petzl62 píše:Kongresman: Je vidět,že jsi znalec,výšlapy z Podolánek jsou jedny z nejkrásnějších v Beskydech,ať na Martiňák a dál směrem k Pustevnám,nebo na druhou stranu na Smrk.Lysá hora už je pro mne díky dálnici a davům lidí totálně out

Ještě tak v týdnu brzo ráno,nebo navečer-jinak je to na palicu
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
A ještě jsou pro mne srdeční záležitostí Beskydy u Velkých Karlovic,ale mimo davy-takže Miloňov a okolí a Javorníky-samozřejmě mimo turistické chodníky

.Ty jsou ještě docela netknuté-zatím

Díky za uznání

. Jinak i na Smrk je to zážitek, ale z Podolánek, kde je klid a mír. Velké Karlovice a Javorníky mám v hledáčku, uvidím, co letos koleno. Taky je krásný výšlap z Horní Lomné, ze samého konce údolí na Malý Polom a pak na Bílý Kříž. Když jdeš v týdnu ráno, skoro nikoho nepotkáš. A ty výhledy ... Travný, Lysá Hora, Smrk, nebo na druhou stranu až na Malou Fatru a někdy se zadaří, pokud není opar, vidět i Roháče. Také krásná trasa od vlaku z Bocanovic (Dolní Lomná) na Kozubovou, Kamenitý, Slavíč přes Malý Polom, Velký Polom a sešup do Mostů u Jablunkova zpět na vlak. Nejsi vázaný na auto. Je to ale už trochu delší štreka. Jednou jsem jel ranním víkendovým autobusem z Karviné na Morávku na konečnou U Bebků a pak pěšky na Bílý Kříž a z něj až do Mostů u Jab. na vlak. Také docela štreka, ale ta pohoda, klídek. Nejraději mám, když je polojasno a teplota kolem 25 st. a když jemně pofukuje. Nahoře si dám někde jedno dvě točené a chrochtám si jako nyní v novém Tucsonu

. Ten relax, vzduch, klid a mír, žádný stres. Čím jsem starší, o to více si toho vychutnávám a vážím si každého dne takové pohody. Důležité je, že i děcka chodí s námi a nestávkují. Pak mám srdcovky a to z Jablunkova na Bahenec, Filipku, Hrádek, nebo až na Hrčavu (Těšínské Beskydy) ... to je vždy na jaře v dubnu, květnu, když se ""zahřívám"" na sezónu. Jenom to koleno bolí, ach jo

. Přišlo to předloni náhle na podzim.....jsem se zakecal