Kontrolka palivový/emisný systém

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: nulda, 89majlo96, Moderátoři

Hardcam

Re: Kontrolka palivový/emisný systém

Příspěvek od Hardcam »

By bylo mozna dobry i do podpisu uvest, ze mas 1.6 CRDi, takhle to vypada, ze mas benzin.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Reklama

soban

Příspěvek od soban »

martinv píše:Zavada: voda v palivovom filtri, filter vycisteny, doporucili pouzivat aditivum do nafty.
A proč tam liješ vodu? Když to má jezdit na naftu.

Prostě já osobně bych nafťáka nebral.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

sobane, od tebe bych cekal neco hodnotnejsiho #-o

http://www.novinky.cz/finance/324225-po ... y-dal.html
Shodou okolnosti jsem si pred hodinou pujcil auto, ktery na kazdy tankovani jezdi pumpe, ktera pravidelne dostava pokuty od COI i za N95 (a o jejich LPG bychom mohli s jednim clenem dlouze vypravet), ze se mi to auto (je jedno, co to je, ale ma to malo najeto a je to skoro novy, Hyundai to neni) po 100m jizdy v kopci udusi, po chvili znovu nabere dech a bude me v podobnym duchu doprovazet dalsich 60km, jsem vazne netusil jinak bych jel radsi svym.

Takze i benzin nemusi byt bezproblemovy.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
soban

Příspěvek od soban »

Nemělo to vyznít jako že je jenom nafta špatná, je jedno na co jezdíš, ale jak mám někde problémy tankuji jinde, u nás jim nevěřím i nos mezi očima.

Naftu bych nebral s tím že je víc problémů a dražší opravy - benzín snese podle mě víc.
martinv

Příspěvek od martinv »

15.02. Zavada sa po necelom mesiaci opakuje, kontrolka palivoveho filtra znovu svieti, motor v nudzovom rezime. 20tis km, aditivum aplikovane, tankovane iba Shell nafta.
Auto bolo v servise 3 dni. Vymenili nejaky snimac a cely palivovy filter. Postup servisu sa mi nezalieca. Mate niekto podobny pripad? Ako ho riesia dalej? Dakujem.
i30cw 1.6crdi cashmere brown, od 07.2013
Dalin

Příspěvek od Dalin »

U mne se taky rozsvítila kontrolka gril.kuře a navíc mi opakovaně zhasínal motor, chyba byla prý v prošoupaném kabelovém svazku.
Hyundai i30 1,6crdi style ice blue 06/2012-prodáno
Hyundai Accent 1,5crdi 2007-prodáno
Opel Astra 1.7TD Isuzu-prodáno
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Dalin píše:........ chyba byla prý v prošoupaném kabelovém svazku.
To máš z toho,že chceš v autě zkoušet nějaké novinky :-k .Za starých časů se š....o na zadním sedadle a auta nám jezdila :mrgreen: .Ale na kabelovém svazku... :-k #-o :-& [-X :D
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
soban

Příspěvek od soban »

martinv píše:15.02. Zavada sa po necelom mesiaci opakuje, ...... tankovane iba Shell nafta. .......
Asi bych začal tankovat u jiné benzínky co to udělá (pokud tam skutečně byla voda a není to chyba snímače).
tempest

Příspěvek od tempest »

Občas mně to problikne taky (1.6, CRDi 85kW), když jsem preventivně měnil pal. filtr, tak jsem ho vylil a žádná voda v něm nebyla. Dělá to prý to čidlo. Když to spadne do nouzáku, tak pomůže prý odpojit a může se jezdit dál.
soban

Příspěvek od soban »

Je možné že ty čidla nebudou nic moc a nafta je OK, nevím jak u i30, ale u některých autobusů je palivový filtr dole průhledný a je tam šroub na vypuštění vody na spodu.

Když to udělá asi bych ten filtr odšrouboval a naftu někam nalil do nádobky a skontroloval zda se tam neusadí voda.
tempest

Příspěvek od tempest »

Ten výpoušťák má i I30, ale přístup je tam horší. Ono to občas problikne za jízdy.
Seppex

Příspěvek od Seppex »

lukis01 píše: 18 zář 2013, 10:47 Tak a je to tady... po cca 6 tis. km zase oranžová kontrolka, takýe znovu návštěva servisu. Nechal jsem jim auto na bádání a skočil si oběhnout pracovní věci, načež jsem se po hodině vrátil zpět a byl dotázán, že kdopak to montoval LPG. Závada identifikována v nastavení LPG systému a majitel, který se snažil montáží ušetřit byl požádán aby vyplázl 500 káče jakožto servisní úkon, přestože jak vozidlo, tak systém LPG jsou stále v záruce. Původní servis, který montáž provedl však již mezi autorizáky nepatří. Prostě paráda...počkám tedy měsíc, jestli se závada neprojeví a následně hodlám požadovat vrácení peněz z5.fertig...kua sem se ale nasral....
No mě se na LPG rozsvěcí cca po 100 km seřízení LPG nepomohlo zkouším měnit lambdy zatím bez úspěchu hlásí příliš chudou směs za katalyzátorem
Ještě jednou nechám seřídit LPG ale v jiném servisu
Odpovědět

Zpět na „i30 Motor a převodovka“