to Espero:To plati pre absorpcne a termoelektricke chladnicky,ta Karlom zakupena je kompresorova a ta mrazi az do -10st.

Ja mam ohladom chladnicky jednu ideu.(vlastnim sice aj trojzdrojovu 45l-PB,12V,220V a 28l termoelektricku chladnicku,ale chcem si overit nasledovne.Chcem vytvorit na vyduchoch zadnej klimatizacie izolovany priestor na kaziace sa potraviny,otestovat a pripadne neskor domontovat chladiacu cast z tej termoelektrickej tak,aby vzduch z klimy fukal cez jeho chladic-tym sa zvysi ucinnost termoelektrickeho clanku .Za jazdy pri beziacej klime,by to malo stacit na ochladenie,pri zastaveni do tych cca 10 hodin staci chladit z baterky Peltier(to je ten chladiaci clanok) Teraz to nemam ako odmerat,lebo klima je prazdna(derava trubka),cakam kedy mi poslu novu z Koreje. Ono celkovo pri tych chladnickach(uz som to spominal v inom vlakne) je dolezite to odobrate teplo niekam odovzdat,najlepsie mimo priestoru pre posadku,aby sa zbytocne neoteploval priestor interieru.A ked sme uz pri tom oteplovani,pred cestou do UK som vyrobil z 15mm penoveho polyetylenu krycie tepelne stity(na vsetky okna okrem predneho-tam mi nevydal material

a nebol cas dokupit) Je to velmi dobre,ked prazi slnko a clovek stoji na jednom mieste.Ocenil som to teraz v klasickych zapchach pri Franfurkte a nasledne pri odpocinku na parkplatzi(aby som preckal tu zapchu) V C15 pouzivam 15mm penovy polystyren(je pevnejsi a nekruti sa casom.Tento PE ma nevyhodu,ze sa casom skruti a zacne sa skracovat a potom to vypadava z okna(tabule su len natesno nasunute medzi tesniace gumy) preto ho chcem podlepit este dalsim 15-25mm PE ,aby som vyrovnal pnutie v jednom diely. Dalsou nevyhodou tochto riesenia moze celkom znacny priestor zaberajuci tieto panely.Ale za jazdy,aj pri kempe bude komplet zatepleny okrem prednych bocnych okien,iba pri ztazenych podmienkach manevrovania sa daju dole( ako napr. teraz v UK som ich zhodil z pravej casti a zo zadu) kvoli lepsej viditelnost pocas jazdy(na eliminaciu slepeho uhlu videnia)
PS teraz sa tempo uprav zredukuje,mal by som uz nastupit do prace a potom nebude uz cas na nic
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
chcem este spravit novy kastlik okolo radiacej paky a rucnej brzdy(ten original je len zbytocne zaplacanie priestoru-nevyuzitie).nemam presny plan,uvidim podla rozmerov,ale nieco ako rozkladaci stolik na ulozenie,flias,poharov,drobnosti,dalsia rozsirujuca zasuvka na 12V a zabudovat invertor 12V/220V-mam zo starych cias jeden 300/600W,ale asi pojdem do 1000W(kvoli flexibruske)Zaroven by som tym mal ziskat viac miesta vpredu pri prechode vodica do zadneho priestoru.Niekomu sa to moze zdat malicherne,ale razim zasadu,co mozes zlepsit,tak zlepsi,dokial ti to pomoze lepsie vyuzivat danu vec. Pod predny sedak by som rad zabudoval uzamykatelny bezpecny priestor pre cennosti,najlepsie na ciselny kodovy mechanizmus.Neviem este ako riesit uschovu klucov pri kupani,zrejme len budem musiet spravit vodotesne puzdierko na kluc(ze by z prezervativu? )

Horsie bude, ked tam dam dvojcestny alarm (s meranim teploty v interieri a dialkovym startom) ten ovladac je uz trosku vacsi

Rozmyslal som aj nad systemom vyklopkavania kodu nad predne okno(je to sucast niektorych alarmov) ale po zvazeni pre a proti som od toho upustil.