Zdar.
Uvažoval niekto nad úpravou 360 kamera v i30 ?
Žiadna výbava toto neponúka a pritom keď niekto "tuninguje" zapojením zadnej kamery pre výbavy, kde nie je od výroby, prečo rovno nie 360.
HW kamera a jej cena sú už teraz priaznivé.
Či je to podľa Vás blbosť ?
360 Kamera i30
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Reklama
Re: 360 Kamera i30
blbost to neni, akorat si vymysli kam das dalsi displej .. kdyz v tom stavajicim mas uz cast ovladani auta
jsem si poridil predni kameru a uz tak byl trabl rozumne umistit displej, tj vybrat nejaky jemny a maly - no nakonec sem se naucill parkovat
a displej i kamera je v supliku
jsem si poridil predni kameru a uz tak byl trabl rozumne umistit displej, tj vybrat nejaky jemny a maly - no nakonec sem se naucill parkovat

i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
- Axel.Foley
Možná se pletu (rád se nechám poučit), ale pokud vím, na 360°obraz jsou potřebné 4 kamery (vpředu, vzadu a po bocích, typicky po jedné v každém zrcátku + kabeláž). K tomu, jak píše mozeček, integrace do stávajících systémů auta a zobrazení. Ani jedno nebude uMiroslavJanec píše: 09 říj 2025, 22:12 Zdar.
Uvažoval niekto nad úpravou 360 kamera v i30 ?
Žiadna výbava toto neponúka a pritom keď niekto "tuninguje" zapojením zadnej kamery pre výbavy, kde nie je od výroby, prečo rovno nie 360.
HW kamera a jej cena sú už teraz priaznivé.
Či je to podľa Vás blbosť ?

Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
pravdu máš... 360tka je složena ze 4 kamer, navíc kamery v zrcátkách jsou něco jako rybí oko (nebo dvoučočky - nezkoumal jsem)... projevuje se to tak, že to umí dát současně sdružený obraz boku, ale i přímý pohled na přední nebo zadní kolo.... (a krásně se pak parkuje k patníku nebo k čáře)
Hyundai Tucson FL 2025 MR26 NX4 1,6 T-GDI HEV N-Line Premium Ecotronic Grey Pearl (ve výrobě)
Tucson FL 2024 NX4 1,6 T-GDI HEV 20-Years Luxury Cypress Green Pearl (Totálka)
Tucson 2021 NX4 MHEV IMT 132kW Style Prem. (prodáno)
Hyundai i30 2016 (prodáno)
Tucson FL 2024 NX4 1,6 T-GDI HEV 20-Years Luxury Cypress Green Pearl (Totálka)
Tucson 2021 NX4 MHEV IMT 132kW Style Prem. (prodáno)
Hyundai i30 2016 (prodáno)
-
- **
jen pro upřesnění: je řeč o couvacích kamerách (byť s obřím záběrem) integrovatelnejch do systému i30, anebo o (v zásadě) bezpečnostních kamerách pro případ nehod nezávislejch na systému i30?
Nechci bejt nějakym propagátorem produktů, ale protože taky průběžně už několik let číhám na to, co je na trhu dostupný za kamery (ideálně částečně ve zpětnym řidičovo zrcátku), zjistil jsem nedávno, že můj oblíbený Wolfbox už nabízí tuhle srandu jednak s vylepšenými CMOS chipy pro lepší viditelnost v noci, ale i s možností připojení 1x 2,5K zadní kamery +1x 1080p třetí kamery, např. pod nárazník, ale třebas i kamkoliv jinam dle libosti...
https://wolfbox.com/products/wolfbox-g9 ... iew-mirror
https://www.amazon.com/dp/B0DY1GM6DR/re ... GhlbWF0aWM
To už by mohlo být víc než nějakých 270°
Nechci bejt nějakym propagátorem produktů, ale protože taky průběžně už několik let číhám na to, co je na trhu dostupný za kamery (ideálně částečně ve zpětnym řidičovo zrcátku), zjistil jsem nedávno, že můj oblíbený Wolfbox už nabízí tuhle srandu jednak s vylepšenými CMOS chipy pro lepší viditelnost v noci, ale i s možností připojení 1x 2,5K zadní kamery +1x 1080p třetí kamery, např. pod nárazník, ale třebas i kamkoliv jinam dle libosti...
https://wolfbox.com/products/wolfbox-g9 ... iew-mirror
https://www.amazon.com/dp/B0DY1GM6DR/re ... GhlbWF0aWM
To už by mohlo být víc než nějakých 270°

Instalace ve forme zrcatka je elegantni reseni, pokud to nejaky 360kovy kit bude mit a to pochybuju - nejvetsi kouzlo 360ky je pohled na auto a jeho okoli pri parkovani a na to se format uzkeho zrcatka vubec nehodi. Takze to stejne skonci dalsim displejem, kterej realne neni kam dat. Na predni kameru stacil maly do prostoru jak jsou 12V zasuvky, ale ty systemy maji vetsi. Mozna uplne nejlepsi by byla verze pres Androidauto - tim by se dal pouzit puvodni infotainment...
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red