1.6.2010 po očistení točí už lepšie, ešte raz dik
Bez varovania nechce naštartovať (opravené)
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Bez varovania nechce naštartovať
Ďakujem moc krát Damiane za radu
vyskúšam...
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200
- Reklama
Re: Bez varovania nechce naštartovať
Kóóónečne problém vyriešený. Možno to niekomu pomôže, preto zhrniem príznaky pri hľadaní chyby:
-motor odmietol naskočiť, pri točení štartéra bliká kontrolka imobilizéru
-po dobití akumulátora na 100% motor chytá bez problémov
-po naštartovaní motor beží pravidelne
-postupne sa predlžuje doba štartu, hlavne pri teplom motore
-časom sa predlžuje aj studený štart a nakoniec nepomôže ani dobitie aku. motor odmieta naskočiť KO
-po premeraní všetkých senzorov (čo som vedel), poslal som na diagnostiku vstreky: bingo
dva vstreky neprešli testom a ďalšie dva mali hodnoty tesne nad limitom
-diagnostika starých, oprava a premeranie parametrov repasovaných ma vyšla na 506€+poštovné
-teraz sú už štarty pohádka, subjektívne sa mi zdá beh motora tichší na voľnobeh
Dúfam že OMV diesel + VIF udrží palivovú sústavu v dobrej kondícií.
Ďakujem za každú radu...
-motor odmietol naskočiť, pri točení štartéra bliká kontrolka imobilizéru
-po dobití akumulátora na 100% motor chytá bez problémov
-po naštartovaní motor beží pravidelne
-postupne sa predlžuje doba štartu, hlavne pri teplom motore
-časom sa predlžuje aj studený štart a nakoniec nepomôže ani dobitie aku. motor odmieta naskočiť KO
-po premeraní všetkých senzorov (čo som vedel), poslal som na diagnostiku vstreky: bingo
-diagnostika starých, oprava a premeranie parametrov repasovaných ma vyšla na 506€+poštovné
-teraz sú už štarty pohádka, subjektívne sa mi zdá beh motora tichší na voľnobeh
Dúfam že OMV diesel + VIF udrží palivovú sústavu v dobrej kondícií.
Ďakujem za každú radu...
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200
Re: Bez varovania nechce naštartovať (opravené)
No jo, to je ta "kvalitní česká nafta" Já měl něco podobného na nebožce Mondeu TDCi. S dieselem jsem měl stále jen starosti a to jsem bral Shell + VIF nebo TOP Q + VIF, autu jsem dopřával jen to nejlepší, přesto jeho spolehlivost za moc nestála. Inu jak řekli v dieselservisu v Lovosicích:" Vážený pane, máte pěkný lak, super výbavu, je vidět že se o to staráte, ale motor máte v prdeli." A to jsem měl vážení jen 105 tis poctivých km najeto. Tak jsem to za včasu prodal a koupil benzínovou Sonátu a mám klid. Od té doby už diesel nechci i kdyby jezdil za 3 litry, protože to co jsem zdánlivě ušetřil na naftě jsem vyhodil v servisech.
Hyundai Sonata 2,0i DCVVT-121kW rv 4/2010 výbava Premium, barva šedá metalíza, hodně dobrý a komfortní vůz střední třídy
Ford Mondeo 2005 2.0 TDCi 96kW Ghia - nic moc
Škoda Felicia combi 1998 1.6MPi 55kW GLXi, naprosto spolehlivá a dobře zajetá
Ford Mondeo 2005 2.0 TDCi 96kW Ghia - nic moc
Škoda Felicia combi 1998 1.6MPi 55kW GLXi, naprosto spolehlivá a dobře zajetá