harde nemyslíš tohle:je to trhací nástavec neboli trhák ale já tam nemám ty rukojetě.Gola stará asi 20let ale nadělala už práceHardcam píše:Dle me zbytecny, klic, ktery mas v prislusenstvi auta nebo klasicky krizak svou sluzbu udela taky. Abych se priznal, zdedil jsem po dedovi takovou prastarou sadu a dvakrat uz jsem momentak pouzil. Pak se mi dokonce povedlo jedno nacini z te sady na kole ohnout, lec neznam jeho pojmenovani - je to tyc, opatrena na obou koncich gumoplastovym madlem a po tyci se pohybuje nastavec na orech. Kdybyste nekdo vedel jmeno, budu rad, ja to nazyvam "tamto"...
momentovy kluc na disky?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: momentovy kluc na disky?
HYUNDAI TUCSON 1.6 T-GDI 4WD White Polar Best of Czech 2018
HYUNDAI ACCENT 1.6i CVVT Elegance Extreme Blue
koupeno 11-2008 věnováno synovi na dojetí
HYUNDAI ACCENT 1.6i CVVT Elegance Extreme Blue
koupeno 11-2008 věnováno synovi na dojetí
- Reklama
Jj, to je ono. Mam to od stejneho vyrobce, jen svetle modry plechovy "kufrik"
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Lhoty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pepan píše:no jo,ale já musím makat ne hulit jednu za druhouostatně když u 2.5 měsíce nekopuřím!!
![]()
to je pak nářadí nahofno,když musíš čekat,až si odpočině...tedka máme fšechno kvalitní a bohužel i drahy a nic tě nebrzdí...např když se vysere traktor,tak určitě nepojedu do lidlu koupit očka nebo golu![]()
taky mam většinu nářadí kvalitni(BOSH) ale věci co použiju jen jednou za čas stačí z lidlu,a stěžovat si nemůžu
Lantra 1.8 J2 Wagon 1996
4 x Trabant 601 1970 - 1991
4 x Trabant 601 1970 - 1991
jsem za jedno s pepanem....starej rezavej trhák vyrobenej za totáče z kvalitní oceli, na to trubku a povolim s tím všechno...i fest zatuhlou matici na poloose. Samozejmě je dobrý podobný věci netrápit nasucho a stříknout tam trochu Wd nebo naopak při dotahování potřít lehce vazelínou...
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Jak to tak čtu, jdu silně proti proudu. Náhodou jsme na chalupu momenťák před 2 lety koupili a od té doby s ním dotahuju kola při sezonní výměně vždycky. Zajímavý na tom je, že od té doby jsem matky/šrouby už nikdy nemusel dodatečně dotahovat po pár km. Dřív jsem to dělával a vždycky se našla nějaká volnější, teď všechny pěkně sedí.
Určitě je to taky nějaký levnější model nářadí, ale slouží zatím bez problémů na kole i v autě. Navíc mám pocit, že hlavně litá kola jsou na dodržení kroutícího momentu citlivější a když někdy vidím, jak to dotáhnou vzduchem v servise, hlava mi to nebere, ale nejsem znalec. Nakonec je v jejich zájmu, aby lidi občas kola a taky šrouby měnili...
Určitě je to taky nějaký levnější model nářadí, ale slouží zatím bez problémů na kole i v autě. Navíc mám pocit, že hlavně litá kola jsou na dodržení kroutícího momentu citlivější a když někdy vidím, jak to dotáhnou vzduchem v servise, hlava mi to nebere, ale nejsem znalec. Nakonec je v jejich zájmu, aby lidi občas kola a taky šrouby měnili...
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
samozřejmě to tak i má být, aby všechny šrouby/matky byly dotažený na určitý předpsaný moment. Ale kupovat momenták jen na šrouby kol je zbytečný (myslim k ceně toho klíče), pokud to nebude mít jiný využití....To radši zaberu trhákem a dorvu to a pak se mlátím do hlavy, kterej ču*ák to dotahoval, když to potřebuju povolit
.
