Tucson 2025 cukání motoru
Moderátor: Moderátoři
Tucson 2025 cukání motoru
Zdravím, mám 1.6 manuál 2025. Mám problém s cukánim. Auto mám přes rok, prvních 5000 km normální jízda půl na půl okolo komína a dálky. Přes zimu ale 90% okolo komína a na jaře to začalo, najeto 8000 km a začalo cukání: od 2000 do 2700 ot. na 2 a 3 kvalt při mírném plynu pocukávání a neplynulý tah motoru. Od začátku jsem Tankoval klasickou 95 E10, na jaře jsem tam začal dávat aditiva a tankovat lepší palivo,ale zlepšení bylo jen malé. Teď v létě jsem najel asi 4000 km na dlouhých trasách na palivo E5 + aditiva, zlepšení se dostavilo, ale cukání úplně nezmizelo. Teď mám 16000 dál tankuju E5 ale cukání přetrvává hlavně při studeném motoru, po zahřátí je to lepší ale stále to pociťuji. Co dál nevím. Na podzim jim to tam odvezu jestli s tím budou schopni něco udělat. Dozvěděl jsem se že motor po tomto typu jizdy už by měl být pročištěný a v topu, ale úplně není. Není to úplně ideální motor na toto ježdění, to jsem tušil ale netušil jsem že to bude tak rychlé s tím karbonem, nebo jestli je problém někde jinde? Samozřejmě diagnostika čistá. Bylo mi doporučeno ještě vyčištění sání ale je to úlet po pár tisících km řešit toto.Díky za reakce.
- Reklama
Re: Tucson 2025 cukání motoru
pricina to nebude ale 3000km okolo komina v zime je fakt dost - neni od veci potom sledovat hladinu oleje, jestli se ti v zime zvysi hladina a smrdi benzinem (ma to svuj duvod a je to normalni) pak je po tom oleji kulovy a zalezi kdy pak menis olej (rozumne je v tom pripade na jare at cely leto jezdis na dobrym a v zime ho jen dodelas)
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
je potrebna italska udrzba. Dlhe trasy nie su zarukou nicoho. Proste sa s tym autom treba "zviezt"
riesim to podobne so Stonicom (litrovy TGDi) boli casy ked jazdil 1km tam a nazpat. A tak to treba preletiet v kopcoch, pekne pod plynom
riesim to podobne so Stonicom (litrovy TGDi) boli casy ked jazdil 1km tam a nazpat. A tak to treba preletiet v kopcoch, pekne pod plynom
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Před létem dostal nový olej a pak pořádně naloženo Alpy atd. Jak to teď je? řídící jednotka si teď upravuje hodnoty sama podle paliva? Ale už nepoznám jestli se adaptace povedla/přepsala. Nepomůže nějaký restart nebo vymazání řídící jednotky?
Ridici jednotka palivo / olej neresi, resi klepani motoru a optimalizuje predstih hazeni jisky a to dela nonstop. Zadna adaptace se nekona, ale jak pise Mexican je treba vypalit pavouky tj profouknout vyfuk resp katalyzator. Nejvic to poznas po jizdach ve meste na vylete - cesta z mesta bude s vyssi spotrebou a linym motorem, na ceste zpatky uz to bude lepsi. Vylet do Alp je ideal, teda pokud ho chudaka nedusis podotackama. Restart je leda vymena motoru

A co to sání, může být takhle brzo zanesené,že by to dělalo takovou neplechu? Je pravda že to cukání je takový jako by byl motor priduseny. Také se mi občas stalo že jsem zastavil vypl motor a po krátké době nastartoval a nechtělo to chytnout, respektive chytlo ale bublalo to pridusene okolo 0.3 otáček, až když jsem přidal plyn tak se to vzpamatovalo.
Pokud tam neni jiny problem jakoze uplne spatne spalovani, spatne palivo tak sani po 15tis zaneseny byt nemuze. Za motorem takovy problem aby ti to nechtelo chytnout uz nehledej vubec. Tlak paliva, vstrikovace, svicky .. to co popisujes znamena ze ten motor nechodi dobre. Takovou zavadu ale neuvidis ve vypisu chyb diagnostiky. Je treba koukat diagnostikou na lambdy a zapalovani. Ty chybu uvidis az to pujde tak zle ze hodnoty na lambda sondy bude mimo toleranci a pak ti teprve blikne zavada motoru. Tedy do servisu kde neni ucho co jen meni dil za dil a cte chyby z diagnostiky, ale bude sledovat kde se co deje. Driv by starej mechanik bez pocitace vytahnul aspon svicky.