Hardcam:
Vitaj späť. Trápne a opakujúce ? Možno, neviem, pamäť mi už neslúži ako pred 5-10 rokmi, tak možno názor napíšem dva či trikrát. Podstatné je, že vždy ten istý.
K spokojnosti. Z ničoho nič mi začal strašne búchať podvozok. Asi som to už spomínal

Skúsil som aj pri odstavenom aute a otvorených dverách ako radil boss hardcam. Búchal aj vtedy. V utorok som zavolal do servisu a objednal sa. Nemali žiaden voľný termín, až budúci pondelok. Celý týždeň bola jazda jedno veľké utrpenie, čakám ešte 2 dni a dúfam, že s tým niečo urobia. Padlo toľko vulgarizmov na korejský zázrak ako nikdy v živote. Mal som sto chutí auto predať. Už nevidím iba pozitíva ako priestor, ale vnímam aj negatíva v podobe kvality materiálov, spracovania a pod. No čo už. 70 tisíc km je veľa alebo málo ? Záruka končí a zrejme bude treba čo to zainvestovať. Brzdy, spojka, pneumatiky, batéria ... Čakal som od auta viac a nie, že sa mi začne rozpadať pred očami a rukami. Asi ho fakt predám.
P.S. Ani za 3 roky som si nezvykol na neidentifikovateľný záber spojky, ktorá zasa vŕzga (vydržala byť ticho 5 tisíc km), na cukanie motora pri jazde v kolóne (najviac na 1-2 rýchlostnom stupni). Plyn iba hladkám ako pierko a motor trhá a jazda je nekľudná. To sa mi nestalo na žiadnom inom aute. Robí to od novoty. Myslím, že je to vlastnosť tejto atmosférickej jednotky alebo nejaká konštrukčná chyba žltých bratov. Klímu sa aj bojím zapnúť (už nechladí a treba doplniť médium), lebo zo 109 koní ostane polovica neviem kde. Stále vytáčať motor nad 3500 ot. aby to išlo ma nebaví. Tak som sa uspokojil s kľudnou jazdou v rozmedzí 1500-2500 ot. Ťah motora síce tragédia, ale aspoň žere pod 6 litrov.
To čo som videl pred troma rokmi cez ružové okuliare ako bezkonkurenčnú ponuku sa dnes ukazuje ako nie najlepšia voľba. Bohužiaľ musím konštatovať, že pri súčasnej ponuke modelov a hlavne motorov, ktoré zaostávajú konkurenciou už ďalší hyundai nebude. Pýtal som sa predajkyne v auto palace na panónskej či sa bude montovať do i40 aj silnejší diesel. Nebude. Aj dvojspojkový automat je pre náš malý trh otázny. Ani 202 kW benzín určený pre sonatu v Amerike. Vraj to musí stačiť. Zákazník musí robiť kompromisy (keď je fanda značky) alebo ísť ku konkurencii.
Neobhajujem koncern VW (nie je môj favorit), ktorý má dvojspojku 7 rokov a turbobenzíny, ale kde do pekla je ten pokrok a nárast kvality u tých kórejských sračiek. Vidím iba nárast ceny a nič iné. Spoľahlivosť klesla, predaje síce rastú čo mi je záhadou. Budúcim majiteľom prajem pevné nervy a udržiavať dobré vzťahy so servismanmi, ktorý možno prižmúria oko pri nejakej oprave.