Blbý zkušenosti mám z dotohávání kol pneušroubovákem v jistém pneuservisu v Brně. Odjel jsem a hned na dálnici a při 140km/h mi vibrovalo celý auto jako nikdy (kola čerstvě vyvážený, proto jsem tam byl), třepaly se i ty krámy nad hlavou co jsou na clonění proti slunci. Pak na to kouknu a ty matky šly povolit prakticiky rukou...Dotáhl jsem trhákem a hned bylo po vibracích.
Blbý zkušenosti mám z dotohávání kol pneušroubovákem v jistém pneuservisu v Brně. Odjel jsem a hned na dálnici a při 140km/h mi vibrovalo celý auto jako nikdy (kola čerstvě vyvážený, proto jsem tam byl), třepaly se i ty krámy nad hlavou co jsou na clonění proti slunci. Pak na to kouknu a ty matky šly povolit prakticiky rukou...Dotáhl jsem trhákem a hned bylo po vibracích.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
Chlapi, nejvetsi zradlo je tohle, to mi verte. Pujcil jsem si to do Chorvatska pro pripad, ze bych pichnul a hlavne na nafouknuti lehatek...no, nedalo to ani pitomy lehatko:)
http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c. ... _kompresor
http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c. ... _kompresor
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Nieco pre slovenskych zaujemcov, dnes vecer este mali
Dnes v PENNY momentový klíč za 299,- Kč. !!!
- 89majlo96
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak nakoniec som ten momentak kupil a obcas sa aj zide na nieco ine ako len na kolesa. Dotahoval som s nim hlavy valcov na Zetore a remenicu klukovej hriadele na kamaratovej honde. Kupoval som ho na jesen minuly rok. Cena zhruba 17 euro. Kupene v normalnej predajni naradia, ziadny LIDL 
- Přílohy
-
- P1050494.JPG (126.89 KiB) Zobrazeno 2151 x
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
89majlo96 paradoxne ten z LIDL by mozno stal 10 Euro a urobil tu istu sluzbu. Na vercajch z Lidlu nemozem povedat jedine zle slovo
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
- Vladislav Bureš
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych příliš nepodcenoval nářadí z lídlu. záruka většinou 3 roky a konkrétně brusky už přejeli takových ploch pod lak že i BOSHaka jsme měnili a lidl stále drží.
Pak hodně používám Mannesmann (10 let záruka a dobrá cena) už se mnou rozebrali takových aut a stále drží, Jediný trhák jsem na poloose stříhl, ale vše se reklamuje a obnovuje i povrchově orezlé bity a hlavně bez problému uznávají a vyměňují.
Nářadí od tony je kategoricky jinde je i na obyčejném očkoplochém znát, že jsou někde dál, ale což mě velmi zklamalo tona se prodala "někomu" tak jsme zvědav jak to bude s kvalitou do budoucna.
Momenťák jsem pořizoval od ATX tedy čekého výrobce o kterého mám třeba i ráčnové klíče a také nemohu říct nic proti. Používám ho na téměř vše třeba i svíčky.
Myslím že používat momenťák na utahování kol není hloupost někdo přetahuje kola (už jsem se setkal s případy kdy se šrouby roztrhli) někdo nedotahuje a když tomu nevěnuje pozornost tak mu kolo upadne (také jsem už viděl následky) a častokrát člověk vidí vymačkaná sedla v kolech.
Kdo za mnou byl na dílně nebo viděl můj kufr či když jsem něco dělal tak viděl jak to vypadá a dostává zabrat. Pochopitelně zdaleka ne jako to dostává v servisech tak se 15ky ořechy trhají jak na běžícím pásu pár se mi jich také povedlo, ale v ostatních podmínkách většina drží. Nicnéně nikdy bych nekoupil takové ty sady plochých klíčů v supermarketech či OBI a podobných v papírových krabicích za pár stovek už na pohled to nepůsobí pevně a když to někdo vytáhl že si povolí tak je i okem vidět jak se to otevírá, akorát se tím ožvejkají šrouby a matky.
