RR
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
jose3 píše:Chtěl bych se zeptat zkušenějších I30kářů na funkci automatiského zhasínání světel. Nevím jestli je to u všech I30 stejné, tak to raději popíšu. Po vypnutí motoru tlumená světla stále svítí a až po zamknutí auta asi po půl minutě zhasnou. Při odemknutí se zase hned rozsvítí a řekl bych, že i motor startuje se zapnutými světly. Mne by zajímalo, co to dělá s baterií v zimě. Máte s tím někdo zkušenosti. Stačí kapacita baterie i při takovém plýtvání bez problému na nahození motoru?
Díky všem za poznatky
Jose
Gratuluji, určitě se dočkášvlacir1 píše:Zdravím vespolek. Doufám, že už je to jenom otázkou dní, než se stanu majitelem nové i30. Ale k tématu. Měl jsem na týden zapůjčenu i30 CW STYLE. Vše bylo v poho, jenom tomu automatickému rozsvícení světel jsem nemohl přijít na chuť. Jsem ze současného vozu zvyklý na tzv. denní svícení, t.j. nastartuješ motor, jakmile naskočí, tak se rozsvítí potkávací světa. Po vypnutí motoru světla zhasnou. To je ideální stav přes den. Pokud je už tma a potřebuješ osvítit palubku, tak zapneš světla ručně. Nějak mi hlava nebere logiku, že při automatickém rozvěcení světel vlastně startuji s rozsvícenými světly (co baterka?) a po vypnutí motoru světla svítí i když to nechci. Svícení světel po vypnutí motoru se říká Going home a člověk si ji jednorázově aktivuje, jenom když potřebuje vidět třeba na cestu k domu. Číhnul jsem i na forum Kia, tam se denní svícení dá nastavit pomocí pojistek. Nevíte tedy, jestli se dá klasické denní svícení aktivovat i u i30? Nikde jsem na to nenarazil a i v příručce se o tom mluví velmi "vyhýbavo", jako že je jenom když je aktivováno.
Ruska.ruleta píše: Gratuluji, určitě se dočkáš
To popisuješ určitě "pseudoautosvětla" z Fabie. Naopak to nechápu dodnes já, tu logiku. Svítí světla vpředu i vzadu a přístrojovka je potmě ???
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |