Klepání po zahřátí

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
vjjokhnr1

Klepání po zahřátí

Příspěvek od vjjokhnr1 »

Ahoj,

mam Hyundai i30 2019 s TGDI motorem a když jedu větší trasu, tak po příjezdu mi klepe z motoru. Zdá se mi že slyším 2 různé zvuky, jeden jemnější a druhý takový hlubší.

https://youtube.com/shorts/WKFB_Z-t-Xs? ... x_2-ZbPBDM

Když přijdu další den tak už to nedělá. Nevíte co by to mohlo být?

Díky
Reklama

Hugo11
**

Re: Klepání po zahřátí

Příspěvek od Hugo11 »

Tezke... jak to clovek zacne resit, vymeni pulku auta casto s nulovym vysledkem. Uplne fatalni zvuk mi to neprijde, takze bych s tim proste jezdil dal a uvidi se...
mozecek

Příspěvek od mozecek »

Ja bych to asi resil v servisu jestli jsou schopni to identifikovat - vnejsi zvuk je jedna vec, ale prilozit ucho zleva zprava zespod, osahat rukou, pripadne stetoskop vec druha. Hlavne pro ubezpeceni co to muze byt a jestli je to zavazne a oprava nutna nebo jen neprijemne ale ne ze pak skoncis nekde stat se zadrenym motorem. Ten ostrejsi zvuk by me nedesil tolik jako ten hlubsi :(
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
patro16
*

Příspěvek od patro16 »

nepocujem tam nic neobvykle, takto "cvakaju"/"klepkaju" TGDI uplne bezne,

casto to robi vstrekovacie cerpadlo, ktore je umiestnene pod plastovym krytom a este obalene dalsou penou.
tgdi.jpg
tgdi.jpg (258.4 KiB) Zobrazeno 169 x
vjjokhnr1

Příspěvek od vjjokhnr1 »

Tak mám potvrzený že ten jemnější cvakot je to vysokotlaké čerpadlo. Ten hlubší není ani moc slyšet na to videu a v servisu se to neprojevilo, tak možná jsem slyšel něco co tam není 😃 uvidím jestli se to zas neukáže abych věděl kdy přesně se to stává.
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Motor a převodovka“