Někde se dá ušetřit a někde ne, každopádně bych netvrdil že co je levné a mezi rohlíkama je zaručeně k ničemu.
Ještě by mě zajímalo na kolik ta kola utahujete, protože jsem se o tom nedávno bavil s člověkem z většího pneu servisu a krom toho, že na jsou všelijaké vzorce kde je zohledněno všechno možné tak jsou i takové obecně platné hodnoty.
Pak hodně používám Mannesmann (10 let záruka a dobrá cena) už se mnou rozebrali takových aut a stále drží, Jediný trhák jsem na poloose stříhl, ale vše se reklamuje a obnovuje i povrchově orezlé bity a hlavně bez problému uznávají a vyměňují.
Nářadí od tony je kategoricky jinde je i na obyčejném očkoplochém znát, že jsou někde dál, ale což mě velmi zklamalo tona se prodala "někomu" tak jsme zvědav jak to bude s kvalitou do budoucna.
Momenťák jsem pořizoval od ATX tedy čekého výrobce o kterého mám třeba i ráčnové klíče a také nemohu říct nic proti. Používám ho na téměř vše třeba i svíčky.
Myslím že používat momenťák na utahování kol není hloupost někdo přetahuje kola (už jsem se setkal s případy kdy se šrouby roztrhli) někdo nedotahuje a když tomu nevěnuje pozornost tak mu kolo upadne (také jsem už viděl následky) a častokrát člověk vidí vymačkaná sedla v kolech.
Kdo za mnou byl na dílně nebo viděl můj kufr či když jsem něco dělal tak viděl jak to vypadá a dostává zabrat. Pochopitelně zdaleka ne jako to dostává v servisech tak se 15ky ořechy trhají jak na běžícím pásu pár se mi jich také povedlo, ale v ostatních podmínkách většina drží. Nicnéně nikdy bych nekoupil takové ty sady plochých klíčů v supermarketech či OBI a podobných v papírových krabicích za pár stovek už na pohled to nepůsobí pevně a když to někdo vytáhl že si povolí tak je i okem vidět jak se to otevírá, akorát se tím ožvejkají šrouby a matky.
Někde se dá ušetřit a někde ne, každopádně bych netvrdil že co je levné a mezi rohlíkama je zaručeně k ničemu.
Ještě by mě zajímalo na kolik ta kola utahujete, protože jsem se o tom nedávno bavil s člověkem z většího pneu servisu a krom toho, že na jsou všelijaké vzorce kde je zohledněno všechno možné tak jsou i takové obecně platné hodnoty.
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
Audi S4 2,7 BiTurbo quattro
Ford Fiesta 1,4 TDCI 2005
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
Audi S4 2,7 BiTurbo quattro
Ford Fiesta 1,4 TDCI 2005
tak na jedne strane je to zbytecne mit doma momentak,ale kdyz dorves kola a pak naslednou jizdou se matky maji na jedne strane snahu samy dotahovat a pak jak stojis bezradne u pichle pneu a nevis cim to povolit tak radeji obetuji a ten momentak koupim. pro nic zanic nejsou uvedeny momenty dotahovani urcitych sroubu, zvlast pokud jsou to hlinikove disky, kdyz to pretahujes, natahujes zavity na sroubech a matkach a co vic deformujes osazeni v discich takze jedmnoho krasneho dne zjistis ze to nejde povolit a prijde na radu sekac, pri tomto zpusobu povoleni matky jde disk do kytek a bud koupis novy nebo pak jezdis na tri srouby.
v pneuservisech jak nekdy vidim jak to dotahuji tak radeji si kola vymenim doma a udelam to tak jak predepisuje vyrobce-momentakem.
v pneuservisech jak nekdy vidim jak to dotahuji tak radeji si kola vymenim doma a udelam to tak jak predepisuje vyrobce-momentakem.
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40