Axeli, doufám, že se pletu, ale asi "jsi v klubu"

Trošku jsem dnes prošel info o následcích dieselgate na koncernových motorech a výsledky vypadají jednoznačně a měření v Británii nebo i Austrálii dopadají podobně:
Zvýšení spotřeby paliva o cca 6 %, přitom nejvíce v dálničním režimu
Snížení emisí NOx o cca třetinu až polovinu (o to se nejvíce hraje), i tak jsou ale emise v reálu cca 4x - 5x vyšší než norma
Emise CO2 kopírují spotřebu, tedy mírné zvýšení
Někteří zákazníci si navíc stěžují na zvýšené vibrace dané změnou taktu vstřikovacího čerpadla. Do některých motorů se dokonce dávají nějaké nové nebo upravené silentbloky, které to mají řešit, další HW úpravou je změna sání u 1.6 TDI.
Zvýšená poruchovost: EGR ventily, předčasné přeplnění DPF, poruchy vstřikovačů (hlavní vstřik je rozdělen do dvou menších vstřiků, což však hůře snáší a snižuje se jeho životnost). Občas dokonce smrt turba, ale důvod neznám.
Možná i to je důvod, proč Škoda zlevnila DPFka, aby to lidi tolik nebolelo a neřvali. Na starších diskusích jsem viděl zmínky o částkách mezi 30 - 40 tisíci, teď je ofiko škodovácká cena 17 tisíc...
Navíc jsem narazil na poznámku, že Mercedes zřejmě také za zády zákazníku na tajňačku přehrává soft, takže je to zřejmě celoevropský sport.
Čili kromě starosti o EGR a DPF na nás spadnou ještě průšvihy se vstřiky, předpokládám, že princip řešení kauzy DG je u všech automobilek shodný nebo velmi podobný - změna chování EGR, změna časování vstřiku a pak řešení největších a nejnutnějších negativních následků, které toto přinese.
Článků je na to mraky, linky ani dávat nebudu, bylo by toho hodně. Stačí googlit "dieselgate zkušenosti", "dieselgate opravy", případně "dieselgate downgrade"
Jsem zvědavý na výsledek only_one.