Podla mna v podstate ide o 2 veci:
1. Deklarovana spoteba vyrobcom ani zdaleka nezodpoveda realite!
2. Samotna spotreba je vzhladom na parametre vysoka!
Mimochodom neviem, ci uz tu bol uverejneny link na celosvetove Hyndai forum, tak pre istotu:
http://www.hyundai-forums.com/
Tu sa docitate mnozstvo informacii vacsinou staznosti ohladom spominaneho problemu.
Moje skusenosti:
- leto/jesen = priemer 10-10,5 l/100km, mimo mesta: pod 9 sa prakticky neda dostat, iba tak vyhadzovanim rychlosti a iba po rovine alebo dole z kopca
- zima = priemer 12, mesto 13-14, mimo mesta 10
Este 1 link s chiptuningom (mozno uz znamy) sice pre diesel, ale budem ich kontaktovat aj ohladom benz.:
http://www.maxtdi.com
V sekcii co pisu iny (gramaticky spravne ma byt ini, ale nevadi
 ) najdete test s velmi prekvapivymi vysledkami po chiptuningu!
 ) najdete test s velmi prekvapivymi vysledkami po chiptuningu!

vitaj v klube ... ja to len tak urcite nenecham, len ma stve, ze tak krasne a kvalitne auto ma prave takyto dost vazny problem, o ktorom ako si sa sam poucil nas vopred nikto nepoucil....takze uvidime...treba na nich tlacit...po novom roku navstivim predajcu a porozpravam sa, potom zvazim kroky...
 vitaj v klube ... ja to len tak urcite nenecham, len ma stve, ze tak krasne a kvalitne auto ma prave takyto dost vazny problem, o ktorom ako si sa sam poucil nas vopred nikto nepoucil....takze uvidime...treba na nich tlacit...po novom roku navstivim predajcu a porozpravam sa, potom zvazim kroky... 

Dlouhé cesty-dovolená- plné auto+kufr+klima,bez ekonomické jízdy=průměr 7,9 l.Prázdné auto-hodně sportovní jízda do 10 l.Já jsem totálně spokojený. 8)Coupátka mají měřák okamžité spotřeby-samozřejmě,že když to prošlápnu na podlahu,vystřelí ručička na 25 l
 Dlouhé cesty-dovolená- plné auto+kufr+klima,bez ekonomické jízdy=průměr 7,9 l.Prázdné auto-hodně sportovní jízda do 10 l.Já jsem totálně spokojený. 8)Coupátka mají měřák okamžité spotřeby-samozřejmě,že když to prošlápnu na podlahu,vystřelí ručička na 25 l  ,ale při rychlosti 130km na dálnici,se pohupuje kolem 6 l.Při 210km/h ukazoval měřák kolem 15l. Ale když jsem se díval do katalogu,kde má mít Tucson 2,0 l stejnou spotřebu jako Coupe,tak to asi nebude.
 ,ale při rychlosti 130km na dálnici,se pohupuje kolem 6 l.Při 210km/h ukazoval měřák kolem 15l. Ale když jsem se díval do katalogu,kde má mít Tucson 2,0 l stejnou spotřebu jako Coupe,tak to asi nebude.  Váha je o 200-250 kg vyšší,větší odpor vzduchu,vyšší valivý odpor pneu,o něco menší výkon motoru a toč.moment,převodovka atd.= to všechno musí dát opravdu takovou spotřebu jakou píšete.Tucson se mi líbí,ale ta spotřeba je fakt vysoká.
 Váha je o 200-250 kg vyšší,větší odpor vzduchu,vyšší valivý odpor pneu,o něco menší výkon motoru a toč.moment,převodovka atd.= to všechno musí dát opravdu takovou spotřebu jakou píšete.Tucson se mi líbí,ale ta spotřeba je fakt vysoká.  

Definitivně si všechno sedlo po 15 000km,ale ten rozdíl už není tak veliký jako po 10 tis.km.Teď mám najeto kolem 20000km,spotřeba podle papírů sedí a já jsem skoro spokojený(úplně budu,až bude jezdit na vodu).
 Definitivně si všechno sedlo po 15 000km,ale ten rozdíl už není tak veliký jako po 10 tis.km.Teď mám najeto kolem 20000km,spotřeba podle papírů sedí a já jsem skoro spokojený(úplně budu,až bude jezdit na vodu).