Bohužel v manuálu je pouze vágně napsáno, že má kapalina být na bázi ethylenglykolu pro hliníkový chladič. Což platí defacto pro všechny na trhu
Axele, co máš v manuálu ty? Máš tam přesný typ od více výrobců?
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
No, snad jsem na to přišel, termostat by měl být na straně autobaterie, když oddělám horní hadici od chladiče co vede k hliníkového nátrubku na motoru a potom odšroubuji ten nátrubek. Snad by měl vykouknout ten termostat.Ivicoo píše: 18 lis 2025, 20:53 Možná dobrá volba pro vozy Hyundai a Kia je nyní v Auto Kelly, je to růžová kapalina, je stejná jako dříve zelená barva a ná složení stejné. Podle Hyundai i Kia jsou určeny pro jejich motory. Označení je NA KA-3 a 3 litry mají za 419 Kč.
https://www.autokelly.cz/Product/NA-KA-3/11492866
Prosím můžete mi někdo pomoci. Jsem již starý dědek, ale již jsem si vyměnil většinu spotřebáků, ale určitě mě čeká i termostat. Mám moror 1,4 16V (2015) DOHC 73kW a mám za to, že termostat je v hadici pod alternátorem. Může mi to někdo potvrdit, nebo upřesnit místo, které je třeba rozdělat. Ochotný může poslat i foto na idrimal@seznam.cz.
Moc děkuji a ať vám to jezdí.
| Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
| Partner: | Hyundaiklub.pl |