Dovolená

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
oltcitak

Re: Dovolená

Příspěvek od oltcitak »

Na pyramídy chodia dôchodcovia z našej gruppy. Zoberú minivana, príves, bicykle a behajú tam po okolí a relaxujú pod pyramídou. Náhodou si si nevšimol znacky na tých moto? Kamaráti sa tam chystali, jeden na KTM a znacky SE. I
"Rexík" 4WD, 2,5l CRDi 103kW

Kód: Vybrat vše

http://oltcitak.rajce.idnes.cz/
Reklama

Maras

Příspěvek od Maras »

Bohužel, nevšimnul. Nechali tam stát nahoře na vyhlídce na Mostar motorky a odešli. Jednomu spadly rukavice, které tam nechal ležet, tak snad je pak našel,protože dost foukalo.
Hyundai i30 WG 1.6 T-GDi DCT N Line
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81 Kw Smart
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Aha. Inac posledny vstrek je konecne vonku, musel som modifikovať vytahovac z razoveho na tahovy, je tam len 8 cm miesta. Tie tri sú v poho, aj podlozky, ale tento štvrtý je príčina, celý zakarbonovany. Priestor pod deklom je pekný,cisty, žiaľ môj endoskop je moc hrubý nedostane sa do spalovacieho priestoru. Na merac kompresie nemám vhodný adapter, jedine, že by som vyrobil zo stareho vstrekovaca. Tak som nastriekal Xado Anticarbon do valcov, zajtra to vyfucim,nalejem trošičku oleja do vnutra( aby to nešlo na sucho) a popripajam všetky vstreky na rail mimo hlavu a nejak ich dám do veľkej plastovej fľaše. Ten zakarbonovany nahradim náhradným vstrekovacom( ktorý mam v v rezerve) a prestartujem to. Uvidim ci bola chyba v elektrike(kable), alebo v samotnom vstrekovaci. Potom len zhodiť vaňu a saci kôš, prečistiť, nalepiť, nový olej a filter(lacnejší) a vyjazdim jednu nádrž a potom nahodím fajnový olej a filter(Motul a Mann). Nech sa môžem pustiť do toho pezota a vymeniť tu spojku. A po ňom naspäť k Rexovi pretesnit tu klimu, konečne som zohnal tie správne O-kruzky a servisné ventile s čiapočkami. Rozvody a pumpa musia počkať na jar. :-k :lol:

idam.i

Příspěvek od idam.i »

To už bude dosť chladno.Omrkni aj kúrenie nech to nemusíš opäť riešiť. :wink: 8-[
:mrgreen:
Cupra Formentor 1,5 TSI DSG(2022-)Nevada White
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

To čo som napísal trochenc zmením, premeram cievky na skrat(ten 4ty vstrek hlavne) aj tak ho vymenim a zhodim tu vanu najprv, a až potom to skompletujem a spravím prepadovy test vstrekov. To musí stačiť. Bez vrcania motora nemôžem robiť klimu.

oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Toz, zhodil som vanu, to je čisté jak nové, spodný napinak vytlačený iba 3 mm. Neskutocne :shock: a motor 260 tkm. Ten preplach od BG robí svoju pracu. Nasos olejoveho cerpadla, čo je neuralgicky bod týchto motorov je ako novy, ani zrnko karbonu . Pravda, vsetok bordel sa vypustil pred 3000 km pred dovolenkou. A ten nefunkcny vstrekovač nestacil narobit vacsi bordel. Rozvody sa teda meniť nebudú zatial. Xado zafungoval, odspodu kamerou je vidieť ako rozpusteny karbon steka dolu medzi piestom a stenou valca na 4tom valci. Takže nalepit vanu, dat preplachovy olej, pretocit bez vstrekov, aby natlakovalo mazací system, skontrolovať ručným pretocenim a až potom sa pohrať so vstrekmi. A zrejme ked to spojazdnim,bešte odmeriam tlaky cez otvor zhaviciek. Mimochodom na tomto mojom prípade je pekne potvrdene, že keď človek počúva auto a priebežne analyzuje(ja to robím u automaticky), tak sa vyhnúť ťažkým a nákladným opravam a problémom. Skratka riešenie, niečo sa tam deje, tak pridám hlasitosť na radiu. [-X

Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

dva dni pred odjazdom (posledny test, tankovanie LPG a umytie) mi Jumper napisal" Check Adblue systm" a vyhodil grilovane kura a rozsvietila sa aj kontrolka emisneho systemu

Osypal som sa, zdvihol sa z asfaltu (no to uplne nie, stalo sa to 4km od baraku pri jazde). Tak som skusil co slo:
-> nalial som K2 Blue+ aditiva do adblue nadrze
->natankoval overene Adblue, 10l (polovicu nadrze), previezol som to asi 15km
->diagnostikou z Amazonu (pouzita prvy krat) som zmazal 3 chyby

Previezli sme to do Tisnova a nazpat za svokrou a zatial dobre (nic sa neobjavilo). Tak snad nepojdeme zo Sardinie odtahovkou :D
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Mexican, vyries to elegantne :-k nálož citróna na odtahovku a vyriesis dva problémy naraz. Nebudeš stresovať, odvezies sa na odtahovke na Sardošku, aj naspäť. 8)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“