Sice jsem se nakonec rozhodl pro jiný model, ale Accent patřil také do mého seznamu finalistů

Především proto, že má tvar auta

Myslím to ve smyslu "sedan", holt jsem odchovaný na škodě 120 a poctivé auto pro mě musí mít předek a zadek

, nějak nemám rád ty dnes populární useknuté hatch-back vozítka, i když nic proti nim, samozřejmě, mnohým vyhovují víc.
Dnes jsem si Accenta konečně prohlídl zblízka, parkoval totiž cca 2 metry od naší kanceláře a opravdu je to pěkný kus auta.
Jinak, je fakt že mě už taky párkrát známi prudili s různými negativními názory na vozy Hyundai, a navrhovali různé ojeté zoufalé nebo nové a ještě zoufalejší, nebo naopak zase o dost dražší alternativy, a opravdu nakonec skončili už jen u zpochybňování kvality (spíš výdrže různých částí) poté co jsem jim popsal co všechno za cenu koktávky v téměř základní výbavě dostanu. I když, fakt tohle dělali jen známí, přátelé jsou individualisti a pro ně má výjimečnost velkou hodnotu, takže mě pochopili snad okamžitě

Taktéž mě fascinovalo, že lidi většinou nedokáží pochopit, že si chci koupit NOVÉ auto. Spolehlivost, původ, záruka, výchozí stav všeho ...za to jsem ochoten si zaplatit.