Poškodenie laku

Lak, koroze, výměna dílů karoserie.

Moderátor: Moderátoři

Boryš

Re: Poškodenie laku

Příspěvek od Boryš »

Mám Hyundai, parkuje venku, ptáci na něj kálejí, a tohle nemám. No je fakt že to je už starší auto, z ledna 2017.
Ale mám jiné věci od těch kdo neumějí parkovat, otevírat dveře nebo se serou do pruhu ve kterém na křižovatce jedu. To ale jen tak naokraj.
Je smutné že importéra nezajímá kvalita aut která prodávají...
Reklama

Zdeněk_
*

Příspěvek od Zdeněk_ »

Velmi špatná reklama pro Hyundai. Máte někdo zkušenost, jak se k podobným poškozením laku stavějí jiné automobilky? Dá se tam očekávat jiný přístup? Já vím o Toyotě, kde podobný problém také zamítly s tím, že jde o poškození ptačím trusem.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDi/110W Freedom DCT MHEV
Dawid294
*

Příspěvek od Dawid294 »

Ako ja ich na jednej strane chápem su to pre nich náklady, zbytočné. a dokážu to odbavi takymto sposobm a možno 99% ludi s takymto problemom si povie sak čo už a nechá to tak, ale tak nerobia sebe dobru reklamu. Po tejto skusenosti na 90% auto odpredávam a kupujem si inu značku a Hyundai uz ani vidiet nechcem. ja by som to pochopil ak by to auto bolo starsie, ale to auto nema ani dva roky, kupovane 10.2023 a toto sa udeje? Odkedy som to zistil vsade kde inde pozeram sa na kapoty a strechy aut, ano mozno je to divné, ale pravdupovediac zatial som nenasiel ani jedno auto s tymto problemom.
Dawid294
*

Příspěvek od Dawid294 »

Vsetci co som im to hovoril , tak iba krutili hlavou, že to nie je pravda. dokonca mi niektorí hovorili že aj ked im vtacik zaspini auto tak na to kašlu aj mesiac,2,3 a nechaju to tak bud zmizne po dazdi alebo potom umyju. ja pravidelne umyvam auto kazdy mesiac. a ako som pisal pred 3 tyzdnami bolo v servise na pravidelnej obhliadke a kontrole laku .
Dawid294
*

Příspěvek od Dawid294 »

ešte podotknem čo sa týka importera, mal som na zaciatku problem po 10 tisicoch s erg ventil alebo nieco take, auto som kupil na to aby sa na nom jazdilo lebo ho pouzivam kazdy den no a zacalo toto blikat na cerveno kontrolka motora. tak som siel do servisu tam ma odbili ze objednaju a za mesiac mozem prist na vymenu, za mesiac. tak som pisal importerovi v pondelok a v piatok som bol u servise, auto som samozrejme tyzden nechal pred servisom lebo som sa bál aby sa na nom nieco dalsie nepokašlalo a servisaci povedali ze na nom jazdit mozem, ale papier o tom mi nedali. cize niekedy importer pomože a niekedy na vás z vysoka kašle lebo s vami nemá zmluvný vztah. vy ako kupujuci mate zmluvny vztah iba s predajcom
mozecek

Příspěvek od mozecek »

To je prave ta cena opravy a to co snadno obhajis.. spatny egr je v radu tisicu, kdyz ti navic zajebe katik nebo dpf tak to bude mit servis zase dalsi kseft. Opravit lak na aute je trosku slozitejsi a drazsi a zvlast to co mas ty. Kdyby vw koncern vyrabel vetsi auto s rozumnym motorem do mesta (tim nemyslim fobii 1.0 mpi) tak bych do hyundai uz nesel.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

https://www.auto.cz/merili-jsme-laky-mo ... lit-157561 - zajímavé čtení na dané téma.
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Dawid294
*

Příspěvek od Dawid294 »

Jo cital som to ale iba kusok je to uzamknute, no clovek sa uci na vlastnych chybach hlavne na takych neocakavanych. Ako ak by mi realne dokázali že to je od toho trusu ja sa akože nebudem s nimi hádať ale proste, ony povedia jedno , ja poviem druhe, ale pravda je iba na ich strane. Len radím davajte si pozor a asi najlepsie si cistit auto kazdy deň.
Mr. HYUNDAI

Ta střecha byla blbě odmaštěná. Jen se snaží z toho vyvlíct. Znalecký posudek a hnal bych je sviňským krokem.
26. (FORD 1.) Explorer
Dawid294
*

Příspěvek od Dawid294 »

lenže aj znalecký stojí okolo 500€ , nový lak 500€ folia 500€ ale to su iba približné sumy.
Axel.Foley

Příspěvek od Axel.Foley »

mozecek píše: 12 zář 2025, 10:02 To je prave ta cena opravy a to co snadno obhajis.. spatny egr je v radu tisicu, kdyz ti navic zajebe katik nebo dpf tak to bude mit servis zase dalsi kseft. Opravit lak na aute je trosku slozitejsi a drazsi a zvlast to co mas ty. Kdyby vw koncern vyrabel vetsi auto s rozumnym motorem do mesta (tim nemyslim fobii 1.0 mpi) tak bych do hyundai uz nesel.
Za chvíli :hyu: zruší i 1,5 DPi a nebude mít v nabídce v dané kategorii vůbec nic na tyto účely. Jak jsem psal jinde, po letošních zkušenostech mně domů Korejec nesmí. Tohle je daší hřebík do rakve (i když jsem tušil, že to takhle dopadne).
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Mr. HYUNDAI

Dawid294 píše: 12 zář 2025, 11:19 lenže aj znalecký stojí okolo 500€ , nový lak 500€ folia 500€ ale to su iba približné sumy.
To je Tvoje volba, já bych je v tom vymáchal, ale každý jsme jiný :wink: .
26. (FORD 1.) Explorer
Dawid294
*

Příspěvek od Dawid294 »

akože ja som dostal radu , aby som vyskusal ist cez televiziu a atd, len otázka je ja sa naozaj do toho nerozumiem a tej moj nazor je založeny na logickosti . čiže čo ak može byť pravdaže naozaj to spravil trus. nejaky že fakt invazívny.
mozecek

Příspěvek od mozecek »

TV mozna neni spatna myslenka - v cesku mame porad Cerne ovce .. na slovensku mozna neco podobneho. Je to urcite na dyl a nejde tu jen o tvuj konkretni problem. Problem vidim v kvalite vseho. Vsichni se zarikavaji ekologii, jenze vyrobit to ekologicky 2x prakticky ekologicke neni. A dnes se uz ani nepodivuje nad tim ze eko vlastne neni eko-logicke, ale eko-nomicke. Vse je tlaceno pobidkami a pokutami a ne poptavkou :roll: Cim vic se o tom bude mluvit tim se vice lidi prida a nakonec to treba dojde i do Brusele.Viz treba VW a jeho dotykove plosky na volantu .. tak to lidi opravnene sjalo az to ted VW predelava zpet na tlacitka a podobne zhovadilosti budou mit vliv i na hodnoceni bezpecnosti.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Dawid294
*

Příspěvek od Dawid294 »

akože mam viacero variant, bud si to auto nechat nasetrit a opravit a pomaly sa s nimi nejako hádať o tom kto mal pravdu, alebo kašlať na cely hyundai predať auto so zníženou cenou a kupit inu značku ale už nie hyundai.
Odpovědět

Zpět na „Tucson III - Karosérie“