Mexican - AccSon (son of Accent) - TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium

Založte si své téma a představte svůj nový Hyundai Tucson ostatním

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
idam.i

Re: Mexican - AccSon (son of Accent) - TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium

Příspěvek od idam.i »

Ani adaptívny tempomat od koncernu nie je bezchybný.
Pustíma teda bližšie ako 100metrov no aj tak sa mi zdá reakcia prehnaná.Zvykáme si na seba,no občas by som prijal tú blbú verziu.🤷‍♂️
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Reklama

Minko

Příspěvek od Minko »

Ja som zazil tuto funkciu spomalenia pri priblizeni v yaris cross (nevedel som ze ma) a po 2 zasahoch do riadenia som ju vypinal. Absolutne stupidna zalezitost neda sa s tym bezpecne jazdit, nedajboze este v piatkovej spicke na D1 na vyjazde z BA.
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
Axel.Foley

Příspěvek od Axel.Foley »

dibarbora píše: 22 dub 2026, 19:00
milosh píše: 22 dub 2026, 09:23 Ja mam v Toyote tempomat adaptivni i klasicky, ale ten kdo by proc chtel pouzivat takovou zastaralost, adaptivni je lepsi a chytrejsi.
Zrovna v Tucson-e.. aj v relatívne najnovšom modelovom roku 2025 adaptívny tempomat "chytrosti" veľa nepobral. Doteraz (na predch. autách) som s takým niečím nemal skúsenosti ale za ostatné 4 mesiace na jeho adresu padlo neúrekom sprostých slov. To nemám problém s novými technológiami..
Ale aby som:
- aj pri najmenšej vzdialenosti musel na diaľnici rozmýšľať 100 metrov za kamiónom, že treba začať predbiehať, lebo mi to skočí na brzdu
- pozeral na všetky odstavené autá na krajnici a v zákrutách na to kde sú zvodidlá aby mi to nezačalo brzdiť pred fantómovou prekážkou, lebo na niečo radar "zaškúlil"... a "vybrzdí" kamión za mnou..
Je aspoň u mňa dosť na pováženie.
Čakal som podstatne lepšie vyladený systém.. a keď už, tak aspoň prepnuteľný na obyčajný tempomat aby bol použiteľný aj v iných ako relatívne ideálnych podmienkach.

Ale možno mám len prehnané nároky... takže neviem úplne objektívne posúdiť.
Nemáš přehnané nároky. Ani náhodou. Zrovna :hyu: / KIA adaptivní tempomaty odladit opravdu neumí.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Na Volve FH bol fajny adaptativny, hlavne pri jazdách v kolonach a s automatickou prevodovkou. Ale vystraha pred koliziou skor obtazovala ako pomáhala, i keď raz mi zachranila kejhak a inokedy pri manipulácii v stazenych podmienkach (priestor na cm) mi skoro rozbila hlavu prudkým zabrzdenim. Vsetky tieto.asistencie dokial sa nedajú jednoducho vypnúť (nie hrabanim.sa v menu, podmenu, submenu.....) su na oštaru. Strácajú sa jazdecké návyky a obozretnost a tým vlastne vytvárajú viac konfliktných situacii, ako pri zodpovednej výchove vodičov.
"Rexík" 4WD, 2,5l CRDi 103kW

Kód: Vybrat vše

http://oltcitak.rajce.idnes.cz/
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

idam.i píše: 22 dub 2026, 21:19 Ani adaptívny tempomat od koncernu nie je bezchybný.
Pustíma teda bližšie ako 100metrov no aj tak sa mi zdá reakcia prehnaná.Zvykáme si na seba,no občas by som prijal tú blbú verziu.🤷‍♂️
Kuga má adaptiv přímo otřesný - hysterka, která dupe na brzdy i když se objeví auto v připojovacím pruhu a má panickou hrůzu z cyklistů ](*,) .
Explorer trochu lepší, ale s láskou vzpomínám na adaptivní tempomat Stellantisu - ten byl zatím nejlepší (i když měl taky občas slabší chvilku :mrgreen: ).
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer
Storman
**

Příspěvek od Storman »

dibarbora píše: 22 dub 2026, 19:00
milosh píše: 22 dub 2026, 09:23 Ja mam v Toyote tempomat adaptivni i klasicky, ale ten kdo by proc chtel pouzivat takovou zastaralost, adaptivni je lepsi a chytrejsi.
Zrovna v Tucson-e.. aj v relatívne najnovšom modelovom roku 2025 adaptívny tempomat "chytrosti" veľa nepobral. Doteraz (na predch. autách) som s takým niečím nemal skúsenosti ale za ostatné 4 mesiace na jeho adresu padlo neúrekom sprostých slov. To nemám problém s novými technológiami..
Ale aby som:
- aj pri najmenšej vzdialenosti musel na diaľnici rozmýšľať 100 metrov za kamiónom, že treba začať predbiehať, lebo mi to skočí na brzdu
- pozeral na všetky odstavené autá na krajnici a v zákrutách na to kde sú zvodidlá aby mi to nezačalo brzdiť pred fantómovou prekážkou, lebo na niečo radar "zaškúlil"... a "vybrzdí" kamión za mnou..
Je aspoň u mňa dosť na pováženie.
Čakal som podstatne lepšie vyladený systém.. a keď už, tak aspoň prepnuteľný na obyčajný tempomat aby bol použiteľný aj v iných ako relatívne ideálnych podmienkach.

Ale možno mám len prehnané nároky... takže neviem úplne objektívne posúdiť.
Oproti 2022 i30 je to za mňa posun dozadu, i30 brzdila neskôr a plynulejšie a hlavne stačilo dať trojblik a auto začalo ihneď zrýchľovať alebo vôbec nebrzdilo pri spustenej smerovke. Na Tucsonovi musím byť úplne vo voľnom pruhu aspoň sekundu aby začal sám pridávať. To som ešte nespomenul aký citlivý je protikolízny asistent, furt to na mňa pípa, že idem naraziť, dokonca aj keď je zapnutý tempomat a brzdí si sám :lol: [-o<
Tucson NX4 HEV N-line Premium Ecotronic grey 2026
Mazda MX-5 Razor Blue 2005
Odpovědět

Zpět na „Tucson III - Auta členů“