Byl jsem v jedné firmě, co je čistí, sáhli do výfuku a řekli mi, že když je takhle černý od sazí, že už to není o čištění filtru, ale že je v háji. Prý pokud by byla koncovka čistá, tak to znamená, že je filtr funkční a zřejmě plný a auto už jej nedokáže regenerovat (často při krátkých trasách). Pak jej vyčistí místo auta a jezdí se dál. Ale když je černá koncovka Řešil jsem to pak s kamarádem v servisu, ta hláška je přímo vázaná s filtrem. Na vstupu je čidlo, na výstupu druhé. Obě měří tlak, na výstupu je vždy o něco menší (filtr OK), pokud na výstupu klesne výrazněji, filtr je plný (regenerace), pokud se tlaky vyrovnají, došlo k poškození keramiky uvnitř a filtr je KO (vyběhne ona hláška). Tak nějak jednoduše popsáno ve zkratce. Nemám důvod mu nevěřit, auta dělá už 20 let a jen v Hyundai dělá 10 a staral se mi vždy o všechny auta a zkušeností má 100x větší než já. A vždy se snaží vše vyřešit spíš s ohledem na mě než že by chtěl nutně dělat byznys. Auto teď potřebuji a nechci s ním jezdit, aby tím neodešlo něco jiného, takže objednán filtr a snad se brzy vše opraví
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Originál 98 tisíc s DPH. Naštěstí mi sehnal originál od Hyundai za 41 tisíc (34 bez DPH, auto mám na firmu), prý má Hyundai některé díly (mají něco navíc v označení na konci, už si nepamatuji) a tyto díly si příležitostně nechá vyrobit v omezeném množství a naštěstí na moje VIN jej za tuto cenu ještě mají skladem pár kusů. Jinak bych začal shánět nějaký starší třeba z bouračky na předek s nižším nájezdem, kterej by možná stejně stál 30 a ještě bych si jej raději nechal vyčistit nějakou firmou, než bych ho dával na auto.
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....