To stirling: Zaznělo to na více místech, nejsem pro SUV cílovka. Posun těžiště nahoru mi úplně nevyhovuje. Potřebuju auto pod sebou "cítit" a lepší výhled a pohodlnější nastupování ztrátu citu (z mého pohledu) nevykompenzuje. Jak i z podpisu vyplývá, měním auta velmi často, stala se pro mě do značné míry spotřebním zbožím. I proto jsou některé výměny na první pohled nelogické, využívám zajímavé nabídky, ke kterým se jako bývalý prodejce občas dostanu. Jen proto jsem pořídil ix35, to auto se mi nikdy moc nelíbilo a po SUV jsem netoužil, ale tenkrát bylo za neodolatelnou cenu

. Takže to byla vlastně jen epizoda a v únoru 2017 jsem se vrátil k normálu.
O Tucsonu v tuto chvíli uvažuji opravdu jen teoreticky, v červené je to i pěkné auto, nicméně mě neláká opětovná ztráta citu spojená s vyšším těžištěm, ale hlavně jsem si za těch 3 a půl roku co je na trhu nedokázal najít opravdu pohodlnou pozici za volantem. A fakt jsem při posledních testech Tucsonu po faceliftu dělal s nastavením sedačky psí kusy

- ovšem marně.
Fastback by byl jakousi logickou volbou, ten jediný jako karosářská verze i30 PDe naší garáží zatím neprošel a měl by to být N-line, aby to zase byla jiná příď - byl by to takový mix všech možných variant

. Ale fakt se bojím jízdního nekomfortu, proto čekám na předváděčku a teprve podle dojmů z ní se to bude někam dál posouvat. Mám bohužel celkem dost jasno co chci, aby auto umělo, aby ve výbavě mělo a naopak co nemělo (a nebráním se ani manuálu, ani automatu - záleží na nabídce). A takové auto v tuto chvíli v nabídce

nevidím a nutné ústupky z mojí představy jsou na hraně, ale většinou za hranou toho, kam jsem ochoten ustoupit. I proto se objevují úvahy o změně značky. A mluvit o ní v souvislosti s dalšími letošními výměnami v autoparku začal dnes i šéf. Uvidíme jak se bude první kvartál vrbit dál

.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate