AutoHold - jak ho trvale zapnout
Moderátor: Moderátoři
AutoHold - jak ho trvale zapnout
Prosím má někdo zkušenost s tím jak trvale zapnout AutoHold v Hyundai Tucson r.v.2024 (manuál)? Možná i jiný model to bude mít podobné. Při každém nastartování ho musím ručně zapnout. Díky
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: AutoHold - jak ho trvale zapnout
ano, tak je to spravne. Trvale to zapnut nejde (uzivatelsky)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
V příslušenství - ceníku pro Tucson existuje modul, instaluje přímo servis.
Jen nevím, jestli je i pro manuální převodovku
, to už se musíš doptat sám.
005NDISGAHOLD Modul aktivace/deaktivace Start Stop - Auto hold
https://www.hyundai.com/cz/servis-a-pri ... undai.html
Jen nevím, jestli je i pro manuální převodovku

005NDISGAHOLD Modul aktivace/deaktivace Start Stop - Auto hold
https://www.hyundai.com/cz/servis-a-pri ... undai.html
CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,6l/100km
Aktuálně 65300 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky, nebo prémiové paliva.
6,6l/100km
Aktuálně 65300 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky, nebo prémiové paliva.
Modul mám instalovaný, autohold funguje 100%, ale autostop je funkční tak na 70%. Občas po nastartování se musí manuálně deaktivovat.
Hyundai Tucson nx4 1.6 T-GDI 116 kW, Premium FL, Ultimate Red Metallic, manuál
Hyundai Tuscon NX4, 1,6 T-GDI 110kW, manuál, STYLE, Engine Red.
Hyundai i30 1.6 cvvt
Hyundai i30 1.6 cvvt
Deaktivace start/stop mi asi problém nedělá. Spíše to AutoHold aby byl trvale, protože se jinak nezatáhne automaticky ručka a celkově s tím je zastavění příjemnější. Takže zjistím tedy v servisu zda mohou instalovat… a cena? 
Modul byl za 2.600 Kč a práce je cca na hodinu, cena je u každého servisu jiná.
Hyundai Tucson nx4 1.6 T-GDI 116 kW, Premium FL, Ultimate Red Metallic, manuál
Hyundai i30 1.6 cvvt
Hyundai i30 1.6 cvvt
Zřejmě mám namontovanou podobnou krabičku, protože start stop nepotřebuji a pokaždé vypínat se mi nechce. Takže jsem to nechal namontovat hned při koupi. To že je stále aktivovaný autohold je další bonus.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
- kremilek10
- **
předpokládám, že u FL start-stop tlačítko stále je ? nemůžu se dopátrat jestli tomu tak je.
uvažuji, že vyměním svého tusíka za FL a toho modulu jsem si všimnul jako příplatek za 2599Kč. A k tomu jsem se chtěl zeptat
1, jde deaktivovat trvale jenom start-stop ? Jde o to, že auto-hold používám jen v kopci apod.
2, kde se to tlačítko/tlačítka nachází ? využivá se nějaký volný tlačítkový slot nebo to někde na prasáka přilepí ?
uvažuji, že vyměním svého tusíka za FL a toho modulu jsem si všimnul jako příplatek za 2599Kč. A k tomu jsem se chtěl zeptat
1, jde deaktivovat trvale jenom start-stop ? Jde o to, že auto-hold používám jen v kopci apod.
2, kde se to tlačítko/tlačítka nachází ? využivá se nějaký volný tlačítkový slot nebo to někde na prasáka přilepí ?
Tucson 1.6 T-GDI MHEV 118kW 20 Years 4x2 DCT (Pine Green Matt), 4/2025
Tucson 1.6 T-GDi 110 kW Start manuál, (Dark Teal Metallic), 7/2021
Kia Cee'd SW 1.4 CVVT Anniversary Plus (Blue Space), 4/2015
- Mr. HYUNDAI
Ten modul obrací funkci stávajících ovladačů, takže ho nikde nevidíš. Prostě za Tebe po nastartování stávající tlačítka "zmáčkne"
.

26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Jo tak to mně taky solidně irituje, že se pokaždý musí zapínat znova. Plno ostatních aut si to pamatuje.
Modul může ovládat start/stop i autohold. Samozřejmě dle způsobu zapojení a nastavení může ovládat i každou z těchto funkcí jednotlivě. Takže pokud chce někdo používat jen jednu z těch dvou funkcí, je to možné.
Po startu relé v modulu za řidiče "zmáčkne tlačítko".
Logika tlačítek pak funguje obráceně, start/stop je po nastartování vždy vypnutý a po fyzickém zmáčknutí tlačítka se zapne a autohold zas opačně.
Modul je teď u prodejců v akci za 1949,- + 0,5 hod práce.
Zde oficiální popis funkce modulu:
Modul Deaktivace START/STOP Hyundai, automaticky, krátce po nastartování vozidla deaktivuje funkci Start/stop a aktivuje funkci Auto hold, tzn. aktivaci brzdy po zastavení a uvolnění brzdového pedálu (řidič může sundat nohu z brzdového pedálu a vozidlo samo udržuje brzdu aktivní, až do sešlápnutí plynového pedálu). Popis: Modul pouze "převrací" funkce tlačítek, které podle potřeby obsluhuje sám řidič. Po nastartování vozidla jsou funkce modulu automaticky aktivovány. Pokud vozidlo není vybaveno funkcí Auto hold, tak se příslušné vodiče modulu nezapojují. Modul lze deaktivovat stisknutím a podržením tlačítka a tím vrátit funkce vozidla do původního stavu.
Jelikož se jedná o oficiální příslušenství, není nijak dotčena záruka na vozidlo.
Po startu relé v modulu za řidiče "zmáčkne tlačítko".
Logika tlačítek pak funguje obráceně, start/stop je po nastartování vždy vypnutý a po fyzickém zmáčknutí tlačítka se zapne a autohold zas opačně.
Modul je teď u prodejců v akci za 1949,- + 0,5 hod práce.
Zde oficiální popis funkce modulu:
Modul Deaktivace START/STOP Hyundai, automaticky, krátce po nastartování vozidla deaktivuje funkci Start/stop a aktivuje funkci Auto hold, tzn. aktivaci brzdy po zastavení a uvolnění brzdového pedálu (řidič může sundat nohu z brzdového pedálu a vozidlo samo udržuje brzdu aktivní, až do sešlápnutí plynového pedálu). Popis: Modul pouze "převrací" funkce tlačítek, které podle potřeby obsluhuje sám řidič. Po nastartování vozidla jsou funkce modulu automaticky aktivovány. Pokud vozidlo není vybaveno funkcí Auto hold, tak se příslušné vodiče modulu nezapojují. Modul lze deaktivovat stisknutím a podržením tlačítka a tím vrátit funkce vozidla do původního stavu.
Jelikož se jedná o oficiální příslušenství, není nijak dotčena záruka na vozidlo.
- Přílohy
-
- modul.jpg (3.02 KiB) Zobrazeno 108 x
- kremilek10
- **
diky za info
me osobne tohle vadi, ze se to takto musi resit + veci nize
Po nastartovani musim
1, vypnout start / stop (autohold nezapinam)
2, prepnout rezim z ECO na Sport
3, vypnout upozornovani na prekroceni rychlosti
4, zapnout udrzovani v pruzich (ikonka volantu)
5, mam android telefon a system auta mi spousti Replaio radio, musim prepnout na DAB (replaio nechci odinstalovat)
je toho tolik, ze ted od klavesnice nevim jestli jsem si vzpomel na vsechno.
Reknete mi ktery imbecil tohle vymysli. V aute jsou profily ridice a predpokladam, ze by slo naparovat jeho posledni volby.
Za me tyhle kraviny u me maji opacny efekt, protoze na X veci zapomenu a musim resit behem jizdy, tak kde je ta bezpecnost
me osobne tohle vadi, ze se to takto musi resit + veci nize
Po nastartovani musim
1, vypnout start / stop (autohold nezapinam)
2, prepnout rezim z ECO na Sport
3, vypnout upozornovani na prekroceni rychlosti
4, zapnout udrzovani v pruzich (ikonka volantu)
5, mam android telefon a system auta mi spousti Replaio radio, musim prepnout na DAB (replaio nechci odinstalovat)
je toho tolik, ze ted od klavesnice nevim jestli jsem si vzpomel na vsechno.
Reknete mi ktery imbecil tohle vymysli. V aute jsou profily ridice a predpokladam, ze by slo naparovat jeho posledni volby.
Za me tyhle kraviny u me maji opacny efekt, protoze na X veci zapomenu a musim resit behem jizdy, tak kde je ta bezpecnost

Tucson 1.6 T-GDI MHEV 118kW 20 Years 4x2 DCT (Pine Green Matt), 4/2025
- Axel.Foley
Běž se stěžovat do Bruselu.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White