V pohodě-ani ode mne to nebylo(jak jsem psal)myšlené špatně.Mondeo je povedené a pohledné auto,ale prostě já jsem detailista

.Ty údaje jsem si nevymyslel a jsou všechny naprosto jasně v prospěch Coupe RD.
Podobně jsme se tady dohadovali s jedním členem se Sonatou CRDi(a ta má 103kW-po čipu majitel udává tuším 125kW

-má to v podpisu).Tak jsme to porovnali(mám Coupe GK-2,0l)v Roudné na srazu.Jízdy na letišti jasně ukázaly,že nafta nemá nejmenší šanci ani na sprintech(po 200m už byl rozdíl v délce několika aut ve prospěch Coupe GK),ani v dosažené rychlosti na radaru.Takže s 85kW a spoustou kil navíc,nevěřím,že bych Mondeo vůbec viděl ve zpětném zrcátku,natož vpředu.Pokud jste zkoušeli ze 130km a kamarád nepodřadil,tak na stejný rychl.stupeň,to pak chápu.Kamarád nedávno také machroval,že koupil letadlo-Octavii 2,0TDI(103kW)-a i s poměrně nízkou hmotností 1400kg a oblaka dýmu

,se jen díval na zadní světla Tiburona.Protože to nemohl zkousnout,tak jsme museli jezdit 6x-potom sportovně přiznal,že to jeho letadlo je jen vzducholoď

.Takže je možné,že třeba kamarád nebyl ve formě...

Coupe RD mělo jiný podvozek-menší rozvor i rozchod....než současná generace GK,tak asi nemá tak stabilní jízdní vlastnosti jako GK.Protože i při rychlostech nad 200km/h s GK,není problém držet volant dvěma prsty a auto jede jako přisáté.Zatáčky-tvrdý podvozek,nízké těžiště,dobré rozložení hmotnosti(i proto posunutí kabiny vzad)-tak když jedu do Deštného v Orl.horách s jinými auty,tak mám pocit,že se i v menší rychlosti převrátí(s neochotou držet stopu).Tak mě bylo i divné,co píšeš o zatáčkách(i když jak jsem psal,RD má jiný podvozek,není taková rozkročená placka,tak tam taková jistota nebude-a možná i tlumiče mají za ta léta něco za sebou,ne

).
Jinak ještě jednou ti chválím výběr a Mondeo jako rodinné auto se mi líbí.Pokud jsi ho chtěl i na nějaké to "lítání",tak bych volil jiný motor(2,0l a 2,5 6V benzín nejsou žádný zázrak,spíše naopak

-tomu i odpovídají jízd.hodnoty)ale 3,0l 6V(nebo i stejný motor s vyšším výkonem ST 166kW)-to je ten správný motor na "svezení"v Mondeu.Ale ten by tě sežral

a i cena je jinde ,takže chápu tvoji volbu.
Tak ať ti jezdí k plné spokojenosti a až uvidím někde černý mrak,tak vím,že jsi to ty

.