Zvažuji nákup nové i30 rok 2026 ve výbavě czech n line , nebo na line premium fl a má otázka zní ,zda má nějak závratnou cenu si brát zrovna nejvyšší výbavu .
Pak bych se rád zeptal jak spolehlivé auto to je,četl jsem pár diskuzí a mám smíšené pocity,proto jsem se rozhodl sem raději napsat a na vše se zeptat . Největší strach mám z automatické spojky někde píšou že vydrží od 30-80000 km ....Když se někdo ozvete ,ještě bych měl pár dotazů.Dekuji
automatickou prevodovkou myslis DCT? Tak ako vsetko, aj DCT potrebuje svoj rezim. Nevyhovuje jej take to mierne posuvanie/poskkovanie v nekonecnych kolonach. Tam zivotnost rapidne klesa ale skutocne to nie je tak, ze za 80 000km je koniec
Uprimne by som sa skor obaval zivotnosti a kondicie TGDI motorov v nehvhodnych podmienkach (kratke a caste trasy v meste), tam ale proste pomaha take to vyletovanie a normalne zvezenie sa a kratsie intervaly vymeny oleja. Zeby sa tie i30 nejak sypali a stali po pangejtoch vsak nie je skutocne pravda
ci si mas vybrat najvyssiu vybavu vies snad posudit sam podla toho co od auta vyzadujes. Doporucujem si aj v jednotlivych vybavach posediet a ohmatat si interier. Tam travis vacsinu casu a ci to ma hogo-fogo zavodny paket je na dve veci ak zistis, ze ti nevyhovuje material sedadiel (napriklad)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023 2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Nejvyssi vybava mi u i30 smysl nedava .. kdyz chytnes akci nebo najdes nejakou vyhodnou skladovku typu toyota corolla s tech paketem tak budes mit proste lepsi auto. I30 vychazi dobre na nizsich vybavach - za malo penez dost muziky. Slusne auto za pul mega. A ac nejsem odpurce automatu, tak bych se mu z opatrnosti vyhnul, coz je taky u me duvod proc sem si vzal DPI (jednoduche auto bez kurvitek). Ty auta se sice nesypou, ale ceny nekterych dilu jsou neuveritelnej prepal.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Ale zalezi vzdy na tom, jak a kde clovek s tim autem jezdi. Pokud Tom bude dojizdet denne 200km do prace, tak automat v Hyundai problem nebude, pokud by jen jako ja "skakal po meste", pak je ta Toyota ideal, navic i30 asi ve městě nebude jezdit za 3-4 Litry
Ceny některých dílů jsou doslova nenažranost a alternativa neexistuje.
101Tom: Nech si nacenit servis auta třeba na 100 000 km. A důkladně si projdi záručné podmínky, hlavně omezení a výluky. Neomezená záruka na 5 let bez ohledu na najeté kilometry v reálu už dávno neplatí.
Jo, a nezapomeň na pojištění a připojištění. Třeba přední okno není zrovna levné.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Děkuji za odpovědi.
Do práce jezdím denně (jako asi všichni z nás ) cca 25 km,z vesnice do města ,tam by problém nebyl.Jinak rozdíl v mnou psaných výbavách je 100 000 Kč a spousty stejných věcích z výbavy je i v té ,, levnější,, tak že asi tu levnější:).
Nemám zkušenosti s touto značkou ani nikdo z okolí,rodiny,proto mě zajímaly vaše zkušenosti .Já jezdím už přes 6 let Mazdou 6 2.0 121 kW 2014 a je čas na změnu . Toyota Corolla se mi samozřejmě moc líbí v provedení combi a výbava gt ,ale tam je cenovka bohužel jiná .
Tak že bych se u i30 nemusel tolika bát automatu?A jak je to v noci s hlavním osvětlením,přijde vám že to špatně svítí ? Samozřejmě chápu že na matrixe to určitě nemá,ale musí to svítit lépe jak bixenony.
Jinak servisní interval výměny oleje beru na vědomí u Mazdy to je doporučeno kolem snad už 6000 km ,já měním po 10 000 km ,tak že s tím bych neměl problém ani u hyundai.Jinak chápu je to nový motor,tak že moc informací o tom zase není ,ale měl by v pohodě zvládnout stovky tisíc km snad ,doufám ....
Neměl jsem na mysli servisní intervaly, ale cenu za jednotlivé prohlídky. Ať nejsi nepříjemně překvapen (i když ceny se v čase hýbou, a to směrem nahoru).
Upozorňuji, že přístup některých servisů je katastrofa a vědomosti techniků a mechaniků mnohdy taky stojí za exkrement. A zákaznická podpora je spíš nepodpora.
Jestli chceš automat, pamatuj, že spojky jsou suché a záruka na ně žalostně krátká. A i když každý bude tvrdit, že kapalina v mechatronice je doživotní, nevěř tomu. I ona vyžaduje pravidelnou výměnu.
Být tebou, podívám se i po něčem jiném.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
A taky záleží na tom, jak dlouho si chceš auto nechat. Já jako relativně nový majitel Corolly sleduji i skupiny na FB a není neobvyklé, že tam jsou majitelé hybridů, co mají najeto 200 000+ km a kromě výměny oleje a pravidelného servisu na tom autě nic nedělali a mnozí mají ještě i původní brzdy.
Viděl jsem nedávno jeden MEME obrázek, kde byla Toyota a Hyundai a u toho text, koupili byste si raději Toyotu se 150000km nebo nový Hyundai?
jo pri koupi auta je vzdy nutne uvazit co s nim... necham si 2-3 roky, pak ho prodam - tj kolik ztrati na hodnote? Extra zbytecna vybava se na bazarove cene moc neprojevuje. A za ty 2-3 roky najezdim 100tis km a projde si to auto peklem a na ledacos uplatnim zaruku? nebo to bude auto co pomalu dojezdim vekem ptze jezdim 10k rocne a za 20 let se asi rozpadne. Ve druhem pripade resis totiz spolehlivost a nahradni diy a to bohuzel neni uplne napohodu. Ceny rocnich servisu jsou ruzny to si najdes i tady na foru, rozdil v hodinovce je mechanika je klidne 100%. Rocne pocitej min 7 tisic jen za ten nejmensi zaklad skrz zaruku v autorizaku. Ad svetla - nemuzu rict ze jsou top ale me to spatny neprijde .. teda az na to ze vetsinu ceduli nevidim ptze se v noci lesknou az jsou vidim jen bily odlesk a kdyz mas zapnute blinkry tak vidis oranzovy blikance na znackach 500 m daleko. Ale urcite se nekde svez at vidis a citis jestli ti vyhovuje. Na 25 km fajn, ale me osobne na dlouhych trasach uplne nesedi a po a 10ti dennim roadtripu s dennim najezdem asi 300km sem do toho auta uz skoro nechtel lizt ... ale kazdej mame jinou zadel. Treba ve srovnani s corollou kombikem si v i30 se 187cm sednu vzadu, v toyote uz tesne a v zatacce se mlatim o bok hlavou. Moje i30 ma hlubokej kufr coz je fajn .. dnes nevim jestli to jeste davaji, s tou vyssi podlahou mas kopu prihradek co ti papirove zapocitaji do litraze, ale proste tam tolik bagaze nebo vetsi predmet nedas. A jeste maly dealbreaker - i30 ma mizerne malou diru v zadnich sedackach .. hlavne ve srovnani s nemeckym koncernem je uplne uboha. 4 pary bezek jako tetris a nebo 2x sjezdovky.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
milosh: rozhodne novy Hyundai ako Toyotu so 150k. Oni Toyoty uz nie si co byvali. Takisto Hyundaie nie su co vyvali.
mozecek: 7k za pravidelny servis u i30 v priemere mi prijde dost prestrelene, pokojne sa pozri kunmnedo vlakna o Tucsone HEV (kde je este navyse cyklovanie baterie atd). Posledne 3 servisy ma stali v priemere 5740kc
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023 2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
101 Tom,pokiaľ chceš auto niečo ,čo ťa tam dopravý ,ber Toyotu.Je spoľahlivá,aj keď si to nechá zaplatiť. Keď rád šoféruješ,tak moc nie.
Musíš "skúsnuť" zvláštny automat a aj odhlučnenie nie je best.
Hyundai automat so suchými spojkami určite nie.Teda pokiaľ auto nepošleš pri 100.000km do sveta.
Mometálne je dobré kombo Renault 1,3Tce a ich automatická prevodovka EDC. Je to dvojspojka Getrag so spojkami v oleji no majú aj manuál.
Otázka či ti sadne dizajn. https://www.youtube.com/watch?v=bFDNlVFdVGc
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Mexican ma privetivy servis a to je totalni vyjimka, realne pocitej tech 7 a kdyz se nechas ukecat na vsechny voloviny tak klidne 10 i vic. U vw koncernu je to v podstate podobne a toyota od toho nebude daleko, ta ma dokonce nebo aspon kdysi mela cenik vsech prohlidek verejny.
Ke zvazeni bych jeste do vyberu doporucil dat seat leon (nebo mozna dokonce i cupru?). Je to vw koncern se vsemi vyhodami dostupnosti nahradnich dilu, ale za cenu vyrazne niz, nez octa/golf. 1.5 TSI 85kW i 110kW je spolehliva, jede dobre a moc nezere. Automat sice se suchou spojkou a s MHEV (manual je bez), ale servisovatelny za lidske penize (narozdil od i30). Zpracovani oproti i30 o neco lepsi, vice mista v zadu, LED svetla taky lepsi (i kdyz to taky neni zadny slagr), zaruka standardne taky 5let, blbe je akorat dotykove ovladani vetsiny veci, ale zvyknout se na to nakonec da. Design, interier, posez, vybava je pak uz otazkou vkusu.
Axel.Foley píše: 20 dub 2026, 11:49
Ceny některých dílů jsou doslova nenažranost a alternativa neexistuje.
101Tom: Nech si nacenit servis auta třeba na 100 000 km.
Ahoj. Jestli můžu Třeba u severních sousedů se dá předplatit servis a je to docela dražší. Foto napoví, staženo z jejich stránek, vynásobit x 5,80 a je cena v Kč. Myslím že ceny budou podobné i u nás.
IMG_20260420_213313.jpg (135.67 KiB) Zobrazeno 21 x