Systém start-stop může poškodit motor! Věděli jste, jak moc?
http://www.auto.cz/system-start-stop-mu ... moc-104878
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
sarin007 píše:On v článku měl asi hlavně na mysli klimatizaci, která po vypnutí motoru přestane jaksi klimatizovatTedy alespoň u mě. A bohužel u některých modelů aut byl start stop tak blbě řešenej, že v zimě vypínal motor i při studeném stavu, takže při jízdě ve městě si měl menší šanci auto vytopit
To odzkoušené nemám, obvykle ho vypínám před první křižovatkou. Stalo se mi ale, že SS vypnul po zastavení před kolejemi a jak chladla kabina a topení pracovalo, motor asi po minutě znovu naskočil.Neo-Mike píše:No tak podobne debilni start stop ma treba i30 II. Vyjedu 100m dlouhy kopec a stojim na krizovatce, cele auto studeny a ta kravina ho vypne.
a to jsi jeste nesedel v i30, tam pravidelne startuji na kazde krizovatce jak je motor tichej! Ela ke podle i30 sekacka.Alf6 píše:když jsem ze zacatku stal na křižovatce s Elou, taky jsem si myslel, ze mne chcip motor..jak byl tichej
Ela nemá SS...mame auto bez kurvitek
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |