Hyundai H1 - výměna ŘJ a spárování

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
saraju13
*

Hyundai H1 - výměna ŘJ a spárování

Příspěvek od saraju13 »

Ahoj,
chci se zeptat, pokud vyměním ŘJ motoru (vadná a údajně neopravitelná), koupím ojetou z ciziny (nikde jinde dle čísla není k sehnání), bude pak problém se spárováním vozu (imobilizér, apod.), když zcela určitě nebudou informace o původním voze? Jinak by to byly vyhozené prachy, protože by mi zůstala doma...

Příp. tip, kdo by to zvládnul?

Díkes za tipy.
Reklama

Minko

Re: Hyundai H1 - výměna ŘJ a spárování

Příspěvek od Minko »

Nevies aka je zavada v RJ? Neviem koho kazdeho si kontaktoval v suvislosti s RJ ale skus este MiH servis na Slovensku. Castokrat na youtube davaju shorts o tom ako opravili to co ini oznacili za neopravitelne. :-k
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
saraju13
*

Příspěvek od saraju13 »

No, servisák to posílal k opravě někomu na Slovensko, kdo prý dokáže "všecko" a ten mu to vrátil, že to je neopravitelné. Prý jsou tam nějaké vadné "mapy" a stalo se to v důsledku chipu... Víc nevím...
Důsledek je tlakování turba hned po otočení klíčkem, přesahuje to několikanásobně hodnoty...
vrabi
*

Příspěvek od vrabi »

Sice už je to pár let, ale řídící jednotky k opravě jsem posílal sem https://ecude.cz/
Nevím jestli se něco nezměnilo, ale tvrdili mi, že pokud bude jednotka neopravitelná, jsou z ní schopni vyčíst data týkající se původního vozu a nahrát je do jiné jednotky.
Zkus tam napsat a uvidíš ...
saraju13
*

Příspěvek od saraju13 »

Díky za tipy.
Napíšu a dám vědět...
saraju13
*

Příspěvek od saraju13 »

Tak jsem si dopisoval s ecude.cz. Podrobně jsem popsal celý průběh - projevy závady a opravy a dle jejich sdělení to ukazuje spíše k problematice snímače plnícího tlaku turba. Kabely chce prý proměřit pod zátěží, nejlépe osciloskopem. Ten snímač mi již měnili, kabely asi kontrolovali jen vizuálně, to už nevím. Tak zkusím ještě oslovit autoelektrikáře, otázka, zda se mu do toho bude chtít...

Moc díky za tipy a podněty. Pak napíšu, jak to dopado.
Odpovědět

Zpět na „H1 Van / Bus / Truck“