Takže dle prvního infa má zítra přijít komplet spojka a bude se měnit, víc zatím nevím, takže jak jsem říkal ještě vyměníme převodovku a mám to komplet vyměněný do posledního dílu a nic není původní z výroby.
Že by moje auto skládal nějakej učeň?
](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Promin, ale delaji si z Tebe vola. Z hlediska zakona (a obzvlaste kdyz jsi to kupoval jeste podle stareho obc. zakoniku) je naprosto jedno, jestli zavada v zaruce byla na vymenu motora nebo na vymenu tesneni za petikacku (pokud to bylo uznano jako reklamace, tj. zdarma). Pokud mas 4. ruznou zavadu nebo 3x tu samou (jedno druhe nevylucuje), mas - krome dalsi opravy - narok bud odstoupit od smlouvy nebo na vymenu "zbozi". Zbozi pisu proto, bo je jedno, jestli se jedna napr. o hrnec za stovku nebo auto za milion. Nepotrebujes k tomu ani zadny znalecky posudek - mas k dispozici protokoly ze servisu, kde by melo byt napsane, co se reklamovalo, co se uznalo jako vyrobni vada nebo vada materialu a co se opravovalo.t0x!n píše:Tak to odstoupeni jsem zkousel uz v prosinci pri vymene motoru, volal jsem prodejci a mel dlouhej rozhovor, ve zkratce jo kdyby melo byt vubec uznano na 3 opakovane nebo 4 ruzne zavady, tak pry uznaji jen vazne zavady jako napr. ten motor, ale nejakej piskajici sterac, vrzajici plasty apod. neni pry pro provoz "dulezite" a tudiz neni jako zavazna zavada a i kdyz bych mel ty 4 zavazne chteli by znalecky posudek a i tak by to slo do obcanskospravniho sporu, jelikoz si nemuzou dovolit vratit mi celou cenu auta, to pro maly autosalon bude pomalu likvidacniMj. ja taky nemam cas se tahat po soudech, platit pravnika s nejistim vysledkem, podivej se pohledej kolik takovych kauz bylo a jak se to tahle, schvalne jsem se dival a tahat se treba 3-5 let po soudech to se na to muzu doslova vysrat, jeste by to pri mym stesti skoncilo, ze bych jeste platil pravnika...
Formulace, ze "+3roky je pouze navic a neni na ni pravni narok" tam nikde asi nebude, protoze to by je uz davno rozcupali. Nemam tady garancni podminky, ale spominam si tak, ze je tam uvedeno cca, 3-leta dodatkova zaruka zacina bezet po ukonceni zakonne zarucni lhuty a plati +- stejne mimo moznosti odstoupeni od smlouvy a pod, o cem jsme si predtim psali.t0x!n píše:Spíš se mi líbí ta formulka o nové záruce, určitě narážíš na: Pokud dojde k výměně věci nebo její části, běží nová záruka (§ 627 odst. 1) - beru to u své smlouvy protože jsem nakupoval podle starého občanského zákoníku. Ok, to je sice hezký, ale všude v podmínkách H máš, že ta bonusová +3 roky je pouze navíc a není na ní žádnej případnej právní nárok a to se dostáváme k jádru věci, když se mi např. odteď za 2 roky posere zas motor, tak ta rádoby prodloužená záruka na to kdyžtak taky pořád bude platit, kdežto když se mi třeba odteď za 4 roky podělá, tak zákonná podle toho § 627 odst. 1 už platit nebude a ta "bonusová" nemá žádnou právní a zákonnou oporu, protože je pouze jako bonusová a mají to uvedeno i v podmínkách a tuším je to i v garanční knížce, takže mě pak pošlou někam.
Nemáš si brát Slovenku bez záruky.Kdyby jsi nešetřil a zajel pro Korejku,mohl jsi 7 roků reklamovat.idam.i píše:Na šoféra sa záruka nevzťahuje.Ja som skúšal reklamovať manželku u svokrovcov a povedali,že smola.Bez záruky.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |