Ahoj,
tak po dvou a pul letech od puvodniho dotazu jsem se odhodlal karavan vyzkouset. Pujcil jsem si karavan s maximalni pripustnou hmotnosti 1350kg (vs 1410kg max zatez na tazne zarizeni), k tomu na strechu nalozil 4 kola (2 detske a 2 dospele) a dovnitr 4 lidi. Auto bylo tedy nalozeno az az.
Trasa byla severni Cechy -> Palava -> Rakouske podunaji a udoli Wachau ->Jizni cechy -> zpet na server, celkem asi 1200km. Jizda max 90kmh, pri rychlejsim tempu (100-105kmh) na dalnici uz se chvilemi prives velmi neprijemne rozkyval. Vykon vzhledem k maximalni rychlosti vlastne dostatecny.
Spotreba za celou cestu 12l, nikam jsem to nehonil, kratkodobe jsem jezdil i za 18, ale okresky to srazily. Po navratu se zacalo ozyvat drobne klepani od brzd, zbyvajicich 10-20% desticek (podle cervencoveho servisu) dostalo i pres brzdeny prives nejspis zabrat.
Zvladli jsme to, ale budeme to opakovat? Nejspis s mensim karavanem, pripadne vetsim autem. i30 na toto neni delana. Kdyz to porovnam s jizdou se 7 metrovou obytnou alkovnou, tam se mi jelo krasne.
PS: Tazne jsem nasazoval asi po 3 letech, bajonet tam nechtel poradne zacvaknout ani po hodinovem snazeni az mi v servisu museli den pred odjezdem obrousit protikus na aute, ktery zreznul. Zradne ale bylo, ze to cele bylo zacvakle tak napul, kdybych to 10x nevyzkousel ze vsech stran, mohl jsem nabyt dojmu, ze tazne drzi a pak se divit.

- IMG_3829 Medium.jpeg (92.73 KiB) Zobrazeno 73 x