Udělej dvě věci:
1. podívej se do servisní knížky a ve výlukách se dočtech, na co se vztahuje záruka 2 nebo 3 roky
2. zajeď do autorizáku a předveď jim to, dozvíš se víc (t. j. zda je to vůbec na opravu nebo ne)
Pokazená spojka na i 30
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Axel.Foley
Re: Pokazená spojka na i 30
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
- Reklama
Ok, děkuju.
Papíry má u sebe ségra, takže jak s ní budu mluvit, řeknu jí, aby to zkontrolovala.
Procházím tu fórum a dočetl jsem se, že to tu popisuje víc lidí, že jim spojka v horkých dnech začne vrzat. Nikdo přitom nepíše, že by spojku měnil. Přečetl jsem si, že jim to v servisu promazali, ale stejně jim to furt vrže dál. Tak o tom se ségrou ještě promluvíme, jestli to zkusit na servis nebo počkat, zda se to nebude nějak zhoršovat.
Papíry má u sebe ségra, takže jak s ní budu mluvit, řeknu jí, aby to zkontrolovala.
Procházím tu fórum a dočetl jsem se, že to tu popisuje víc lidí, že jim spojka v horkých dnech začne vrzat. Nikdo přitom nepíše, že by spojku měnil. Přečetl jsem si, že jim to v servisu promazali, ale stejně jim to furt vrže dál. Tak o tom se ségrou ještě promluvíme, jestli to zkusit na servis nebo počkat, zda se to nebude nějak zhoršovat.
- Axel.Foley
Možná nevrže spojka ale pedál spojky. To jsou dvě různé věci, které je nutno rozlišit.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Tak, bohužel, i já jsem začal mít problém se spojkou (nájezd 56t.km). Začalo to předevčírem, kdy jsem se chtěl na parkovišti rozjet krokem a vystřelil jsem jak střela. To samé včera jen s tím rozdílem, že mi šla spojka abnormálně lehce sešlápnout. Dnes cesta Liberec - Praha. Rozjezd ok, u Turnova chci podřadit a spojka nejen že šla moc lehce sešlápnout, ale zabírá hrozně nízko. Klepal jsem se, abych vůbec dojel. Naštěstí nebyl provoz, tak jsem skoro neřadil. Volal jsem do servisu a prý asi ložisko spojky. Pán říkal, že převodovka při opravě musí ven. Tady čtu, že čekací doba na díl je 2 měsíce. Pokud to bude jen tím ložiskem.
Super, když ještě 9 pracovních dní po sobě musím s mamkou jezdit na Bulovku a nesmíme ani den vynechat.
Kupoval jsem novou i30 pro to, že mi jedničková fábie zastudena jela na tři válce a i s tátou jezdívám do Prahy k doktorovi. Prodal jsem jí kolegovi, kterej s tím zatím v pohodě najel dalších 60t.km. A já budu s autem v záruce řešit problémy, které se na záruku už nevztahují (spojka, pískání klíňáku i po jeho výměně), a předtím jiné drobnosti.
Super, když ještě 9 pracovních dní po sobě musím s mamkou jezdit na Bulovku a nesmíme ani den vynechat.
Kupoval jsem novou i30 pro to, že mi jedničková fábie zastudena jela na tři válce a i s tátou jezdívám do Prahy k doktorovi. Prodal jsem jí kolegovi, kterej s tím zatím v pohodě najel dalších 60t.km. A já budu s autem v záruce řešit problémy, které se na záruku už nevztahují (spojka, pískání klíňáku i po jeho výměně), a předtím jiné drobnosti.
i30 kombi, 1.5DPi Smart, kufr XXL, 2021
-
lukasko1296
Čaute ja mam tiež hyundai i30 1.4 73 kw ma najazdené 80 000km a ked dam jednotku pohmem sa tak tam zavrzga nieco ale auto ide normálne môže to byť to ložisko ?
Nebo silentblok.
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81 Kw Smart
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
-
lukasko1296
robi to len pri rozjazde ked viac pridám inak strašne majú tie hyundai citlivé spojky