Zdravím,
právě jsem se svým Hyundai Tucsonem absolvoval garanční prohlídku po pěti letech, tj. konec záruky. Takže přemýšlím, zda mám dále jezdit do autorizovaného servisu.
Jeden z důvodů je, že mi ve stávajícím servisu doporučili výměnu brzdových destiček (po 5 letech a 50 tis. km), za cca 30 tis. Kč... (ještě se při vyzvednutí auta zeptám na podrobnosti, co vše je v tom zahrnuté)
Doporučili byste mi jiný servis v Plzni?
A možná někomu pomůže info, že se lze objednat na opravu vystupujícího víčka od palivové nádrže (něco jako svolávací akce).
Díky za tipy na autoservisy.
Autoservis Plzeň
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
-
cestovatelcasem
- **
Re: Autoservis Plzeň
Pokud je řeč o Plzni a u auta po záruce, určitě nebudu sám, kdo ti doporučí autorizák (snad kromě pár vzácných případů) opustit.. Bohužel
Šmucler, konkrétně pobočka na Borech (v Klatovech jsou ok), je tak trochu katastrofa
Máme dobrý zkušenosti se Srpem na Košutce (V Lomech 224). Nejde sice o kdovíjak velkej servis, šéfuje mu postarší docela zkušený pán, který tam má zaměstnáno několik mladíků, ale je spolehlivej, předvídatelnej a určitě ne tak drahej jako autorizák. Jsou ochotni spoustu věcí říkat narovinu. Zatím nám nic nezkazili ani na i20, na i30 a dřív ani na Lantře. Jsou schopni udělat i nestandardní věci (třeba namontovat speciální US díly ze zámoří) a hlavně - když se na něco fakt necítěj (např. sofistikovanější elektrikařinu), tak ti doporučí specializovaný známý po Plzni, co jsou v danym podoboru dobří (naše osobní zkušenost).
Nesleduju sice Tucson, ale to víš, u takovýho typu se nemůžeš divit, když výměna brzd bude drahá...
Btw. vystupující víčko od palivový nádrže jsme už v autorizovanym
řešili i na i30 3.gen., ale stejně se po "opravě" (no, spíš jen promazání nějakých kontaktů) po čase ukázalo, že se problém zas dál opakoval...
Máme dobrý zkušenosti se Srpem na Košutce (V Lomech 224). Nejde sice o kdovíjak velkej servis, šéfuje mu postarší docela zkušený pán, který tam má zaměstnáno několik mladíků, ale je spolehlivej, předvídatelnej a určitě ne tak drahej jako autorizák. Jsou ochotni spoustu věcí říkat narovinu. Zatím nám nic nezkazili ani na i20, na i30 a dřív ani na Lantře. Jsou schopni udělat i nestandardní věci (třeba namontovat speciální US díly ze zámoří) a hlavně - když se na něco fakt necítěj (např. sofistikovanější elektrikařinu), tak ti doporučí specializovaný známý po Plzni, co jsou v danym podoboru dobří (naše osobní zkušenost).
Nesleduju sice Tucson, ale to víš, u takovýho typu se nemůžeš divit, když výměna brzd bude drahá...
Btw. vystupující víčko od palivový nádrže jsme už v autorizovanym
-
tucson5let
Děkuji za rychlou odpověď.
Jak jsi věděl, o kterém servisu v Plzni mluvím?
Jak jsi věděl, o kterém servisu v Plzni mluvím?
- Axel.Foley
Neznám tvůj styl jízdy, ale i tak - 50 000 km je nic moc výdržtucson5let píše: 04 úno 2026, 13:12 Zdravím,
právě jsem se svým Hyundai Tucsonem absolvoval garanční prohlídku po pěti letech, tj. konec záruky. Takže přemýšlím, zda mám dále jezdit do autorizovaného servisu.
Jeden z důvodů je, že mi ve stávajícím servisu doporučili výměnu brzdových destiček (po 5 letech a 50 tis. km), za cca 30 tis. Kč... (ještě se při vyzvednutí auta zeptám na podrobnosti, co vše je v tom zahrnuté)
Doporučili byste mi jiný servis v Plzni?
A možná někomu pomůže info, že se lze objednat na opravu vystupujícího víčka od palivové nádrže (něco jako svolávací akce).
Díky za tipy na autoservisy.
Tipuji, že za tu cenu se jedná o výměnu kotoučů a desek na všech 4 kolech i s prací. I když... pochybuji, že v autorizáku někdo důkladně očistí styčné plochy od rzi, promaže vodítka, šrouby... Z mého pohledu je cena v autorizáku nesmysl. Podívej se třeba na pegas.cz nebo granex.cz na brzdy třeba od Textar (hooodně fajnové brzdy
Co se týče toho, zda u autorizáku zůstat nebo ne... zeptám se jinak: jakou přidanou hodnotu za cenu v autorizáku dostaneš? Za mně je, po zkušenostech, odpověď jasná: šel bych o dům dál a našel si servis, který dokáže udělat stejnou nebo lepší práci za méně.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White