Potvrdzujem.. nabíja sa to pri brzdení motorom. Dostal som 160k i30 ako náhradné auto s iMT6.. cca. mesiac dozadu. Zámerne som sa zameral, čo zvládne a ako funguje mHEV systém. Keď odmyslím štrapáciu č.1, že som to nevedel naštartovať... stlačiť naraz brzdu a spojku (mi napadlo asi po minúte bádania prečo to nechce ísť).. je asi svetový rekord v zabezpečení. Ešte že to nechcelo plyn.... to by už mohol byť problém...

.
Po štarte systém úplne mŕtvy (auto asi dlhšie stálo).. štart stop blokovaný a fičúri typu plachtenie alebo pomoc na kľukovke nulové. Po cca. 30km presune mesto+okreska to v meste začalo v pohode plachtiť v eko režime. Po nejakom relatívne krátkom presúvaní sa v meste som už zaregistroval aj nejakú to výkonovú výpomoc (aspoň podľa palubáku) v režime normál. Takže aby sa to spamätávalo 80km tak je to nezmysel a niekde je problém.. (na diaľnici sa to v princípe ani spamätať nemôže).
Už tu niekto na fóre riešil problémy s 12V aku.. kde baterka(obyčajná zaplavená) bola ešte relatívne OK ale DC/DC menič ju už nevedel dostať na náležitú kapacitnú hladinu a celý systém bol blokovaný.. takže, bádanie by som skúsil posunúť aj týmto smerom.
BTW.. čo ma prekvapilo, že jazdné režimy(na iMT6) majú vplyv nie len na mapovanie plynového pedálu ale aj na charakteristiky motora... Aj v režime normál som sa musel presvedčiť pohľadom to techničáku, aký tam mám motor. Mal som pocit, že tam je už ten podladený po FL (103kW).. výkon nikde. V režime šport to už bola iná "pieseň"...