam dolevali.
Ohledně kabinového filtru- jak píší ostatní, výměna na 5 min, úspora znatelná.
No a jak píší ostatní, je potřeba se s nima bavit. Ja přijel kdysi na 4.garancku a on hned slinil tužku na úkony po 120 tis km- což jsem mu rozporoval, ze jsem mel najeto asi 103, tak jsem rikal, je vhodna mensi garancka po 105, tak chvili remcal, ale ve finále udelal tu po 105 bez geometrie a kabinaku.
Aktuálně: Hyundai i30 2014 new weekend 1,6 MPI
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
Felicia 1,3
š105
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
prehliadku karoserie robit musia - ta je podmienkou k zaruke na lak a koroziu (bohuzial)
To ci je geometria povinna je lahko zistitelne z navodu na obsluhu, je to vacsinou v casti planovana udrzba, co si vsak vybavujem bola snad co som videl naposledy pri 1.generacii i30, inak nie
To ci je geometria povinna je lahko zistitelne z navodu na obsluhu, je to vacsinou v casti planovana udrzba, co si vsak vybavujem bola snad co som videl naposledy pri 1.generacii i30, inak nie
to su este fantasticke ceny v Cesku, mne na Santa Fe teraz v aprili v Bratislave vypytali 500 eur, vymenili olej, olej filter, a kabinovy filer a tusim este brzdovu kvapalinu na 2 roky starom aute. z tych niekolko desiatok poloziek co su pisane v servisnej knizke urobili 4. Ked som sa pytal preco nemenili napr. olej na riadenie spojek, kedze je to pisane ako povinny ukon, tak mi povedali ze to Hyundai zrusil tie ukony ako zbytocne ze to predrazuje servis. Asi by som mal napisat do Hyundai ci je to fakt pravda. Pri kontrole karoserie nezistili 3 kamienky na kapote co mi odbili farbu, aspon som si tam potom kupil opravne pero a sam zatrel. Kontrolu geometrie mi nerobili. Ani kolesa nedali dole. Poprosil som ich nech mi prehodia zadne a predne navzajom. Neprehodili, ze kolesa netrebalo davat dole, ze vsetko sa dalo urobit bez toho aby ich dali dole. Uplne prestrelena cena. Fakt si zacinam hladat nejakeho sikovneho exHyuindaistu servisaka lebo toto sa mi vobec nepaci ako funguju.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
aj Santa fe ma v servisnych podmienkach vymenu brzdovky po 2 rokoch, takze cajk. Stacilo by urcite pokojne po 3-4 (riesili sme to) ale ... predpisuju to, takze to servis robi. Je to spinava praca, takze doma fakt nie
Brzdove oblozeie a "cistenie" brzd sa robi bohuzial s nahodenymi kolesami. Sice to vlastne k nicomu nie je, ale uzivatel ma aspon dobry pocit
Brzdove oblozeie a "cistenie" brzd sa robi bohuzial s nahodenymi kolesami. Sice to vlastne k nicomu nie je, ale uzivatel ma aspon dobry pocit
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Šel jsem do historických záznamů a na moji emeritní I30 stála první garančka v 01/2020 celých 4 093,- Kč a druhá v 01/2021 11 404,- Kč. Co se tam přesně dělalo už nemám podklady. Obě dělal Hujer zde blahé paměti, což je sice
servis, ale nikoli smluvní. Tenkrát to tak dělat bylo možné. 3. garančka už nebyla. Ta šunka šla z domu ještě dříve, než k nějaké další garančce mohlo dojít.

od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
Tak v plánu údržby v manuálu je pro 1.5 DPI kontrola geometrie opravdu po roce, ještě s poznámkou, že se mají vyvážit a popř. prohodit kola. Vždycky je tam 12M/30tkm podle toho, co nastane dřív, takže de facto to při minimálním nájezdu smysl nemá, ale je to tam.
Jestli to tam je nebo není… je detail, schválně kolik lidi tady si nechalo udělat geometrii a byla rozhozena?
Aktuálně: Hyundai i30 2014 new weekend 1,6 MPI
Felicia 1,3
š105
Felicia 1,3
š105
geometrie bude cajk akorat tak tesne po srovnani, ale moje zkusenosti kdyz sem usoudil ze bych sel extra na geometrii - felicia (nabourali me zezadu - tj zadni naprava, byla dost rozhozena), golf (na naledi sem nedotocil zatacku a bokem praveho kola trefil obrubnik - rozdil leve prave kolo nijak vyznamny), superb (prujezd pravym kolem vyfrezovanou dirou v silnici, pneu ko, disk ok, rozdil leve prave nijak vyznamny) toz to by hyundai musel byt mnohem vetsi blato protoze pri beznem provozu je nutnost resit geometrii po roce ci 30tis km fakt zbytecne
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red