Spolehlivost 1.6 crdi 100kw AT

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Oxygen
*

Spolehlivost 1.6 crdi 100kw AT

Příspěvek od Oxygen »

Kdo ma kolik nejvíce najeto s tímto motorem? Řešil při vysokém nájezdu řekneme nad 150.000 km někdo nějaké závady typu DPF, AT atd.? Zajímá mě spolehlivost systému prave DPF, DCU močoviny, motor, automat - opravy atd. Zatím mám najeto 70tkm a prave nevím v jakem nájezdu by se mohly určite problémy projevovat. Dekuji
Reklama

dibarbora

Re: Spolehlivost 1.6 crdi 100kw AT

Příspěvek od dibarbora »

Pri tak zložitom pohone ako je smartstream diesel v :hyu: by som km neriešil…. jedine čas do konca záruky a potom predať… bez ohľadu na spokojnosť/nespokojnosť…. z môjho pohľadu je to časovaná bomba…. toto platí všeobecne o moderných diesloch naprieč trhom…

Inak v Tucsonoch sa už zachytil pár prípehov pochovaných crdi smartstream motorov kondenzátom z IC…. aj nejaký deň dozadu sa tu na fóre ktosi “pochválil”…
Hyundai Tucson NX4 HEV, 158kW, 2WD, Style+IQ-LED
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Axel.Foley

Příspěvek od Axel.Foley »

Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Hugo11
**

Příspěvek od Hugo11 »

Dnes uz je kazdy EU6 turbodieselovy motor pomerne slozity a muzou ho potkat celkem drahe opravy, podobne je to s AT prevodovkama. U Hyundai je situace o to horsi, ze orig. nahradni dily jsou pekelne drahe, pouzitych moc neni a druhovyroba casto taky neexistuje. Jak tedy radi kolega, ja bych se toho jeste v zaruce zbavil ... U jinych vyrobcu, kde je dostupnost dily rozumnejsi (treba vw koncern) bych si auto s eu6 naftovym motorem klidne nechal i po zaruce, ale u Hyundai teda spis ne :-)
Oxygen
*

Příspěvek od Oxygen »

Moc děkuji za názory a odpověď. Asi tedy před koncem záruky prodam i když vcelku nerad. Auto je super, pohodlné..sedí mi.
rokytka

Příspěvek od rokytka »

Môžem potvrdit moj 1,6 CRDI 100 KW AT 4x4 non hybrid, rocnik 2020 D4FE sa zadrel po 89 tis. km bolo to 2 dni po vyprsani zaruky, kompletne servisovany v hyundai, servis sa hra na mrtveho chrobaka, ak chcete mozem sa podelit s detailami, motor chcem dat rozobrat znalcovi a dat celu vec na súd ak by mal niekto podobne problemy ozvite sa spojime sa do hromadnej žaloby

dibarbora píše: 04 bře 2023, 06:15 Pri tak zložitom pohone ako je smartstream diesel v :hyu: by som km neriešil…. jedine čas do konca záruky a potom predať… bez ohľadu na spokojnosť/nespokojnosť…. z môjho pohľadu je to časovaná bomba…. toto platí všeobecne o moderných diesloch naprieč trhom…

Inak v Tucsonoch sa už zachytil pár prípehov pochovaných crdi smartstream motorov kondenzátom z IC…. aj nejaký deň dozadu sa tu na fóre ktosi “pochválil”…
idam.i

Příspěvek od idam.i »

Tak to je "brutál". :oops:
Držím palce nech to dopadne.🙏
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Ja len vseobecne dodám, chlapcisko z Ruska, co robi dlhe roky H-1, Grand Starexy a vyššie rady...tak preraba od Euro 5 naspat na Euro3 a 4. Kvoli odstraneniu moznosti poruch. Od vymeny vstrekovacich systemov, nových ECU, vymeny prevodoviek. Z aut ostane karoseria, napravy a polomotory. A zaujem preveliky. :D
"Rexík" 4WD, 2,5l CRDi 103kW

Kód: Vybrat vše

http://oltcitak.rajce.idnes.cz/
tempest
**

Příspěvek od tempest »

rokytka píše: 13 led 2026, 12:05 Môžem potvrdit moj 1,6 CRDI 100 KW AT 4x4 non hybrid, rocnik 2020 D4FE sa zadrel po 89 tis. km bolo to 2 dni po vyprsani zaruky, kompletne servisovany v hyundai, servis sa hra na mrtveho chrobaka, ak chcete mozem sa podelit s detailami, motor chcem dat rozobrat znalcovi a dat celu vec na súd ak by mal niekto podobne problemy ozvite sa spojime sa do hromadnej žaloby

dibarbora píše: 04 bře 2023, 06:15 Pri tak zložitom pohone ako je smartstream diesel v :hyu: by som km neriešil…. jedine čas do konca záruky a potom predať… bez ohľadu na spokojnosť/nespokojnosť…. z môjho pohľadu je to časovaná bomba…. toto platí všeobecne o moderných diesloch naprieč trhom…

Nebylo to auto na nějaké záruční opravě dva a více dnů? U dvouleté záruky se tato automaticky prodlužuje o dobu předchozích oprav. Nevím, ale co mají u prodloužené. Pak by to šlo uhrát i o ty dva dny.
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

rokytka píše: 13 led 2026, 12:05 Môžem potvrdit moj 1,6 CRDI 100 KW AT 4x4 non hybrid, rocnik 2020 D4FE sa zadrel po 89 tis. km bolo to 2 dni po vyprsani zaruky, kompletne servisovany v hyundai, servis sa hra na mrtveho chrobaka, ak chcete mozem sa podelit s detailami, motor chcem dat rozobrat znalcovi a dat celu vec na súd ak by mal niekto podobne problemy ozvite sa spojime sa do hromadnej žaloby
Neviem či je toto zrovna dobrý nápad.. minimálne ten súd. Vyleješ do toho peňazí možno na nové auto.. ale keďže si v Európe a hlavne na SK, tak to budeš mať ako s predajom predraženého ojazdeného auta.. kde stále predávaš ale nepredáš.. v tvojom prípade sa budeš súdiť, ale nič nevysúdiš.. (keď odmyslím prázdnejšiu peňaženku). Urobiť nejaký pokusný tlak na importéra nepoviem (lebo pre servis je to úplne nezaujímavé), ale veľmi by som kontroloval množstvo prostriedkov a energie do toho investovanej.

Tu nie sme v US, kde vysúdiš prachy aj za uvarenú mačku v mikrovlnke..
Hyundai Tucson NX4 HEV, 158kW, 2WD, Style+IQ-LED
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Motor a převodovka“